Гра


42: 15

Удари по воротах:

20
:
25

Удари у рамку воріт:

12
:
15

Сейви:

15
:
9

Фоли:

3
:
7

Дмитрук Богдан/Мищук Анатолій/Гоза Руслан




Хронометрист / Делегат:

Осипчук Владислав/Волинець Юрій




Про гру:

 

У першому матчі суперників мали місце як інтриги, так і сенсації. Три голи-красені у виконанні «тепловиків» після двох пропущених від регулярних чемпіонів Другої ліги дали їм шанс, хоч і мінімальний, на продовження боротьби за вихід у фінальну частину. 

 

Тому другий матч розпочався з швидких активних дій зі сторони обох команд. Швидше до гри суперника пристосувались номінальні гості, які поступово перехопили ініціативу і грали напористіше. «Тепловики» тактично вдало організували оборону, зустрічаючи опонентів вже у центрі поля, а перехопивши м’яч, швидко йшли у наступ. Розпочалася гра на зустрічних курсах, але безрезультатно. Але поступово «Забороль» перейшов до більш активних дій, і Вадим Симонович з другої спроби при пробитті штрафного вивів гостей вперед, зрівнявши рахунок за сумою двох зустрічей – 0:1. Окрилені забитим м’ячем, гості і надалі пішли вперед, і згодом вдруге засмутили «Луцьктепло». Перевага за сумою двох матчів стала на їх користь і вони продовжили кінцівку тайму активними атаками, щоб закріпити успіх. Але «тепловики» не відійшли у захист, а при нагоді відповідали гострими контрвипадами. Втратили можливість змінити рахунок гри  Назар Орел і Тарас Сльозко. Проте подальші заключні активні дії команд не досягли успіху і рахунок не змінився.

 

Другий тайм гості знову почали грати агресивніше і володіли ініціативою. «Тепловики» в основному стримували натиск гостей і атакували від захисту. Сергій Мельничук не скористався слушною нагодою для взяття воріт. А його одноклубник Михайло Шкабура свого шансу не втратив, і не без допомоги захисника скоротив рахунок зустрічі, вкотре давши шанс команді на успіх – 1:2. Забитий м’яч додав гравцям «Луцьктепла» сил, і вже вони були володарями м’яча на майданчику. Вони створили справжній шквал атак біля воріт Володимира Костюка. Мали стовідсоткові нагоди, щоб зрівняти рахунок гри Шабатура і двічі Мельничук. Але чемпіони дивізіону теж відповідали активними діями. Кінцівка гри пройшла у відкритому швидкісному протистоянні. Кожна команда прагнула відзначитися і перевести шальки терезів на свою користь за сумою двох зустрічей. Потужні удари Сергія Трикоша парирував Михальчук. А під час контрвипаду гостей у виконанні  Сльозка і Шкабури у першому епізоді врятувала стійка, а в другому – голкіпер «Забороля» Костюк. Як не старались команди змінити рахунок бодай на останній хвилині, добитися перемоги в ігровий час їм не вдалося. Мінімальна перемога в один м’яч АСК «Забороль» (2:1) і за сумою двох матчів – бойова нічия.

 

Доля гри, а з нею і путівка у фінальну стадію розіграшу, вирішилася у серії післяматчевих 6-метрових ударів. Для визначення переможця командам знадобилося пробити по 7 пенальті. «Футбольтна лотерея» цього дня була на боці «Луцьктепла»: його гравці відзначилися у 5 ударах, а їх суперник у 4.

 

Отож, боротьба до останньої секунди і жага до перемоги, і як результат -вольова «пенальтійна» перемога «тепловиків», які засмутили АСК «Забороль», відкрила їм дорогу до фіналу, де на них чекатиме переможець пари «Духче» - «Vadrus».

 

Найкращий гравець матчу: Василь Єфімчук (Луцьктепло-Четвертня)