Гра


4: 1

Удари по воротах:

21
:
15

Удари у рамку воріт:

11
:
8

Сейви:

7
:
7

Фоли:

2
:
9

Попко Максим/Леончук Олександр/Шульгач Андрій




Хронометрист / Делегат:

/Волинець Юрій




Про гру:

 

             Перша гра ¼ плей-офф у Першій лізі вивела на майданчик Обласної ДЮСШ FC «Traders», який завдяки переможному спурту наприкінці сезону, виборов «бронзу» змагань і ФК «Топільно», який завершив цьогорічну регулярку лише шостим. Але чим цікаві і непередбачувані є стикові ігри, адже команди починають «з чистого аркуша» у таких протистояннях, і такі ігри можуть бути непередбачуваними, незважаючи на підсумкове їх розташування у турнірній таблиці.

 

             Так сталося і у цій зустрічі. Топільчани нав’язали виробникам обладнання швидкий темп гри і показали, що вони мають намір реабілітуватися перед своїми прихильниками. Вони грали більш потужно і більше володіли м’ячем. «Трейдерс» теж не відсиджувалися у захисті, і на правах номінальних фаворитів вже на початку першого тайму досягли успіху: після чітко розіграної комбінації перед карним господарів Сергій Трофимчук відкрив рахунок. Але не минуло і хвилини, як Андрій Сасовський віддав чітку передачу на Владислава Мельничука, який зрівняв рахунок – 1:1. Гра набула гостроти зі сторони обох команд, що перейшли до швидких активних дій. Вадим Шутовський міг вивести топільчан вперед, але в останній момент пробив повз ворота, а після його другого удару, шкіряний влучив у поперечину. Гості теж мали серію небезпечних моментів для взяття воріт: після удару Дмитра Козачука врятував Бльох, удар Брагінця влучив у поперечину, а Сергій Трофимчук, з вигідного положення не влучив у ворота. Поступово ініціатива перейшла до «Трейдерс» і вони вже до кінця тайму диктували свої умови гри супернику. Вони створили більше гольових моментів і у них була більша кількість ударів у площину воріт. Та все ж господарі уміло оборонялися і зберегли нічийний рахунок першого тайму.

 

             Основні події гри розгорнулися у другому таймі. З перших секунд гості пішли у відчайдушний штурм воріт топільчан. Удар Козачука відбив Бльох,  удар Брагінця з дальньої відстані вкотре потрапив у руки голкіпера господарів. А потім вкотре спрацювало «футбольне правило» і господарі досягли успіху: Присяжнюк асистував Мельничуку і останній з другої спроби вивів «Топільно» вперед – 2:1. Цей гол став початком «переможного» старту господарів. У швидких «футбольних каруселях» вони знову досягли успіху: Василь Присяжнюк видав чіткий пас на Романа Бондарука, який вколотив третього у ворота суперників – 3:1. На майданчику почалася справжня битва за кожен клаптик майданчика. Господарі прагнули втримати переможний результат, а гості – врятувати гру. Команди діяли відкрито і швидко, адже час невпинно спливав. «Трейдерс» влаштували масований штурм воріт Андрія Бльоха, але господарі вистояли, а за 30 секунд до завершення гри, провели швидку контратаку, яку завершив Василь Деркач, вчетверте засмутивши бронзового призера регулярки – 4:1!

 

             Отже, як і передбачалося, високе місце у регулярці не гарантує перемоги над командою, яка у рейтингу знаходилася нижче. А ФК «Топільно», показавши пристойну гру, проявивши волю до перемоги та показавши «характер», зробив непоганий гандикап перед другою грою, яка і визначить в кінцевому підсумку команду, яка пройде до півфіналу Першої ліги.

                

Найкращий гравець матчу: Василь Присяжнюк  (ФК Топільно)