Гра


6: 3

Удари по воротах:

22
:
19

Удари у рамку воріт:

12
:
4

Сейви:

3
:
6

Фоли:

7
:
7

Леончук Олександр/Шульгач Андрій/Попко Максим




Хронометрист / Делегат:

Хомич Анатолій/Волинець Юрій




Про гру:

 

Доля Абсолютного чемпіона у Другій лізі залишалася відкритою, адже перемога ФК «Духче» в першій грі з мінімальним рахунком 2:1 ще не гарантувала їм повної переваги. «Комунальникам» необхідно було відновити паритет та зрівняти шанси. Тому ця гра обіцяла бути цікавою до останньої краплі поту.

 

Воліючи здобути результат, команди не стали відсиджуватися у захисті, а почали гру швидкісними діями. Перші хвилини першим номером грали номінальні господарі, які і мали моменти для взяття воріт, але надійну гру демонстрував Сергій Михальчук. «Тепловики», граючи від захисту, формували свої атакуючі дії. Близьким до взяття воріт був Богдан Савич, але не зміг виграти дуель у Станіслава Семенюка. Та все ж настирливість Івана Бандури і його сольний прохід лівим краєм увінчався успіхом – 1:0. Не пройшло і 10 секунд, як Іван Потапчук подвоїв перевагу представників Рожищенської громади – 2:0! «Тепловиків» наче накрило «холодним душем» і їх активні дії привели до успіху. Олександр Дубець сильно прострілив при введенні з бокової лінії і м’яч рикошетом від Потапчука влетів у ворота господарів – 2:1! Після голу гості активізували свої дії і знову, завдяки рикошету від Корнійчука після пострілу з флангу Назара Орла, рахунок став нічийним – 2:2! За сумою двох поєдинків перевага знову була мінімальною на користь «Духча». Кінцівка першого тайму вкотре пройшла за переваги господарів і до сирени Бандура ще двічі відзначився забитими голами – 4:2. А на останніх секундах тайму Дубець втратив шанс скоротити рахунок, не влучивши у порожні ворота…

 

Другий тайм активніше розпочали «тепловики», які йшли вперед, щоб змінити рахунок гри і, як у півфіналі, довести результат до «футбольної лотереї». Активні дії Шкабури, Кравчука, Антонюка і Дубця все таки сприяли успіху і швидка атака Дубець – Антонюк завершилася взяттям воріт – 4:3. Господарі після пропущеного наче отямилися і знову додали обертів. І вже до завершення зустрічі повністю володіли ініціативою, не випускаючи її з своїх ніг. Така тактика дозволила їм ще двічі поспіль вразити ворота гостей і «поховати» їх шанси на перемогу. Спершу гол «копію», як у першому таймі, після проходу лівим краєм, забив Бандура, а згодом асист від Максима Сабатюка – і Євген Поліщук поставив остаточну крапку в рахунку – 6:3! Єдину надію, щоб забити гол престижу, втратив на останній хвилині Михайло Шкабура, пробиваючи десятиметровий за шостийй фол господарів. Утім, Станіслав Семенюк парирував дабл-пенальті суперника!

 

Отож, переконлива перемога ФК «Духче» в другій грі над командою «Луцьктепло-Четвертня», і за сумою двох ігор вони гордо підняли над головами головний трофей, отримавши звання Абсолютного чемпіона Другої ліги.

 

Найкращий гравець матчу: Іван Бандура (ФК Духче)