Гра


5: 2

Удари по воротах:

21
:
24

Удари у рамку воріт:

14
:
11

Сейви:

9
:
9

Фоли:

1
:
4

Мищук Анатолій/Дмитрук Богдан/Щербик Андрій




Хронометрист / Делегат:

Мудрик Юлія/Волинець Юрій




Про гру:

 

На майданчику у цьому матчі плей-офф зійшлися найбільш «гострі» пари на папері – «Фенікс-Гірка Полонка» та «Imperium», які в першій зустрічі не виявили переможця, зігравши унічию 2:2. Обом колективам характерна схильність до жорсткої боротьби та непоступливості. Але цього разу команди розпочали спокійно, граючи обережно та подовгу контролюючи м’яч. Поступово ігрова ініціатива перейшла до господарів і уже на 3-й хвилині перший удар в площину воріт провів Олег Гаврилюк. Відчувши кураж, гравці «Імперіуму» продовжили натиск і через хвилину Гаврилюк, підступним ударом з-під захисника вивів господарів вперед – 1:0. Гра після забитого м’яча пришвидшилася і команди почали діяти гостріше на зустрічних курсах. Слушну нагоду зрівняти рахунок втратив Владислав Базилюк, вийшовши сам на сам з Петруком та влучивши у стійку, а через 30 секунд пройшла стрімка атака гостей Гомон – Базилюк і Владислав з вигідного положення не влучив у порожні ворота. Такі два серйозних «провали» у захисті «оживили» господарів і вони поступово вирівняли гру, а в окремих моментах були близькі до успіху. Потужний удар Романюка відбив Попенко. Але друга спроба «імперців» видалася вдалою: Сергій Кашицький асистував Олександру Романюку – 2:0. Господарі продовжували грати першим номером, щоб закріпити успіх. а гості - від оборони, проте у завершальних стадія їх атак бракувало влучності. Кінцівка тайму пройшла у гострих випадах обох команд і принесла їм успіх: на останній хвилині команди обмінялися голами. Спершу Роман Хомик видав пас на Артема Радчука і рахунок став 2:1. А через кілька секунд гості прогавили Романюка і він забив третій м’яч своєї команди – 3:1.

 

З перших секун другого тайму гравці «Гіркої Полонки» пішли в атаку, щоб змінити характер гри, притиснувши суперників до своїх воріт. Роман Хомик міг скоротити рахунок, але вкотре надійно зіграв Петрук. Ще двічі він парирував потужні удари Радчука і Хомика. Але один у полі не воїн: і він був безсилим, коли Роман Хомик «накрутив» захист і ударом під поперечину, скоротив до мінімуму рахунок зустрічі – 3:2. Забитий гол додав сил гостям і вони кинулися рятувати гру. Вкотре голкіпер господарів парирував підступний удар Сергія Матвійчука і перервав атаку Матвійчук – Хомик. «Імперці» діяли від оборони і, стримуючи натиск «Фенікса», при слушній нагоді контратакували. Близький до взяття воріт був Романюк, але голкіпер гостей Попенко виручив команду. І знову найбільш цікавими видалися останні хвилини гри, в яких обидві команди показали справжні бійцівські якості і свою непоступливість. Але фортуна цього разу була на боці «Імперіуму». Олег Гаврилюк чітко реалізував штрафний, спрямувавши «кулястого» в «дев’ятку» воріт гостей – 4:2! Остання хвилина гри пройшла у штурмі гравців з Гіркої Полонки, в яких відкрилося «друге дихання». Вони почали грати в п’ять польових з надією досягти успіху і перевести гру в серію післяматчевих пенальті. Утім, господарі чітко організували оборону і Сергій Кошицький «спіймав» гостей при передачі, пославши п’ятий м’яч у порожні ворота – 5:2.

 Отож, переконлива «бойова» перемога у другій грі команди «Imperium» виводить їх у півфінальну стадію плей-офф. А гіркоту поразки команди ФК «Фенікс Гірка Полонка» «підсолодило» вручення бронзових медалей і красеня Кубка за підсумками регулярного цьогорічного чемпіонату Четвертої ліги.

 

Найкращий гравець матчу: Олег Гаврилюк (Imperium)