Гра


5: 2

Удари по воротах:

33
:
23

Удари у рамку воріт:

14
:
13

Сейви:

10
:
9

Фоли:

3
:
3

Леончук Олександр/Шульгач Андрій/Попко Максим




Хронометрист / Делегат:

Волинець Юрій/Хомич Анатолій




Про гру:

 

Підсумкова серія у Четвертій лізі розпочалася з перемоги «Колоса-2» над ФК «Ратнів» – 3:1. Але! Два голи – це ніщо. Регулярний чемпіон дивізіону налаштований був рішуче, і вже на 30-й секунді забив «швидкий м’яч». Автором голу став Артем Лясковський – 1:0. Гол додав сил номінальним господарям і вони продовжили активні наступальні дії на ворота Анатолія Подолюка. Близькими до взяття воріт були Єрмаков і Лясковський. Стримавши стартову навалу господарів, ківерчани вирівняли гру і заграли активніше. Андрій Полтавець декілька разів мав нагоди вразити ворота, але надійна гра голкіпера господарів Назара Третяка локалізувала його спроби. Команди демонстрували швидкісну гру на зустрічних курсах з численними гольовими моментами. В одному з них пройшла комбінація при розіграші м’яча з бокової лінії  Андрієм Андрощуком на Володимира Єрмакова, і господарі подвоїли рахунок – 2:0! Результат за сумою двох зустрічей став нічийним і це додало сил ратнівчанам до активних дій: Юрій Химчук не реалізував вихід сам на сам з Подолюком, а удар Єрмакова відбив голкіпер. Утім, захопившись активними діями, ратнівчани пропустили контрвипад ветеранів, і швидка комбінація Олександр Батрак – Денис Левчук досягла успіху – 2:1. Інтрига на полі наростала, швидкості теж. Кінцівку першого тайму команди провели в активних діях, а за 18-ть секунд до завершення тайму, потужним ударом з-за меж карного майданчика, Владислав Січковський знову зрівняв для «Ратнова» підсумковий рахунок серії – 3:1.

 

Друга половина зустрічі розпочалася з активних, швидкісних дій гостей, які усією командою пішли вперед, рятуючи ситуацію. Господарі ж стримували натиск і атакували від захисту, очікуючи слушного моменту. І такий момент настав, коли Лясковський скористався помилкою при введенні м’яча Подолюком, зіграв на перехопленні і вколотив четвертий м’яч у ворота гостей – 4:1! Ківерчани після пропущеного голу знову пішли на відчайдушний штурм воріт господарів і навіть почали грати в 5 польових, щоб збільшити чисельну перевагу в атаках. Левчук, Деркач, Ренькас були близькі до забитого гола, але в кінцівках бракувало влучності, а в окремих епізодах надійну гру демонстрував Третяк. Та все ж під завісу гри, наполегливість ветеранів привела до успіху: Денис Левчук забив другий м’яч і відновив статус-кво у двох матчах – 4:2! Пристрасті на майданчику дійшли до точки кипіння. Команди демонстрували відкритий футбол, щоб вирвати перемогу за сумою двох зустрічей. Штурми воріт з обох сторін були шаленими. Жодна з команд не поступалася одна одній. Але 25-та хвилина гри стала фатальною для ківерчан і «золотою» для ратнівчан. Після удару Січковського м’яч рикошетом від Устимчука затріпотів у воротах гостей, збільшивши перевагу господарів – 5:2!

 

Відчайдушний штурм гостей на останніх хвилинах зустрічі локалізували Ратнівчани і довели гру до перемоги, яка дозволила їм з мінімальною перевагою за сумою двох зустрічей, отримати звання Абсолютного чемпіона у Четвертій лізі. А ветерани у підсумку, отримали лише приз фіналіста.

 

Найкращий гравець матчу: Артем Лясковський (ФК Ратнів)