Гра


3: 2

Удари по воротах:

10
:
14

Удари у рамку воріт:

11
:
10

Сейви:

9
:
6

Фоли:

8
:
5

Леончук Олександр/Шульгач Андрій/Попко Максим




Хронометрист / Делегат:

/Волинець Юрій




Про гру:

 

Зазнавши поразки від «Духче» в останньому турі «регулярки», об’єднаний колектив «Луцьктепло-Четвертня» посів у підсумку шосту сходинку Другої ліги. Йому в суперники в матчах плей-офф випав СК «Вишків», який зберіг за собою третю сходинку дивізіону, випередивши на одне очко «Vadrus». Тож обидві команди, незважаючи на різне розташування в таблиці, зустрілися в першому  протистоянні ¼ плей-офф.

 

Фаворитами вважалися гості. Та матчі плей-офф завжди не передбачувані і несуть певну інтригу. Так сталося і цього разу. Гра розпочалася без розвідки, адже команди добре знали стиль гри суперника і їх можливості. Першу третину тайму вони діяли обережно, адже помилка в таких іграх дорого вартувала би. Проте поступово, більш наполегливими стали гравці «Вишкова», які притисли «тепловиків» до своїх воріт. Їх наполегливі дії змусили порушити правила господарів. Лобанов з Венським чітко розіграли стандарт і Юрій Лобанов, після другого пасу партнера, вколотив м’яч у сітку – 0:1. Через кілька секунд гравці «Луцьктепла» відповіли контрвипадом, але Михайло Шкабура не зміг переграти голкіпера «Вишкова». В середині тайму гра дещо вирівнялася і команди почергово йшли шукати шляхи для взяття воріт. В одному з епізодів голкіпер гостей Микола Пилипюк порушив правила біля власних воріт і Олександр Дубець чітко реалізував шестиметровий, зрівнявши рахунок гри – 1:1. Разом з тим, у середині тайму «тепловики» примудрилилися набрати 6 фолів і їхньому воротарю довелося демонструвати свою майстерність, аби парирувати 10-метровий удар Богдана Венського. Після цього епізоду команди заграли ще швидше і гостріше. Почалася справжня перестрілка обох команд. Спершу стійка стала на заваді удару Олександра Дубця, а другий його удар парирував голкіпер гостей Микола Пилипюк. В кінцівці тайму швидкі дії обох колективів увінчалися успіхом. Спершу швидка контратака «Вишкова» призвела до того, що Микола Наконечний замкнув пас від Захара Возняка, а через кілька секунд, комбінація господарів у виконанні Дубець – Шкабура, відновила рівновагу в рахунку – 2:2! Кінцівка тайму пройшла у швидких діях обох команд, але рахунок залишився нічийним.

 

Другу половину зустрічі гості почали активніше, щоб захопити перевагу і переломити хід гри на свою користь, як це очікувалося від призера регулярного чемпіонату. Вони більш небезпечно діяли в атаках, але надійна гра Сергія Михальчука щоразу ставала їм на заваді. Граючи від оборони, об’єднаний колектив «тепловиків» дочекався слушного моменту і в середині тайму провів гостру контратаку у відповідь від своїх воріт: Сльозко асистував Шкабурі і Михайло вивів Луцьктепло вперед – 3:2. Гості після пропущеного голу організували шалений пресинг на ворота господарів, щоб врятувати гру. Але надійно організований захист і надійна гра Михальчука не дозволила гостям зрівняти рахунок.

 

Отож, мінімальна перевага «тепловиків» у першій грі ще не гарантує їм кінцевої перемоги, адже «Вишків» – команда, яка не здається так просто, а зробить все для того, щоб у другій грі схилити шальки терезів на свою користь. Дочекаємося другої гри, яка і покаже – хто є хто і хто піде далі.

    

Найкращий гравець матчу: Михайло Шкабура (Луцьктепло-Четвертня)