Вчитися ніколи не пізно

Давно не секрет, що українська футзальна школа високо котується в усьому світі завдяки успіхам національних збірних та клубів, окремих гравців та тренерів. Традиції вітчизняного футзалу залишаються непохитними і продовжують розвиватися в Україні і в нас на Волині, яка цього річ входить в ювілейний десятий сезон.

В сезоні 2017/2018 АМФВ спільно з інститутом фізичної культури та здоров’я СЄНУ отримала можливість ліцензувати тренерів з футзалу категорії «С». До цього часу лише в Києві та Харкові працювали такі центри, а відтепер до них долучається і наш регіон. Більшість людей близьких до спорту знає, що тренерська ліцензія – це міжнародний документ УЄФА, який дозволяє працювати у будь-якій країні, причому для того, щоб отримати найвищу категорію «PRO» необхідно пройти усі «щабелі»: «С» - «В» - «А». Велика кількість наших футзальних тренерів ще  донедавна були «невиїзними», адже без ліцензії не можна було влаштуватися на тренерську посаду ні в Польщі, ні в будь-який іншій країні зацікавленій в наших спеціалістах. Тепер ця проблема вирішується!

Програма складається з приблизно вісімдесяти годин теоретичних та практичних занять, після яких слухачі складають екзамен та отримують диплом встановленого зразка. До занять допускаються слухачі, що мають повну середню або вищу освіту, а також мають досвід гравця або тренера професійної чи аматорської футзальної команди. В програму включені теоретико-методичні основи футзалу; основи навчання техніки і тактики гри у футзал; організація, проведення та арбітраж змагань; медико-біологічне забезпечення процесу підготовки футзалістів; спеціальні практичні розділи. Для зручності слухачів, курс буде розподілено на три-чотириденки під час яких будуть проходити навчальні заняття.

Формування першої учбової групи буде відбуватися найближчим часом, як тільки буде затверджено вартість навчання та графік проведення занять. Отже волинська асоціація готується до нового напрямку у своїй роботі, і сподівається, що вже незабаром (можливо, навіть в цьому сезоні) зможе нагороджувати за підсумками чемпіонату області кращих ліцензованих тренерів за досягнення в роботі!