Гра


64: 15

Удари по воротах:

10
:
10

Удари у рамку воріт:

12
:
10

Сейви:

2
:
2

Фоли:

8
:
5

Дмитрук Андрій/Горун Валерій/Максимов Дмитро




Хронометрист / Делегат:

Ярмоліська Яна/Волинець Юрій




Про гру:

 

Несподівано, а можливо і ні, але «Топільно» здобуло перевагу перед матчем-відповіддю з FC «Traders» у 3 м’ячі. «Трейдери», зважаючи на дуже успішну кінцівку в регулярному чемпіонаті, налаштовані були доказати, що вони таки переламають результат на свою користь. Підсолодило настрій «Трейдерс» перед матчем та створило позитивний настрій  вручення бронзових медалей та кубка Регулярного чемпіонату в першій  лізі. Проте Топільно теж вийшло на поле в бойовому настрої, щоб дати гідний бій своїм опонентам, втримати перемогу і за сумою двох матчів пройти далі.

 

Як і передбачалося, господарі розпочали активніше, грали першим номером і більше атакували. І вже в дебюті гри, Артем Пашківський реалізував штрафний удар – 1:0. Пропущений м’яч оживив гостей і вони від оборони перейшли до рішучих дій. Розпочалася швидка гра на зустрічних курсах. Найбільше дошкуляв господарям на вістрі атак Андрій Сасовський, але захист господарів нейтралізовував його удари. Та все ж швидка атака гостей у виконанні Сасовський – Присяжнюк досягла успіху і рахунок став нічийним – 1:1. Тривожний дзвіночок сколихнув господарів і Дмитро Оляницький під завісу тайму ударом зі штрафного вивів господарів вперед – 2:1. Шанс зрівняти рахунок втратив Сасовський при пробитті дабл-пенальті за шостий фол «Трейдерс»: Олександр Шпарук парирував удар Андрія! А через хвилину, показавши індивідуальну майстерність у володінні мячем, Сергій Трофимчук збільшив перевагу господарів – 3:1. Інтрига у грі наростала, адже різниця скоротилася до мінімуму. Пашківський міг забивати знову, але воротар гостей зіграв чітко. Ще один шанс «врятувати» гостей втратив Петро Семенчук, пробиваючи дабл-пенальті вже за 7-й фол суперників, однак вкотре Шпарук вийшов переможцем у такій дуелі! Останні секунди першого тайму пройшли у активних діях господарів. Оляницький, Пашківський були близькі до взяття воріт, але цього разу голкіпер гостей виручив свою команду.

 

Другу половину зустрічі «Трейдерс» почали з активних атак, щоб врятувати гру і притисли топільчан до своїх воріт. Гості чітко оборонялися, а при нагоді – йшли вперед. Бондарук, Мельничук могли відзначитися, але вкотре надійно в «рамці» діяв Шпарук. Така швидка і гостра на атаки гра  продовжувалася до останньої хвилини зустрічі. Час спливав, а гості тримали оборону. Такий результат їх влаштовував. Але «Трейдерс» не та команда, яка здається без бою. Останні 30 секунд гри стали для них переможними. Пішовши на відчайдушний штурм воріт «Топільно», вони заграли в п’ять польових і Роман Бондарук добив м’яч після відскоку від штани після удару Стернійчука, тим самим зрівнявши рахунок за сумою двох зустрічей і перевів гру у «футбольну лотерею» – 4:1!

 

Тепер долю матчу мали вирішити сталеві нерви гравців і майстерність голкіперів. Перші чотири удари команд не визначили переможця. А в трьох останніх героєм матчу став Олександр Шпарук, який двічі відбив удари гостей! Отож, мінімальна вольова перевага в серії пенальті «Трейдерс» і вони з гордо піднятою головою крокують в півфінал Першої ліги.

 

Найкращий гравець матчу: Олександр Шпарук (Traders)