Гра


5: 11

Удари по воротах:

22
:
21

Удари у рамку воріт:

12
:
13

Сейви:

4
:
8

Фоли:

5
:
6

Дмитрук Богдан/Щербик Андрій/Мищук Анатолій




Хронометрист / Делегат:

Мудрик Юлія/Волинець Юрій




Про гру:

 

Срібний призер регулярного чемпіонату Другої ліги в першій грі плей-офф здобув переконливу перемогу над своїм суперником і вийшов на другу гру,  маючи гандикап в 4 м’ячі. Тому очікувати на те, що гравці ФК «Духче» відпустять цю перевагу, мабуть, було не варто. Але всяке може статися у матчах плей-офф, що неодноразово показували попередні зустрічі.

 

Тому, не втрачаючи надію на позитивний результат, гравці «Хавеста» з перших хвилин почали грати в п’ять польових. щоб скористатися чисельною перевагою в атаках і внести інтригу в результат гри. Гості стримували натиск, побудувавши надійну оборону і при нагоді контратакували. Назар Лич мав можливість відкрити рахунок, але не влучив у ворота. У другому епізоді гості «піймали» «Hawest» при передачі і швидка комбінація Возняк – Поліщук мало не завершилася результативно, але Євген пробив над поперечиною. Незважаючи на «тривожні дзвіночки», господарі продовжували свою тактику гри і активно атакували. Небезпечні моменти для взяття воріт були у Білітюка та Кухтея, але надійно в «рамці» діяв Станіслав Семенюк. Та все ж він був безсилий після влучного удару Юрія Яковлева, який відкрив рахунок – 1:0. Представник Рожищенської команди Іван Бандура через хвилину відновив статус-кво – 1:1. Ще за хвилину, непоступливі гравці «Духча» вийшли вперед: атака Бандура – Лич завершилася взяттям воріт – 1:2. Гра набула швидкісних дій з боку ФК «Духче»: Бандура з вигідної позиції не влучив у ворота, а удар Лича проходить в міліметрах біля стійки. Утім, його друга спроба в кінцівці тайму стала результативною і третій м’яч затріпотів у сітці воріт «Hawest» – 1:3. Гості і надалі вели гру, володіючи ініціативою, і їх швидкі атаки в кінцівці тайму знову принесли успіх. Назар Лич, здійснивши «сольний» рейд в карному майданчику поміж захисників, вчетверте засмутив господарів – 1:4. Вадим Остапчук міг скоротити розрив, але пробив повз ворота. А Іван Бандура свого шансу не втратив і вколотив п’ятого у ворота господарів – 1:5. Останні дві хвилини господарі вкотре грали в 5 польових, щоб змінити хід поєдинку. Білітюк міг відзначитися, але пробив мимо воріт. До фінальної сирени першого тайму господарі мали ще декілька слушних нагод щоб збільшити рахунок, але їм бракувало влучності.

 

Друга половина зустрічі розпочалася з активних дій гравців «Хавеста», які знову грали в 5 польових, прагнучи змінити хід поєдинку. І така тактика принесла їм успіх. Вадим Остапчук скоротив рахунок – 2:5. Розпочалася відкрита бойова гра зі сторони обох команд на зустрічних  курсах. Не тяготіючи рахунком після пропущеного голу, рожищенська команда грала у своє задоволення, і Іван Потапчук забив ще один м’яч для своєї команди. У відповідь Юрій Яковлев скоротив рахунок, але через хвилину помилка господарів у захисті призвела до того, що Валерій Возняк «прочитавши» передачу, зіграв на перехопленні та забив черговий м’яч «Духча». Пізніше господарям вкотре вдалася тактика гри в 5 польових і чисельна перевага в нападі принесла їм успіх: Вадим Остапчук відповів своїм забитим голом. Господарі продовжували тиск воріт «Духче». Білітюк, Яковлев могли скоротити розрив в рахунку, але голкіпер та захист чітко протидіяли їх спробам. Як і у першому таймі, швидкою та щедрою на забиті голи, стала остання хвилина зустрічі. Спочатку Бандура чітко реалізував шестиметровий, відзначившись «хет-триком» у грі. За кілька секунд комбінація Потапчук – Возняк привела гостей до успіху, а ще через кілька секунд, остаточну крапку знову поставив Валерій Возняк, відзначившись, як і його колега, «хет-триком» та забивши одинадцятий м’яч у порожні ворота у цій зустрічі – 5:11.

 

Отож, команда «Духче» вдруге більш ніж переконливо переграла FC «Hawest» і з гордо піднятою головою здобула путівку в півфінал.

 

Найкращий гравець матчу: Іван Бандура (Духче)