Гра


5: 3

Удари по воротах:

223
:
19

Удари у рамку воріт:

7
:
9

Сейви:

6
:
2

Фоли:

3
:
5

/Попко Максим\Шульгач Андрій/Хомич Анатолій




Хронометрист / Делегат:

Волинець Юрій/Хомич Анатолій




Про гру:

 

Остання гра серії плей-оф післясезо́ння цьогорічного регулярного чемпіонату мала визначити переможця Третьої ліги. Перемога «Надії-3» у першому матчі з сухим рахунком 3:0 ще не гарантувала їм почуватися доволі комфортно. Але амбіції «White Band», очевидно, чималі. Тож їхні ноги були «розв’язані» і це могло зіграти на їх користь.

 

Проте не так сталося, як гадалося. Стартовий спурт від номінальних господарів і вже в дебюті гри комбінація, яку розпочав Віталій Глушко, продемонструвавши «соло» з м’ячем у карному, влучно завершив Роман Ярмощук – 1:0! Швидко забитий м’яч додав сил «Вайт Бенду», і їх атаки стали потужнішими та цілеспрямованішими. Проте «Надія-3», стримавши натиск суперника, перейшла у контрнаступ і не полишала надії відігратись. І вже згодом Віталій Курило вивів на ударну позицію Назара Хомюка і рахунок став нічийним – 1:1. Забитий гол додав сил хорівчанам і вони провели ще ряд небезпечних атак. Лише стійка врятувала ворота господарів після удару Валерія Матвіїва. Тяготіючи програшною різницею, «Вайт Бенд» вимушений був шукати шляхи до воріт «Надії-3» і діяти гостріше. І після декількох невлучних спроб, знову свої «снайперські» можливості показав Ярмощук, вивівши господарів вперед – 2:1. Але потужно проведена кінцівка першого тайму гостями – і через 20 секунд після пропущеного вони відновили рівновагу завдяки влучному удару Олександра Дудара – 2:2. Нічийний результат гри не задовольняв «Вайт Бенд», тому вони і надалі йшли на штурм воріт гостей, але змінити його не вдалося. За нічиєї в рахунку команди обмінялися воротами.

 

З перших секунд другого тайму господарі продовжили наступ і володіли ініціативою по всьому майданчику. Гості організували чітку оборону, протиставляючи її потужним діям  «Вайт Бенда», а при нагоді йшли у контратаки. Така тактика дозволила їм стримати потужний натиск і перейти до активних дій. Швидка комбінація Хомюк – Матвіїв призвела до того, що хорівчани вперше повели в рахунку, зміцнивши перевагу за сумою двох ігор до 4 голів – 2:3. Здавалося, господарі «опустять» руки і змиряться з поразкою. Але не тут то було: вони пішли на масований штурм воріт «Надії». Розпочалися справжні «футбольні каруселі», під час яких свою майстерність демонстрували голкіпери обох команд. «Паличкою-виручалочкою» для «Вайт Бенда», демонструючи бійцівські якості, вкотре став Роман Ярмощук. Ведучи за собою товаришів, він ще тричі до закінчення гри, відзначився забитими голами, звівши різницю в матчах до мінімуму і записавши у свій актив 5 м’ячів у грі – 5:3! Проте час невпинно спливав, і як не старалися у кінцівці гри господарі забити ще один м’яч, щоб перевести гру у «футбольну лотерею», їх зусилля не увінчалися успіхом.

 

Перемога «Вайт Бенда» у другій грі з рахунком 5:3 стала перемогою з мінімальною перевагою в один м’яч для «Надії-3», яка і отримала Кубок і медалі  переможця Фіналу плей-оф Третьої ліги!  

 

Найкращий гравець матчу: Роман Ярмощук (White Band)