Гра


3: 5

Хронометрист / Делегат:

Осипчук Владислав/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

 

Неймовірний сезон Суперліги наближається до свого завершення – поки й близько незрозуміло, як розділяться найвищі місця елітного дивізіону чемпіонату області з футзалу, а кожен тур розпалює все нові інтриги у змаганнях! Ось і «Надію» з «Динамо» розділяло всього три залікові пункти, однак і три позиції у турнірній таблиці. Колектив із Хорова – чинні віце-чемпіони Суперліги – волів перервати свою невдалу серію з п’яти матчів без перемог, під час якої «зелені» набрали лише два очки, а от лучани – зміцнити свою третю сходинку та зберегти шанси у боротьбі за щось більше.

 

«Динамівцям» вдалося досить швидко відкрити рахунок після того, як точного удару на 4-й хвилині завдав Микола Жук – 0:1. Утім, надалі гравці «Надії» захопили ініціативу та почали свій обстріл воріт Максима Франчука – той грав надійно, а коли вже не міг врятувати свою команду, на допомогу після цікавого розіграшу штрафного прийшла бокова стійка його рамки. Утім, на 9-й хвилині матчу гравці «Надії» таки досягли свого, і після швидкої атаки Сергій Шафранський зрівняв рахунок у грі – 1:1. «Динамівці» знову включилися на повну, і незадовго до завершення тайму знову святкували, коли Максим Герасимук вивів їх уперед – 1:2. Звісно ж, і гравці «Надії» знову організували шалений штурм воріт опонентів п’ятьма польовими, хоча до перерви вони були ближчими, щоб пропустити – Жук лише якимось дивом не оформив «дубль», двічі у боротьбі пробиваючи фактично в незахищену рамку!

 

На початку другого тайму гравці «Динамо» знову були близькими до голу, однак два чудові моменти не реалізував Богдан Понагайба, а згодом Андрія Янчука у ближньому бою не зумів пробити Ігор Блажиєвський. У середині другого тайму вони таки досягли успіху, коли підловили помилку суперників, а Герасимук оформив «дубль», розібравшись у завершенні швидкої контратаки – 1:3! І знову почалася «облога» воріт «динамівців» п’ятьма польовими «Надії». До якогось часу вона результатів не давала, однак на 25-й хвилині уже самі лучани необережно зіграли на власній половині, дозволивши Ярославу Письку перехопити м’яч та, пробігши з ним уперед, вкласти його у нижній кут воріт – 2:3! Градус матчу розігрівся відповідно до статусу й навіть більше, а невдовзі «Динамо» знову збільшило свою перевагу завдяки хитрощів Олександра Мосіюка, який пробив зі штрафного, не чекаючи, доки господарі побудують стінку – 2:4! Звісно ж, гравці «Надії» кинулися з апеляціями до арбітрів, однак отримали лише попередження. Те ж саме замість забитого голу отримав і Сергій Шафранський, який, на думку арбітрів, переправив на дальній стійці м’яч у ворота рукою! На радощах «динамівці» встигли перебрати фолів, а одне з не надто потрібних порушень на чужій половині майданчика стало для них шостим: Ярослав Писько більш ніж переконливо реалізував дабл-пенальті та повернув справжню інтригу в поєдинок – 3:4! Радіти «Надії» довго не довелося: уже в одній з наступних атак вони втратили м’яч, а голкіпер «Динамо» Максим Франчук від власних воріт знову повернув своєму колективу серйозний гандикап – 3:5! На останніх хвилинах гравці «Надії» намагалися врятувати поєдинок, а Ярослав Писько втратив чудовий момент для голу за декілька секунд до фінальної сирени, однак змінити рахунок «зеленим» так і не вдалося. Перемога «Динамо», яка як мінімум до завершення наступної гри вивела лучан на першу сходинку таблиці Суперліги!

 

Найкращий гравець матчу: Максим Герасимук (Динамо)