КІНЕЦЬ НЕ ЗА ГОРАМИ. КАЛЕНДАР

В минулі вихідні відбулося не дуже багато матчів, в більшості – півфінали кубкових баталій. Також пройшло кілька ігор в рамках Суперліги, а також визначилися фіналісти Вищої ліги. Про все по-порядку.

КУБКИ

Наш огляд сьогодні розпочнемо з того, чим найбільше був наповнений минулий вікенд, а це – кубкові змагання, у більшості з яких вже визначено фіналістів. Так, в рамках Кубка Волині вболівальники стали свідками однієї зустрічі – «Вотранс» у Луцьку приймав МФК «Ковель». Зовсім нещодавно транспортники вирвали чемпіонство саме перемогою над ковельчанами, ще й на їхній території. Але цього разу представники міста залізничників взяли реванш, здолавши опонента в серії пенальті.

В іншій півфінальній парі «Респект» продовжує чекати на переможця з дуету «Любарта» та «Надії», які через зайнятість «Любарта» в Першій лізі України, затрималися ще в 1/4. Сподіваємося, що цей матч відбудеться якнайшвидше!

У фіналі Кубка АМФВ побачимо протистояння добрих знайомих, оскільки між собою зійдуться переможець регулярного чемпіонату Першої ліги «Industrial West» та срібні призери «Ветеран» з Володимирівки. Обидва колективи впевнено здолали півфінальний бар’єр. Офіційні дилери заводу «Модерн-Експо» знищили «Олімп» (5:1), а ветерани розібралися з друголіговим ФК «Духче» - 5:0.

А ось у фіналі Кубка Прогресу побачимо колективи з різних дивізіонів. Так, перший квиток у вирішальну стадію отримав СК «Вишків» - бронзовий призер «регулярки» у Другій лізі. В ½ вони змогли пройти АСК «Забороль». Другу путівку завоював «ЛОКІ», які в серії пенальті здолали «Новатор». Нагадаємо, «Локі» - чинний володар золота Третьої ліги.

Ну і Кубок Мрії. Тут ми теж побачимо протистояння двох класів. Четверту лігу  у фіналі представлятиме ФК «Ратнів», який в 1/2 здолав чемпіона П’ятої ліги – ТТІ-2. Тепер їм доведеться помірятися силами зі срібним призером найнижчого дивізіону – «Легіон ТГ». Легіонери у напруженому протистоянні вибили Мідас-2 – 5:4.

СУПЕРЛІГА 

У Суперлізі Волині визначився новий чемпіон. Цьогоріч трофей завоював «Вотранс», обігравши в матчі 14 туру МФК Ковель з рахунком 5:4. Надзвичайно напружений матч до останнього зберігав інтригу. Рахунок на табло був 4:4, але транспортники все ж змогли забити переможний гол. Цією перемогою вони не тільки здобули головний футзальний трофей області, а ще викинули ковельчан з медальної зони, хоча представники міста залізничників до останнього претендували не просто на п’єдестал, а на золоті нагороди.

У підсумку «Вотранс» набрав 28 очок. «Любарт», в якого у запасі лишилася битва з «Надією», має 24 та ніяк не зможе наздогнати команду Юрія Волошина. Нині їхній максимум – це друге місце, якщо вийде обіграти «Надію» в останньому турі. Інакше – бронза. Оскільки в минулі вихідні «Динамо» не лишило шансів МФК «Хорів» - 7:0 і піднялося на "срібну" частинку турнірної таблиці (26 очок)

ВИЩА ЛІГА

У Вищій лізі триває плей-оф і вже розпочалися півфінальні серії, в рамках яких ми спостерігаємо як «Атлетік» нахабно повторює шлях баскетбольного Маямі «Хіт», які рік тому з останнього місця зайшли у пост-сезон і в підсумку дісталися аж до фіналу. Нагадаємо, що «Атлетік» ледь-ледь зміг продовжити боротьбу за абсолютне чемпіонство. Потрапивши в 1/4 з восьмої сходинки вони здолали чинного регулярного «короля» - «Вуд Еко Буд». А тепер підопічні Олександра Лисенка за крок до фінальної битви, оскільки у першому півфіналі вони здобули чудову перевагу, здолавши «ЛСТМ» - 5:2. У матчі відповіді вони змогли перевагу, завершивши з рахунком 3:3 та загальним 8:5.

В іншій парі відбулося також цікаве протистояння між «Акцентом» та «Бусмаркетом». Продавці автозапчастин розпочали серію з перемоги 4:2 та закріпили її ще однією «вікторією» - 2:0. У підсумку у фіналі Вищої ліги повториться минулорічний фінал Першої ліги – «Атлетік» та «Бусмаркет». Нагадаємо, тоді абсолютне чемпіонство завоювали саме «автомобілісти».

ПЕРША ЛІГА

Розпочалися півфінали плей-оф і у Першій лізі. Чинний регулярний чемпіон «Industrial West» отримав у суперники непоступливий та амбітний «Kroschu Lutsk». Підопічні Руслана Дороша в 1/4 не без інтриги здолали ківерцівський «Локомотив». Натомість офіційні дилери заводу «Модерн-Експо» на класі пройшли «Камаз-Агро» (6:3 за сумою двох матчів). У першому очному протистоянні суперники вирішили не розставляти усіх крапок над «і» та залишили значну порцію інтриги, оскільки матч завершився мінімальною перемогою «Industrial West» - 2:1.

В іншій парі триває сезонна «заруба» між «Traders» та «Ветераном», які раніше вже влаштували шалену битву в рамках кубкових змагань, коли представники Володимирівки відігралися з 0:3. А згодом «трейдери» взяли реванш в регулярній першості, фактично, збивши чемпіонські амбіції команди Олександра Тищенка. Їхня стартова зустріч в 1/2 теж залишила більше запитань, ніж відповідей, завершившись з рахунком 3:2 на користь «досвідчених». Попереду четверта зустріч цих команд. За її підсумками дізнаємося одного з двох фіналістів Першої ліги.

ДРУГА ЛІГА

Півфінали Другої ліги подарували вболівальникам два принципових протистояння, у якому перемоги завоювали андердоги. Так, у битві срібного призера «регулярки» Духче з «Вадрусом», успіх святкували виробники взуття – 2:1. Так, перевага дуже хитка, але цілеспрямовані гравці під керівництвом досвідченого тренера Олександра Лисенка повинні доводити справу до кінця. Звісно, у їхнього суперника плани інші. І шанси на реалізацію власних задумів дуже пристойні.

Несподіваної поразки зазнав і чинний переможець регулярного чемпіонату АСК «Забороль». Підопічні Валерія Міщука були покарані «Луцьктеплом-Четвертнею». Об’єднаний клуб, який фінішував шостим, в 1/4 вже вибив бронзового призера СК «Вишків». Тож і зараз «комунальники» націлені закріпити цей апсет. Щоправда, зробити це буде дуже непросто!

ТРЕТЯ ЛІГА  

У перших півфіналах Третьої ліги ми побачили кардинально різні за змістом протистояння. «Локі», який не без нервів здолав в 1/4 «Луцьк-Центр», зійшовся з «Надією-3», яка на попередній стадії вибила зі змагань досвідчену «Бережанку-Метеор». І хоча чинні володарі регулярного титулу виглядали фаворитом цієї пари, команда Віктора Ревка вирішила інакше і запропонувала їм важку гру, в якій підопічні Сергія Голоскокова програли – 4:8. Звичайно, топовий склад «Локі» дозволяє їм розраховувати на камбек. Але це надзвичайне складне завдання!

Натомість «Грифон» та «White Band» повністю переклали визначення кращого на другу гру, завершивши першу – 1:1. Цілком ймовірно, що й друга зустріч пройде в обережному стилі. Можливо, ми навіть побачимо серію пенальті, що не дуже круто для учасників дійства, але завжди прекрасно для будь-якого вболівальника.

ЧЕТВЕРТА ЛІГА

Чинний переможець регулярного чемпіонату у Четвертій лізі у півфінал плей-оф пробився, знищивши струмівський «Ветеран». Щоправда, для цього їм довелося трішки обпектися та зазнати поразки у першому матчі (2:3). Проте такий стимул виявився хорошим: у матчі-відповіді представники Луцького району розбили опонента з рахунком 10:2. Цей запал їм вдалося зберегти і для «Imperium». Команда атлетів не змогла досягнути кращого результату, програвши фавориту – 2:7. Безумовно, вони спробують переламати хід серії, але відіграти п’ять голів буде занадто важко. Так і хочеться сказати – нереально. Але побачимо!

А ось «Колос-2» та «Мильськ» зберегли чимало інтриги. Перемогу в першій грі забрали ківерчани – 3:2. Проте «Мильськ», маючи амбіції та будучи срібним призером «регулярки», просто зобов’язаний віддати все, аби вибороти путівку у фінал. Впевнений, що підопічні Володимира Іщука налаштовуються саме на це. Варто очікувати важкого та драматичного бою, який цілком може завершитися серією післяматчевих пенальті.

П’ЯТА ЛІГА  

А ось в П’ятій лізі пост-сезон лише стартував і позаду тільки перші чвертьфінальні матчі. Так, володар золота регулярної першості «ТТІ-2» декласував «Olam-Kesef-2» - 9:0. Можна не сумніватися, що тут усі питання вже знято. Бажаємо Острожцю не опускати руки та продовжувати працювати над собою. Ну і звісно – «огризнутися» у матчі-відповіді.  

Срібний призер дивізіону «Легіон ТГ» також суттєво наблизився до 1/2, впевнено обігравши «Markson» - 6:2. Чи зможуть представники Бубнева відіграти таку різницю? Звичайно, але шанси на це невисокі.

Трішки більше інтриги зберігається у парі «ЛюбартFamily» та «Ветеран-2». Тут досвідчені розпочали з доволі хорошої перемоги – 4:1. Проте, будемо відверті, три голи – перевага, яку батьки вихованців ДЮФК «Любарт» здатні ліквідувати. 

Ще більше невизначеності у парі «Фортуна» та «Бусмаркет-2». Перша зустріч завершилася мінімальною поразкою «Фортуни» - 2:3. Зауважимо, що протистояння цих колективів в рамках регулярної першості завершилося нічиєю 4:4. Тож, внутрішній голос підказує, що матч-відповідь буде дуже цікавим!

КАЛЕНДАР

Субота 30.03.2024

ОДЮСШ

¼ Кубку Волині

19:30 ФК Любарт – Надія

½  плей-офф Перша ліга Другий матч

20:20 Володимирівка Ветеран – FC Traders

21:10 Industrial West – Kroschu

СК ВНУ

¼  плей-офф П’ята ліга Другий матч

17:30 ТТІ Нововолинськ-2 – Olsm Kesef-2

½  плей-офф Друга ліга Другий матч

18:30 АСК Забороль – Луцьктепло Четвертня

¼  плей-офф П’ята ліга Другий матч

19:30 Володимирівка Ветеран-2 – Любарт Family

½  плей-офф Друга ліга Другий матч

20:30 Духче – Vadrus

 

Неділя 31.03.2024

ОДЮСШ

Фінал плей-офф Вища ліга Перший матч

21:00 Атлетік Млинів – BusMarket

СК ВНУ

¼  плей-офф П’ята ліга Другий матч

14:00 ФК Легіон ТГ – ФК Бубнів

15:00 ФК Фортуна – BusMarket-2

1/2  плей-офф Четверта ліга Другий матч

16:00 ФК Рать – Imperium

17:00 ФК Мильськ – Колос-2 Ветеран

¼  плей-офф Третя ліга Другий матч

18:00 Локі – Надія-3

19:00 White Band – ФК Грифон