Гра


0: 4

Удари по воротах:

15
:
18

Удари у рамку воріт:

8
:
9

Сейви:

5
:
8

Фоли:

1
:
2

Щербик Андрій/Горун Валерій/Дмитрук Богдан




Хронометрист / Делегат:

Мудрик Юлія/Волинець Юрій




Про гру:

 

Незважаючи на мінімальну перемогу «комунальників», які фінішували шостими у «регулярці»,  у першому матчі проти бронзового призера Другої ліги СК «Вишків», вона не гарантувала їм продовження боротьби в півфіналі, тому друга гра мала доказати, хто насправді є найсильнішим і чи не був рахунок першої гри несподіванкою.

 

Всі чекали на безперечну «відповідь» вишківської команди, адже вони виставили на повторну гру свій «зірковий склад». Проте це не злякало «тепловиків» і вже з перших хвилин гри команди розпочали у швидких командних діях на зустрічних курсах. Командні дії гостей були дещо активнішими і вже в дебюті гри Яків Антонюк відкрив рахунок, збільшивши перевагу «тепловиків» за сумою двох поєдинків – 0:1. Проте господарі не та команда, яка так просто віддасть гру. Вони вели боротьбу до останнього по всьому майданчику і старалися перехопити ініціативу. Олег Боцман з вигідної позиції пробив вище воріт. Ще кілька нагод «Вишкова» не привели до успіху. А стримавши натиск господарів, «комунальники» провели швидку атаку, яку розпочав Олександр Дубець і влучно завершив Назар Орел, подвоївши рахунок зустрічі – 0:2. Окрилені голом, гравці «Луцьктепла» продовжували володіти ініціативою і більш швидко комбінували на майданчику. Господарі організовували атаки від оборони, але завершальні стадії їх атак не досягали успіху. Найбільш небезпечними були Вознюк, Боцман, Оліщук, але м’яч вперто не йшов у ворота Сергія Михальчука. Як і попередньому гольовому епізоді, «тепловики» перехопили ініціативу і в кінцівці тайму провели третю результативну атаку, яка завершилася взяттям воріт: Олександр Дубець вивів на ударну позицію Михайла Шкабуру і третій м’яч затріпотів у сітці колективу з Вишкова – 0:3. На майданчику гра знову загострилася і команди і кінцівку тайму команди провели у швидких атакувальних діях. Майстер-клас з пробиття стандартів продемонстрував Тарас Михалик, але Михальчук вкотре продемонстрував чудову реакцію, відбивши м’яч. І вкотре спрацювало футбольне правило «не забиваєш ти – забивають тобі». Помилка господарів у нападі призвела до того, що Шкабура, перехопивши м’яч, вийшов сам на сам з Пилипюком і пробив голкіпера, забивши четвертий м’яч на останніх секундах першого тайму – 0:4.

 

Другу половину зустрічі команди знову розпочали у швидких комбінаційних діях. «Вишків» не та команда, яка так просто складає зброю, тому їх дії стають активнішими. Для досягнення переваги вони вже з 3-ї хвилини другого тайму почали використовувати тактику гри в 5 польових, щоб переламати хід гри. Євген Жилінський декілька разів міг забивати, але воротар гостей Сергій Михальчук один за другим відводив загрозу своїх воріт. Чітко діяли «тепловики» і в захисті, читаючи наперед наміри господарів. А «Вишків» продовжував тиснути в 5 польових, проте наштовхувався на щільний захист «комунальників». Близькими до успіху були Віталій Родзинський, Андрій Лобанов і Євген Жилінський, але стійка воріт і голкіпер гостей відводили удари останніх. Як не старалася вишківська команда бодай забити гол престижу на останніх секундах, проте «тепловики» вистояли, показавши характер, і довели свою перевагу, здобувши «суху» переконливу перемогу, а з нею – і путівку до півфіналу цьогорічного розіграшу. А втіхою для команди «Вишків» стало нагородження її по закінченню гри бронзовими медалями цьогорічної першості у Другій лізі.

 

 Найкращий гравець матчу: Сергій Михальчук (Луцьктепло-Четвертня)