Гра


42: 25

Удари по воротах:

14
:
18

Удари у рамку воріт:

8
:
9

Сейви:

7
:
6

Фоли:

3
:
1

Кірепко Анатолій/Шульгач Андрій/Дмитрук Богдан




Хронометрист / Делегат:

Стащук Леонід/Волинець Юрій




Про гру:

 

             У півфінальному протистоянні Кубку Прогресу зустрілися команди, які закінчили цьогорічний сезон на різних полюсах турнірної таблиці Третьої ліги: «Локі» - як переможець, а «Новатор» - як аутсайдер. Проте у кубкових протистояннях смолявська команда, проявивши характер, дісталася до півфіналу, обігравши в  ¼ Бережанку з мінімальним рахунком 6:5. В той же час «Локі» на попередньому етапі впевнено переміг «Вадрус» - 5:2. Тому всі чекали чи піднесуть цього разу «сюрприз» смолявські гравці переможцю? Та все по порядку…

 

             Гру команди розпочали спокійною грою, пристосовуючись одна до одної  і вивчаючи слабкі місця. Дії команд були обережні, адже помилка могла вартувати чималого. Проте поступово гості набирали обертів і більше володіли м’ячем. Їх атаки були гострішими і несли загрозу воротам Віталія Калюги. Швидкі, активні дії команди Сергія Голоскокова невдовзі привели до успіху. Олександр Шитов вивів на ударну позицію Тараса Осадовського і він в один дотик відкрив рахунок зустрічі – 0:1. Після забитого голу «Локі» продовжив тиск воріт «Новатора», але закінчення атак не приносило успіху. Господарі чітко оборонялися, а при нагоді, швидко контратакували. При розіграші кутового Андрій Лоза віддав пас на Володимира Наумчука і рахунок став нічийним – 1:1. Ще одна контратака господарів могла закінчитися результативно, але цього разу Олександр Чекус не влучив з вигідного положення. Пропущений гол і контрвипади господарів змусили «Локі» активізувати свої дії. І через дві хвилини вони провели стрімку атаку від захисту і Дмитро Медунецький замкнув передачу від Артема Назарчука – 1:2. Але господарі цього дня були нестримні. Вони не були згідні з рахунком і старалися будь-що відповісти результативними діями. В свою чергу гості кинулися збільшувати перевагу. На полі розпочалися справжні бойові «каруселі», але до кінця тайму рахунок залишився незмінним.

 

             Другу половину активними діями розпочали господарі. Павло Бойко дальнім ударом перевірив реакцію Притулюка. У відповідь Медунецький перевірив на міць стійку воріт Новатора, а удар Шитова парирував Калюга. Потроху тиск гостей наростав, і як буває – не забивають одні, забивають інші. Захопившись атаками, гості пропустили атаку господарів і за дві хвилини до закінчення гри, Олександр Чекус відновив рівновагу, вкотре продемонструвавши жагу до перемоги і боротьбу до останнього – 2:2. Гості відчули запах «паленого» і пішли у фінальний штурм воріт господарів. Удар Шитова парирував Калюга, а на заваді удару Флішаровського стала стійка. «Новатор» захисними діями стримав фінальний натиск «Локі» і основний час закінчив бойовою нічиєю.

 

             Долю путівки у фінал вирішила серія шестиметрових ударів, які довелося виконувати командам по шість разів. І все таки долю матчу вирішила майстерність гравців «Локі» пробивати стандарти. З мінімальною перевагою в один м’яч у «футбольній лотереї» вони виграли путівку у фінал Кубка Прогресу, де на них вже три дні чекав СК «Вишків».

 

 

Найкращий гравець матчу: Тарас Осадовський (Локі)