ЧЕРГОВИЙ ТУР НА ПІДХОДІ. КАЛЕНДАР

Добряче відпочивши на свята, учасники чемпіонату Волині з футзалу відновили регулярну боротьбу у кожному з семи дивізіонів, подарувавши нам чимало захопливих матчів та результатів.

Разом із цим наближаються чергові вихідні, а з ними і нові протистояння на паркетах. Тож, традиційно, оцінимо стан справ на «поверхах». Починаємо з «найвищого».

СУПЕРЛІГА

В рамках найсильнішого дивізіону знову змінився поточний лідер. Після семи турів на вершину забралося «Динамо». Амбітний колектив Андрія Гуменюка в останньому матчі обіграв МФК «Хорів» з рахунком 5:1 й піднявся з третього на перше місце (13 очок). Натомість підопічні Віктора Ревка залишилися на п’ятій позиції (8 очок). Покращити своє положення вони спробують в наступному протистоянні з «ТТІ».

«Зв’язківці» продовжують осідати на низу турнірної таблиці. Тиждень тому в домашньому поєдинку вони розписали мирову з «Респектом» - 3:3. Нині «ТТІ» має п’ять залікових пунктів, а «Респект» –  вісім. «Поважні» впритул наблизилися до хорівчан і «дихають» їм вже не в потилицю, а прямо у вухо! Щоб обійти їх, команді Андрія Ткачука необхідно продемонструвати свої найкращі якості та обіграти інший хорівський колектив – «Надію». Ще вчора ще одна команда Віктора Ревка була на першому місці Суперліги, проте після перемоги «Динамо», Радько та компанія опустилися на «бронзову» сходинку. Причина цьому банальна: матч з «Любартом» було перенесено, бо «князі» у Рівному грали в рамках Першої ліги проти «Хімік-Танчика» (святкували перемогу 5:3).

Безумовно, що центральною битвою прийдешніх вихідних стане візит «Динамо» в гості до «Вокара». Ковельчани, доволі повільно розпочавши сезон, увійшли в смак і сьогодні, разом із «Надією», впритул переслідують «столичних» (12 очок). У разі перемоги в залі місцевої ДЮСШ, підопічні Сергія Мірчука зможуть скинути «Динамо» з престолу та самостійно осісти на вершині. Зауважимо, що в минулому турі Ковель здолав «Вотранс» –  2:1.

А що ж, власне, щодо «Вотрансу»? Клуб Юрія Волошина певний час був лідером суперлігових перегонів, проте після двох поразок в останніх трьох іграх, опустився на четверту позицію. Відповідно до календаря, наступним суперником «транспортників» має бути «Любарт». 

ВИЩА ЛІГА

У Вищій лізі одноосібне лідерство продовжує зберігати «Вуд Еко Буд» (16 очок). Незважаючи на перехід одного з топ-виконавців команди Тимофія Денисюка в млинівський «Атлетік», виробники дерев’яних будиночків здобули чергову перемогу, здолавши «Торпедо» –  2:1. Надалі на оличан чекає битва з третім у таблиці «Бусмаркетом» (10 очок), яка, ймовірно, стане центральною у прийдешньому турі.

Своєю чергою вищезгаданий Тимофій Денисюк вже мав нагоду засмутити «Бусмаркет», але в складі нової команди. Дубль у ворота «автомобілістів» приніс виконавцю чергову нагороду кращого гравця та важливі три очки для «Атлетіка». Цей успіх дозволив підопічним Олександра Лисенка закріпитися на шостій сходинці (8 очок). Щоб покращити своє положення їм вкрай необхідно досягати успіху в битві з «Акцентом». Горілчані випереджають «Атлетік» всього на одне очко, як і «Агромат», в якого також дев’ять залікових пунктів в активі.

До слова, обидва колективи свої попередні матчі програли. «Акцент» поступився «Надії-2» з рахунком 2:3. А ось футзалісти Юрія Йоржика та Андрія Кристича (який боронить нас на фронті) не змогли втримати «ЛСТМ» - 0:3. Завдяки цій перемозі будівельники вискочили одразу на друге місце дивізіону (11 очок). В наступному турі діючі абсолютні чемпіони «вишки» зустрінуться з чинним аутсайдером – «Куражем». Наразі в хлопців все не дуже радісно, оскільки «Кураж» єдиний колектив, який ще не здобув жодного очка. Останню битву вони віддали «Динамо-2» – 6:7.  А ось «Агромат» поміряється силами з «Торпедо».

Зазначимо, що «Торпедо», «Динамо-2» та «Надія-2» мають по 7 очок, і хоча перебувають у другій половині турнірної таблиці, відставання від третьої сходинки складає всього три залікові пункти. Тож, можемо не сумніватися, що заключні тури пройдуть за максимально відвертої боротьби. Зокрема, і в поєдинку між «Надією-2» та «Динамо-2»!

ПЕРША ЛІГА

На екваторі регулярного чемпіонату у Першій лізі сформувалися два одноосібні лідери, які мають 100-відсотковий результат (15 очок): «Ветеран» Володимирівка та НФК «Локомотив». В своїй останній грі досвідчені зарубилися з «Neris-Авангардом», мінімально обігравши виробників заморожених овочів та фруктів – 3:2. Далі на колектив Олександра Тищенка чекає зустріч з «Камаз-Агро». Славетний острожецький клуб поки має нуль у графі, а попередній поєдинок вони програли вищезгаданому «Локомотиву» з рахунком 4:6.

Своєю чергою ківерчани проведуть центральний матч шостого туру проти найближчого переслідувача «Прип’ять Industrial West». Команда, якою опікується Дмитро Рябіїк, в минулі вихідні здолала прямого конкурента FC «Traders» – 5:3. Як наслідок – 13 очок та третя сходинка. Втримати яку, щоправда, буде непросто. Проте, у разі перемоги над «Локомотивом», позиції партнерів «Модерн-Експо» навпаки суттєво покращаться.

Натомість на «трейдерів» чекає ще один принциповий матч (принциповий для боротьби за кращі місця в турнірній таблиці). Цього разу їхнім суперником стане амбітний  «KROSCHU LUTSK». Тиждень тому підопічні Руслана Дороша більш ніж впевнено обіграли «Фіміам» – 9:3. Нині вони мають дев’ять очок та посідають п’яту сходинку, тоді як «трейдери» з десятьма пунктами в активі йдуть четвертими.

Християни ж спробують трохи покращити власне положення у битві з ФК «Топільно», яке втекло від них на відстань двох кроків: «Фіміам» має одне очко, а «Топільно» – три. Свої перші бали чоловіки здобули в битві зі ще одним поточним аутсайдером – «Олімпом». Вони здолали суперника з рахунком 2:1. До слова, в наступному турі «Олімп» зустрінеться з «Neris-Авангардом».

ДРУГА ЛІГА  

Огляд стану справу у Другій лізі розпочнімо зі страшенного розгрому, який СК «Вишків» влаштував «Стиру» з Демидівки. Важко сказати, що саме пішло не так, але команди, які мали однакову кількість очок перед звітним поєдинком, здивували підсумковим результатом. Так, перемогу святкували жителі мікрорайону Луцька з рахунком – 11:1. Хет-триками можуть хизуватися Андрій Лобанов та Микола Наконечний. Завдяки цій перемозі «Вишків» різко підскочив на третю сходинку турнірної таблиці. Закріплювати своє положення їм доведеться з кусючим «Покровом». А ось «Стир» знову спробує піднятися вище вже у битві з «Респектом-2».

До слова, православні в останньому турі поступилися «Духче» – 1:5. Підопічні Дмитра Голоскокова, хоча і намагаються показувати хорошу гру, нині йдуть останнім в дивізіоні, маючи лише одне очко. Натомість «Духче», завдяки «крайній» перемозі, облаштувалося на другій сходинці. Відрив від найближчого переслідувача «Вишкова», з яким і проведе наступну битву «Покров, складає всього одне очко. А ось відставання від лідера суттєве – цілих шість залікових пунктів.

І шанси на те, що АСК «Забороль» зможуть скинути з трона в регулярному чемпіонаті, виглядають мізерними. Після чергової перемоги, цього разу над «West Side» (5:2), колектив Валерія Міщука має максимально можливі 15 очок. Проте саме вищезгадане «Духче» матиме нагоду вперше у сезоні відібрати очки у заборольчан. Безумовно – центральне протистояння вихідних у Другій лізі.

До речі, головний матч минулого вікенду між «Луцьктеплом-Четвертнею» та «Hawest» завершився гольовою нічиєю 3:3. Суперники так і лишилася сусідами по турнірній таблиці, щоправда змінилися місця: замість другого та третього – четверте та п’яте. В найближчі вихідні аграрії зіграють з «West Side», а «комунальники»  поміряються силами з «Вадрусом». Виробники взуття продовжують шукають себе. Наразі хлопці дев’яті (чотири очки). Минулу битву вони «віддали» «Респекту-2» – 1:2.  

ТРЕТЯ ЛІГА

Після половини регулярного чемпіонату у Третій лізі всі команди йдуть дуже щільно одна за одною. Так, одноосібний лідер дивізіону – «White band» (13 очок). Після важливої перемоги над прямим конкурентом «Надією-3», підопічні Володимира Тачинського не помітили «Теремно хліб», відвантаживши їм сім сухих м’ячів. Далі на «White band» чекає матч зі ще одним аутсайдером – «Новатором» зі Смоляви. А пекарі проведуть поєдинок з іншим лідером – «Надією-3». Ось такий цікавий в нас виходить дует протистоянь верхівки з низом турнірки. Буде доволі весело, якщо у цих битвах тріумфують андердоги.

До слова, на друге поточне місце команда Віктора Ревка застрибнула після перемоги над іншим фаворитом «регулярки» «Клевер сторс» (1:0). Представники мережі магазинів «Сім23» та «Сімі» в шостому турі зійдуться з «Грифоном». Нині вони мають дев’ять залікових пунктів та обіймають четверте місце, відстаючи від третього «ЛОКІ» лише за додатковими показниками. Своєю чергою в авіаторів зараз сім очок та проміжна шоста позиція. Тиждень тому вони поступилися «Бережанці-Метеору» – 2:5.

Чинний абсолютний чемпіон Четвертої ліги «ЛОКІ» непогано зарубився з «Дежею». У підсумку вболівальники побачили 11 голів, а перемогу святкували послідовники скандинавського бога жартів і обману з рахунком 6:5. Далі на команду, в якій грає три Дмитра-функціонера (Піддубний, Притулюк та Медунецький), чекає батл з «Луцьк-Центром», який після тріумфу над «Новатором» (4:3), відстає від третьої сходинки всього на одне очко!

Натомість «Дежа» проведе гру за шість очок з сусідом по таблиці «Бережанкою-Метеором». Ця битва середняків також може серйозно перетасувати розміщення колективів у турнірному списку.

ЧЕТВЕРТА ЛІГА  

На екваторі регулярного чемпіонату в рамках Четвертої ліги розвивається безкомпромісна боротьба на верхівці турнірної таблиці. Так, ФК «Ратнів» та ФК «Мильськ» мають 13 очок, а Гірка полонка та ФК «Воротнів» дихають їм у спину, відстаючи лише на один заліковий пункт (12 очок).

Почнімо з Воротнева. Колектив з Підгайцівської громади у попередній тур заходив непереможним лідером, але 14 січня їхню магію розбив вищезгаданий Мильськ – 1:5. Виправити ситуацію жителі села з мальовничим лісом спробують в протистоянні з «Ветераном» зі Струмівки (ось і побачимо чий ліс кращий). Натомість на Мильськ чекає битва з аутсайдером – «Мідасом-2». Античні свій останній матч розгромно програли команді, яка зараз осіла на самій верхівці – ФК «Ратневу» (1:7). 

Ратнів, якщо хоче залишатися на вершині, в наступному турі повинен обігрувати «Lubart Junior». Юні вихованці Олександра Лисенка були близькими здобути ще кілька очок в битві з «Колосом-2». Але поразка 4:5 залишила хлопців з трьома балами в активі та на восьмій сходинці. Натомість ківерчани змогли наблизитися до пулу лідерів. У них дев’ять очок та п’ята сходинка. Попереду  гра з «Дубнівською», яка навпаки входить у пул аутсайдерів, маючи нуль у графі. Чоловіки, які захищають честь однойменної вулиці, в минулий вікенд поступилися Гіркій Полонці – 2:3.

Здобуті три очки допомогли підопічним Сергія Гомона вдало «атакувати» п’єдестал. Зараз вони треті і свій найближчий бій проведуть проти «Imperium», який нещодавно розписав мирову зі струмівським «Ветераном» (5:5) та закріпився на шостій позиції.

П’ЯТА ЛІГА

У П’ятій лізі лідерство продовжує втримувати «Бусмаркет-2». Хоча 13 січня продавці автозапчастин таки втратили перші очки у сезоні. Відібрала їх «Фортуна», виборовши нічию з дуже непростим суперником (5:5). Далі на «Бусмаркет» чекає битва лідерів, оскільки їхнім опонентом буде ТТІ-2. Нововолинській колектив дебютував з трьох поспіль перемог, аж поки не оступився в битві з «Легіоном ТГ». Проте вже в наступному турі (в минулому, якщо порівнювати з теперішнім часом) «зв’язківці» розібрали Olam Kesef-2 – 7:2. Наразі у них 12 очок і відставання від «транспортників» лише на один пункт.

Цікаво, але команди з третього по шосте місце включно мають однакову кількість балів – по сім. Дві з цих команд тиждень тому зустрічалися між собою. Йдеться про «Markson» Бубнів та «ЛюбартFamily», які розписали мирову – 4:4. Інші дві команди з цієї четвірки – «Ветеран-2» Володимирівка та «Olam Kesef-2». Досвідчені розбили «Легіон ТГ» (6:1) в минулі вихідні і прийдешні перевірять на міцність «ЛюбартFamily».  Своєю чергою острожчани зійдуться з вищезгаданим «Легіоном ТГ».

До слова, минулий тур пропускав «Респект-3». Наразі команда Андрія Ткачука має один заліковий пункт та тримається на передостанньому місці. Останні – «Мотор». Хоча і ці футзалісти нарешті здобули перше очко. Сталося це внаслідок нічиєї з Вуд Еко Будом-2 (2:2). Далі оличани проведуть «двобій» з «Фортуною». Також на нас чекає протистояння між «Респектом-3» та «Markson» Бубнів. 

КАЛЕНДАР

Субота, 20 січня

ОДЮСШ

8 тур. Суперліга Регулярний чемпіонат

20.00 Respect – Надія

7 тур. Вища ліга Регулярний чемпіонат

20.50 Вуд Еко Буд Олика - BusMarket

Спорткомплекс ВНУ

6 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

10.30 Володимирівка Ветеран-2 – Любарт Famyli

6 тур. Перша ліга Регулярний чемпіонат

11.20 Камаз-Агро – Володимирівка Ветеран

6 тур. Друга ліга Регулярний чемпіонат

12.10 АСК Забороль – Духче

6 тур. Четверта  ліга Регулярний чемпіонат

13.00 ФК Рать – Любарт Junior

13.50 ФК Воротнів – ФК Ветеран Струмівка

6 тур. Третя  ліга Регулярний чемпіонат

14.40 ЛуцькЦентр – Локі

6 тур. Друга ліга Регулярний чемпіонат

15.30 Vadrus – Луцьктепло Четвертня

6 тур. Четверта  ліга Регулярний чемпіонат

16.20 ФК Мильськ – Мідас-2

6 тур. Друга ліга Регулярний чемпіонат

17.10 Respect-2 – ФК Стир Демидівка

6 тур. Перша ліга Регулярний чемпіонат

18.00 ХФК Фіміам – ФК Топільно

6 тур. Друга ліга Регулярний чемпіонат

19.00 FC Hawest – West Side

6 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

20.00 Olam Kesef-2 – ФК Легіон ТГ

6 тур. Четверта  ліга Регулярний чемпіонат

21.00 Колос-2 Ветеран – ФК Дубнівська

Неділя, 21 січня

ДЮСШ м. Ковель

8 тур. Суперліга. Регулярний чемпіонат

14:00 МФК Ковель - Динамо

ОДЮСШ

8 тур. Суперліга Регулярний чемпіонат

17.00 МФК Хорів – ТТІ Нововолинськ

7 тур. Вища ліга Регулярний чемпіонат

18.00 Аkcеnt – Атлетік Млинів

19.00 ЛСТМ – Кураж

20.00 Пірванче – Надія-2

21.00 Агромат – Торпедо

Спорткомплекс ВНУ

6 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

8.00 ФК Фортуна – ФК Олика

6 тур. Четверта  ліга Регулярний чемпіонат

8.50 Imperium – ФК Гірка Полонка Фенікс ДПЗ

6 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

9.40 ФК Бубнів – Respect-3

6 тур. Третя  ліга Регулярний чемпіонат

10.30 Клевер Сторс – ФК Грифон

11.20 Бережанка-Метеор – ФК Дежа

6 тур. Перша ліга Регулярний чемпіонат

12.10 FC Traders – Kroschu

6 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

13.00 ТТІ Нововолинськ-2 – BusMarket-2

6 тур. Третя  ліга Регулярний чемпіонат

14.00 Теремно Хліб-2 – Надія-3

6 тур. Перша ліга Регулярний чемпіонат

15.00 Олімп – Neris-Авангард

6 тур. Друга  ліга Регулярний чемпіонат

16.00 Вишків – Покров

6 тур. Третя  ліга Регулярний чемпіонат

17.00 White Band – Новатор Смолява

6 тур. Перша ліга Регулярний чемпіонат

18.00 Industrial West – НФК Локомотив