Насичено, цікаво та в більшості непередбачувано

Плей-офф Корпоративної ліги Волині, а точніше його перший етап, відразу подарував вболівальникам низку сенсацій та непередбачуваних результатів. Команди з бажанням виходили на майданчик СК «Арена Спорт», аби продемонструвати всі свої напрацювання протягом «регулярки». А учасники Літнього чемпіонату Волині вирішували свої оперативні завдання.

В плей-офф КЛВ «Рятівник» прогнозовано двічі поспіль обіграв «Tatrafan», а команда «Мотор» після крупної поразки від «Волиньобленерго» в першому поєдинку на другу гру не з’явилася. А в решті двобоїв тривали справжні футзальні трилери. Колективи з західними назвами «MD United» та «AMFV Team» були гідними один одного та показали доволі високий рівень майстерності. Шанси потрапити до півфіналу були приблизно рівними, але пощастило більше збірній футзальних чиновників. А для з’ясування відносин між заводськими колективами «Модерн Експо» та «КрошуСтарЛуцьк» взагалі знадобився  третій додатковий поєдинок.

 

ФК «Рятівник» - Татрафан   10-1

 Господарі поєдинку відразу розпочали демонструвати клас своєї гри. Вже на другій хвилині чудовим пострілом зі штрафного Дмитро Журавський відкрив рахунок. В середині тайму справді по футзальному з носка майже з центру майданчика Володимир Ренькас збільшує перевагу господарів. Раз-по-раз гості втікали в контратаки, але надійно у воротах діяв Станіслав Анісімов. Наприкінці тайму Михайло Мочераз вразив ворота суперника і на табло 3-0, з таким рахунком команди пішли на відпочинок.

Друга половина була дзеркальна першій. Вже на початку після чудової гри у стінку Сергій Денисюк вражає ворота гостей. В середині тайму арбітри призначають шестиметровий удар у ворота господарів, який наважився пробити Олександр Гудемчук, переграти воротаря з пенальті він не зміг, але сам був перший на добиванні, 4-1. Цей гол ніби розізлив «рятівників» і надалі у матчі відзначались лише вони: ще глядачі побачили гол у виконанні Сергія Денисюка, «дубль» у виконанні юного таланта Дмитра Журавського та «хет-трик» від голеодора команди Андрія Мельника.

 

 

 Татрафан – ФК «Рятівник»   1-8

У другому поєдинку чудо від гравців «Татрафан» глядачі так і не побачили. Все йшло за сценарієм гостей. До восьмої хвилини Олександр Якимчук оформив «дубль». Перевагу своєї команди збільшив Руслан Гоза 0-3. На останній хвилині тайму гості відзначились ще двічі, після розіграшу кутового забиває Сергій Денисюк, а остаточну крапку у таймі ставить Віктор Терещук 0-5, колективи йдуть на відпочинок.

В другій половині нічого не змінилось. На третій хвилині у свій доробок записує «хет-трик» Олександр Якимчук. Наприкінці матчу Віктор Терещук забиває свій «дубль», а Дмитро Журавський робить рахунок на табло 0-8. На останній хвилині гіркоту поразки зумів підсолодити гол у виконанні Сергія Германюка, який і поставив остаточний рахунок у матчі 1-8. До півфіналу стадії плей-офф впевнено крокує ФК «Рятівник».

 

Волиньобленерго – Мотор   7-1

З перших секунд поєдинку було видно, що обидва колективи грають бережно і вичікують на помилку суперника. Згодом через тотальний контроль м’яча перевага була за господарями, адже у гостей цей матч пропускали аж три провідних гравці, а на лаві запасних лише був один. Перша половина запам’яталась лише чудовим виходом Романа Козачка віч-на-віч з голкіпером гостей, але вразити ворота йому так і не вдалось, і з сухим рахунком 0-0 команди пішли на відпочинок.

А ось друга половина стала просто окрасою для глядачів. Перевага господарів ставала все більшою і всередині тайму ворота гостей вразив Олександр Волошин, а за хвилину лідер Петро Назарук його подвоїв. Чудову нагоду скоротити рахунок мав Андрій Заблоцький, але не зумів переграти воротаря. Ще збільшив перевагу своєї команди Роман Козочок 3-0, але відразу Андрій Заблоцький його скоротив. Надалі відзначались лише господарі: перевагу до трьох м’ячів зробив Михайло Курасевич, далі глядачі побачили шедевр від Романа Козачка, який після забитого віддав чудову передачу на Михайла Курасевича, а остаточну крапку у поєдинку на останній хвилині зробив автор першого голу у зустрічі Олександр Волошин. Впевнена перемога господарів, які в одному кроці у півфіналі.

  

Мотор – Волиньобленерго   т.п. 0-5

Прикро, але відома пісня гурту «Океан Ельзи» «Я не здамся без бою» не знайшла відгуку у серцях гравців команди «Мотор», котрі не зявилися на другий матч плей-офф. Команда «Волиньобленерго» відпрацювала на тренуванні та здобула другу перемогу, на цей раз технічну.

 

 

MD UnitedAMFV Team   1-3

 Поєдинок розпочався досить жваво, вже на першій хвилині Андрій Тучкевич виводить «Юнайтед» вперед. Надалі колективи грали у відкритий футзал, але «шкіряний» вперто не хотів перетинати лінію воріт. Чудову нагоду всередині тайму мав Олександр Миронюк, але переграти голкіпера суперників не зумів. Лише один м’яч на першій хвилині лишився єдиним у таймі 1-0, з таким рахунком команди пішли на відпочинок.

 А ось у другій половині ініціатива повністю перейшла до гостей. Також як і першому таймі глядачі побачили гол вже на першій хвилині, Іван Мартинюк встановив паритет у поєдинку. Надалі гості гнули свою лінію, і через дві хвилини Олександр Мартинюк виводить «АМФВ» вперед. Наприкінці поєдинку остаточну крапку у зустрічі поставив досвідчений Олег Мартин 1-3. Після цієї перемоги АМФВ однією ногою у півфіналі плей-офф.

 

AMFV Team - MD United   4-2

 Як і першому поєдинку команди демонстрували відкритий футзал. Але перший гол глядачі побачили лише всередині першої половини, відзначився Андрій Бойко і рахунок на табло став 0-1. Господарі швидко відігрались завдяки енергійному Юрію Онищуку, який встановив рівновагу у поєдинку 1-1, з таким рахунком колективи пішли на відпочинок.

 Довго зволікати господарі не стали і завдяки голу Олександра Миронюка вийшли вперед. Після пропущеного гості зрозуміли, що втрачати нічого, і кинули всі сили вперед. Це дало успіх всередині тайму коли свій «дубль» оформив Андрій Бойко та встановив паритет у матчі. Все так і йшло до бойової нічиєї, але за дві хвилини до кінця чудовий постріл від Івана Мартинюка і на табло 3-2. На останній хвилині, кинувшись вперед щоб відігратись, гості пропустили швидку контратаку, яку завершив все той же Іван Мартинюк. Дві перемоги і AMFV Team впевнено крокує до півфіналу плей-офф.

 

Модерн-Експо – КрошуСтарс   2-4

У цьому двобої зустрілись два гіганта серед заводів, які вирішують між собою хто пройде у півфінал плей-офф корпоративної ліги Волині. З перших секунд ініціативою заволоділи господарі і на четвертій хвилині скориставшись помилкою суперника, Вадим Соловонюк не зволікаючи пробив своїм гарматним пострілом прямісінько в кут, де голкіпер був безсилий. А в середині тайму все той же нестримний Вадим Соловонюк подвоює рахунок у зустрічі, а у свій доробок вписує «дубль». Ці два голи від «модерна» були єдині у першій половині і за рахунку 2-0 колективи пішли на відпочинок.

 А ось друга половина виявилась дуже емоційна. Рівна гра команд призводила лише до дальніх пострілів з якими кіпери справлялись на ура. Сама цікавинка зустрічі розпочалась на двадцять четвертій хвилині коли прекрасним ударом в дев’ятку Олексій Губиш скоротив рахунок у зустрічі. На тій же хвилині за гру рукою у карному майданчику, арбітри призначають шестиметровий удар, який наважився пробивати Роман Поліщук і після його удару рахунок на табло 2-2. Кульмінація поєдинку сталася на останній хвилині коли Олексій Губиш влучним пострілом вивів гостей вперед. Зрозумівши що нічого втрачати, господарі почали грати з п’ятим польовим, за що і поплатились, остаточну крапку у зустрічі поставив Олександр Моніч 2-4. Вольова перемога «зіркової» команди «Крошу» і вони однією ногою у півфіналі.

 

КрошуСтарс – Модерн-Експо   4-6

Матч-відповідь розпочався за переваги гостей і вже на четвертій хвилині вони вийшли вперед завдяки голу Андрія Коструби. Ще за хвилину Андрій мав чудову нагоду збільшити рахунок, але не зміг переграти голкіпера. А в середині тайму свій шанс не змарнував Роман Павловей і встановив рівновагу у матчі. Знову ключова фігура поєдинку Андрій Коструба на девятій хвилині не зміг переграти воротаря, а на останній хвилині тайму нестримний Роман Павловей виводить господарів вперед 2-1, з таким рахунком колективи пішли на відпочинок.

Окрилені успіхом вже на першій хвилині господарі повели у рахунку 3-1 завдяки голу Юрія Курана. На вісімнадцятій хвилині чудову нагоду скоротити рахунок мав Назарій Навроцький, але влучив у стійку воріт, а ось Роман Павловей обігравши суперників віддав на пусті Юрію Курану, і «зіркова» команда попереду у три м’ячі. Мабуть після забитого подумки всі гравці «крошу» були у півфіналі, але це величність «ФУТЗАЛ». На двадцятій хвилині прекрасним пострілом в девятку Назарій Навроцький скорочує рахунок до двох м’ячів. Через хвилину Вадим Соловонюк робить рахунок на табло 4-3, а у наступній своїй атаці наважився на удар з центра майданчика і встановив паритет у протистоянні. Повіривши в успіх гості просто осіли на воротах суперника, і на двадцять четвертій хвилині Назарій Навроцький виводить «модерн» вперед. Остаточну крапку у поєдинку на останній хвилині поставив Андрій Коструба - 4-6. У серії плей-офф між цими командами нічия 1-1, і все вирішиться у третьому вирішальному поєдинку.

 

У перегонах учасників Літнього чемпіонату Волині було своє кіно. Команди ще остаточно не поділилися за лігами і наступних вихідних зіграють двічі – поєдинки відбірної частини першості та матчі Літнього кубку Волині стадії 1/8-ї.

Олімп – Вікторія 4-3

Гра двох команд які боряться за вихід до другого дивізіону в цій групі, мала дати відповідь на це питання, хто стане ближче до вирішення цього питання. Вже на старті поєдинку досвідчений Максим Конон вивів «Вікторію» вперед у рахунку. Жвавий старт у матчі продовжився атаками на ворота «олімпійців», але забити «Вікторії» більше не дозволив Іван Семенюк. Проте на восьмій хвилині першого тайму і він був без силий після удару Ігоря Пруднікова. Відрузу ж Павло Кузьмін не дозволив піти супернику у відрив, скоротивши відставання у рахунку. Проте на цьому «качельний футзал» не завершився і знову команди обмінялися голами в наступних атаках. 4 голи за 4 хвилини, ударний відрізок у матчі і голепад не могли порадувати вболівальників на трибунах. Підсумкові 3-2 на табло після завершення першого тайму. Другий тайм мав дати остаточну відповідь про переможця в цьому матчі, Олімп шукав свої шанси на контратаках, одну з таких вдалося реалізувати Михайлу Семенюку який зрівняв рахунок. Коли до завершення матчу залишалося 3хвилини і сил помітно не вистачало, на перший план вийшов характер і вміння терпіти, «Олімп» зумів це зробити і наприкінці гри був за це нагородженим переможним голом, автором якого став Павло Кузьмін. Перемога яка дозволила колективу Валерія Івахненка вийти на 3 місце у своїй групі.

 

Камаз Агро – Сахарадо 4:0

Центральний матч ігрового вікенду, гра між лідерами групи амбіційне «Сахарадо» та досвідчений «Камаз Агро» очікувалася з не абиякою цікавістю. Напруга і емоційний фон даної гри почали закипати з стартовим свистком арбітра, хлопці з «цукрового» активно почали матч застосовуючи високий пресинг і не даючи «камазівців» вільно дихати на майданчику. Але вміло витримавши стартовий натиск суперників, представник Суперліги почав академічно будувати власні атаки. Обидві команди намагалися реалізувати навіть мінімальну помилку суперника, це добавляло інтригу цьому поєдинку. Майстерніше вдалося реалізувати власний момент Острожецькій команді, витримавши гросмейстерську паузу Владислав Панькевич закотив м’яч у пусті ворота.

 Після першого голу гра набрала новий окрас і на перший план вийшли наддосвідчені Ігор Заболотний та Леонід Єфремов які своїми голами оформили комфортну перевагу над суперником, 3-0, з таким рахунком команди пішли на перерву. Зі стартом другої половини «Сахарадо» потрібно було виправляти критичну ситуацію, атакуючи великими силами «цукровики» намагалися підібрати ключ до володінь Євгена Кречковського, який демонстрував власну майстерність. Безрезультативні намагання забити бодай гол ще більше додавали градус даній грі, що переростало моментами у невиправдано грубу гру. Підсумком власної переваги над суперником став гол Леоніда Єфремова який майстерно обіграв голкіпера і направив м’яч у ворота. Свій шанс розмочити рахунок у матчі «Сахарадо» втратив уже наприкінці, коли Василь Шишка не реалізував дабл-пенальті. Впевнена перемога «Камаз Агро» яка дозволила їм очолити турнірну таблицю.

 

Бешкетники – Альянс т.п. 0:5

«Бешкетники бешкетують» такий заголовок повинен отримати даний матч. Не явившись на гру проти «Альянсу», команда отримала технічну поразку і -3 у турнірній таблиці. «Альянс» можна привітати з перемогою, хоча молода команда хотіла б зробити це безпосередньо в самій грі.

 

Теремно Хліб – Мідас 5-2

Гра між претендентами на вихід у найвищий дивізіон почалася без розкачки, Олег Мартин відкрив рахунок у матчі і «Мідас» повів у рахунку. Проте досить швидко «Теремно Хліб» зусиллями Сергій Дорецького відновили нічийний рахунок у матчі. Після чого «пекарі» заволоділи ігровою ініціативою у грі і раз по раз загрожували воротам «Мідаса». Наприкінці тайму прудконогий Дмитро Бурковський влучним ударом вивів свою команду вперед.

 Відразу по перерві майстерно обробивши м’яч Андрій Рижановський вийшов віч-на-віч з голкіпером Василем Семенюком і переграв його цій дуелі, тим самим подвоївши перевагу власної команди. В подальшому «мідасівці» намагалися перевернути невдало проходячий матч і такий шанс у них був. Після голу Миколи Митюка який скоротив відставання у рахунку до мінімуму, Данііл Дмітрієв мав стовідсоткову нагоду зрівняти рахунок проте реалізувати її не зміг, а вже не задовго дубль оформив Дмитро Бурковський, який остаточно визначив переможця даного матчу. Перемога яка наблизила «Теремно Хліб», до виходу у найвищий дивізіон літнього чемпіонату.

 

Наступного вік-енду буду чимало цікавих протистоянь в рамках відразу трьох турнірів – Літній чемпіонат Волині, Літній кубок Волині та плей-офф Корпоративної ліги Волині. Із парами суперників та часом початку поєдинків можна ознайомитися нижче.

Графік матчів

12 липня (четвер)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

Корпоративна Ліга Волині. 1/4 Плей-офф ІІІ Матч

19.00                   Модерн-Експо –KrosuStarsLutsk

 

14 липня (субота)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

Корпоративна Ліга Волині. 1/4 Плей-офф І Матч

13.30                   ФК Рятівник – AMFV Team

14.30                   Модерн-Експо/KrosuStarsLutsk – Волиньобленерго

5-й тур. Літній чемпіонат Волині

Дивізіон А

15.30                   Вікторія – Камаз-Агро

16.30                   Олімп - Ярд

Дивізіон В

17.30                   Бережанка - Мідас

18.30                   Бешкетники – Теремно Хліб

 

15 липня (неділя)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

Корпоративна Ліга Волині. 1/2 Плей-офф ІІ матч

10.00                   AMFV Team – ФК Рятівник

11.00                   Волиньобленерго – Модерн-Експо/KrosuStarsLutsk

1/8 фіналу. Літній Кубок Волині

12.00                   FC Respect – Радивилівмолоко Хліб

13.00                   СпецТех-Сахарадо – МФК Бренд

14.00                   Камаз-Агро – Альянс

15.00                   Бережанка – Олімп

16.00                   Спартак – Теремно

17.00                   Ярд – Бешкетники