Гра


52: 43

Удари по воротах:

15
:
22

Удари у рамку воріт:

6
:
8

Сейви:

4
:
4

Фоли:

3
:
4

Дмитрук Богдан/Горун Валерій/Щербик Андрій




Хронометрист / Делегат:

Мудрик Юлія/Волинець Юрій




Про гру:

 

             Перемога у першій грі плей-офф срібного призера регулярної цьогорічної першості в Третій лізі – команди «White Band» – з різницею в 2 м’ячі, не давала їм остаточних шансів для подальшого проходження в півфінальну стадію. Адже їх суперники, команда «Клевер Сторс», хоч і в підсумку «регулярки» була сьомою, проте у першому матчі, представники мережі «Сімі» та «Сім23» показали достойну гру і були налаштовані «втерти носа» скептикам у другій зустрічі. Початку гри передувало нагородження Дмитром Притулюком срібними нагородами та Кубком команди «White Band», що мало б мотивувати команду до швидких атакуючих дій.

 

             Тому початок гри видався швидким і атакуючим зі сторони обох команд, в окремих випадках жорстким і непередбачуваним. За три хвилини гравці «Клевер Сторс» спромоглися набрати 3 командних фоли – по одному за хвилину з початку зустрічі. Їх суперники з «Вайт Бенд» були більш активними і наполегливими. Їх атаки несли явну загрозу воріт Володимира Ярмолюка. Утім, стримавши стартовий штурм зі сторони господарів, гості поступово перехопили ініціативу і провели ряд небезпечних атак. Близькими до взяття воріт були Сергій Тачинський і Володимир Павлишин, але, на щастя «криптовалютників», м’яч проходив біля стійки їх воріт. Проте наполегливість гостей все ж таки привела їх до успіху: Олександр Савчук вивів на ударну позицію Богдана Мосійчука і кращий бомбардир цьогорічної «регулярки» Третьої ліги відкрив рахунок, вивівши гостей вперед у цій грі та скоротивши до мінімуму рахунок за підсумками двох матчів – 0:1. Після забитого голу, відчувши свій шанс, гості кинулися забивати ще один, щоб вирівняти протистояння. Савчук міг відзначитися, але надійна гра голкіпера господарів Максима Панько стала йому на заваді. Останній «потягнув» також і влучний удар зі штрафного від Павлишина. Гравці «Вайт Бенд», в свою чергу, граючи від оборони, і в подальшому «жалили» суперника небезпечними атаками. Кінцівка тайму пройшла під їх диктовку, а за 4 секунди до сирени на перерву стовідсоткову нагоду зрівняти рахунок втратив  Вадим Мойсеєв. За мінімальної переваги «Клевер Сторс» команди обмінялися воротами.

 

             Друга половина зустрічі, як і очікувалося, стала інтригуючою і драматичною. З перших хвилин «White Band» пішов вперед, щоб змінити хід гри і зміцнити свою перевагу за підсумками двох ігор, і вже на початку тайму такий шанс для них настав. Віталій Глушко при введенні м’яча з-за бокової лінії, віддав націлену передачу на Вадима Мойсеєва і рахунок зустрічі став нічийним – 1:1. Після голу гра пожвавішала і команди заграли швидше і гостріше. Гості продовжили контратакувати і лише надійна гра Панька не давала їм шансів вирватися вперед. Та все ж їх наполегливість увінчалася успіхом. Сергій Тачинський ударом повз стінку з 9-ти метрів у нижній кут воріт господарів забив другий гол. А за хвилину, після пасу голкіпера, Павло Чикалюк філігранно прийняв м’яч на груди і з льоту послав третій м’яч у ворота Ярмолюка – 1:3. Рахунок за результатами двох ігор став нічийним. Гравці «Клевер Сторс», окрилені успіхом, продовжили наступальні дії. Другу половину тайму вони грали першим номером і притисли господарів до своїх воріт. Марценюк, Секунда гостро і напористо діяли при контратаках, але вимушені були атакувати ворота з дальніх дистанцій, так як гості будували захист, починаючи з центру майданчика. Кінцівка гри стала найбільш драматичною і розставила все на свої місця. Гравці «Вайт Бенд» вдалися до відчайдушного штурму, щоб забити «золотий м’яч» і не доводити гру до «футбольної лотереї». І здавалося, що це їм вдалося: за три хвилини до закінчення матчу Ілля Шевчук все ж таки забив і дав шанс команді завершити протистояння з фінальною сиреною – 2:3. Але активний Сергій Тачинський на останній хвилині зустрічі забив четвертий гол «Клевер Сторс», зробивши «хет-трик» у грі своїм голам і звівши результат за сумою двох поєдинків до нічиєї, даючи ще один шанс команді на продовження виступу в плей-офф.

 

             Отож, команду, яка продовжить боротьбу в півфіналі, визначала серія післяматчевих шестиметрових ударів. Перші два удари команд були влучними і

інтрига наростала. Третій удар господарів у виконанні Аркадія Ткачука був влучним, а удар Сергія Тачинського відбив Панько. Наступні два удари господарів були влучними проти одного у гостей. Тож за мінімальної переваги в «футбольній лотереї» «White Band» святкує «валідольну» перемогу і проходить у наступну стадію розіграшу.

 

Найкращий гравець матчу: Сергій Тачинський (Клевер сторс)