Гра


4: 2

Удари по воротах:

12
:
14

Удари у рамку воріт:

9
:
9

Сейви:

5
:
6

Фоли:

3
:
3

Гоза Руслан/Журибіда Володимир/Хомич Олена




Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Волинець Юрій




Про гру:

 

        Цьогорічний сезон в Суперлізі виглядає одним із найбільш інтригуючих за весь час існування АМФВ, оскільки велика кількість команд продовжує боротьбу за нагороди і за п’ять турів до кінця абсолютно нічого незрозуміло. Незважаючи на поразку у попередньому турі, «Вотранс» зберігав за собою другу позицію у турнірній таблиці. А їх суперники з «ТТІ» хоч і перебували на шостому місці, але відставали від «Вотранса» всього на два очки, і при цьому ще й мали «фору» в одну гру. Тому від результату гри залежало, чи залишаться «автомобілісти» в медальній трійці і чи «ТТІ» у разі позитивного для себе результату, обійдуть «Вотранс».

 

        За такого розкладу обидві команди з перших секунд почали діяти активно, без розвідки. З перших хвилин стало ясно, що гра буде непростою та бойовою. Тяготіючи результатом, гості більше контролювали гру і більше часу володіли  м’ячем. Вони першими створили небезпечний момент біля воріт Василя Ярошика, але він відвів загрозу своїх володінь. «Автомобілісти» грали від оборони і при нагоді швидко переходили у стрімкі атаки. Перший небезпечний дзвіночок пролунав для гостей, коли Михайло Байбула  потужно пробив штрафний. Але цього разу свою реакцію продемонстрував Улянюк. І все ж одна з атак «Вотрансу», яку розпочав Роман Воробей, закінчилася взяттям воріт Владиславом Гаврилюком – 1:0. Після пропущеного м’яча «ТТІ» ще більше посилили свій натиск і притисли «автомобілістів» до власних воріт. Никитюк, Заяць «стріляли» з середньої та дальньої відстані, але м’яч в окремих випадках проходив біля стійки воріт, а в інших – надійно грав голкіпер господарів. Та вкотре спрацювало «футбольне правило»: Михайло Байбула обвідним ударом у «дев’ятку» подвоїв перевагу господарів – 2:0. Вони і надалі були більш близькі до взяття воріт гостей, які були притиснуті до своїх воріт. Артем Федецький продемонстрував клас при пробитті штрафного, але цього разу Улянюк теж продемонстрував воротарську майстерність. І все ж наполегливість і швидкі дії в атаці в кінцівці тайму принесли успіх «Вотрансу». На останній хвилині перед перервою Микола Коляда забив третій м’яч у ворота «ТТІ» – 3:0.

 

        З перших хвилин другого тайму гості з Нововолинська взяли гру «в свої ноги» і пішли вперед усією командою, щоб змінити хід поєдинку. Гра в більшості, у 5 польових, дозволила їм наростити міць своїх атак і в результаті досягнути успіху. Передачу від партнера влучним ударом з-за меж карного завершив  Андрій Никитюк – 3:1. Після забитого голу гра знову набула гостроти. Федецький вкотре перевірив реакцію Андрія Дмитрука, який вийшов у рамку «ТТІ» у другому таймі. В свою чергу, своєю потужною грою Никитюк ніс пряму загрозу воротам господарів. І його наполегливість та потужний удар з лівої в середині другого тайму приніс успіх гостям, скоротивши розрив до мінімуму – 3:2. Гості, окрилені успіхом, продовжували тиснути, щоб врятувати гру. «Автомобілісти» вибудували надійні редути і перекривали шляхи до своїх воріт, а при нагоді – організовували швидкі контрвипади. Граючи у більшості і тяготіючи від браку часу, хлопці з Нововолинська стали припускатися помилок у захисті. Федецький перекидав м’яч через голкіпера гостей, але м’яч пройшов над поперечиною. Та все ж у другій помилці «гірників» Дмитро Максимчук перехопив м’яч і з центра поля послав четвертий м’яч в порожні ворота «ТТІ» – 4:2. Гості продовжили відчайдушну навалу на ворота суперників. Никитюк двічі влучно пробивав, але захист діяв надійно. Після удару Зайця м’яч просвистів в сантиметрах біля стійки. А удар Глушнюка блокував Ярошик. Як не старалися гості змінити хід поєдинку, фінальна сирена зафіксувала перемогу «Вотранса».

 

        Здобувши перемогу у нелегкій для себе грі, «автомобілісти» обійшли «Динамо», відтіснивши його на четверту позицію, та розділяючи рівність з «Любартом» та «Ковелем» (при цьому поступаючись їм за додатковими показниками). А команда «гірників» за підсумками туру перемістилася на нижню сходинку турнірної таблиці.

 

Найкращий гравець матчу:  Андрій Никитюк (ТТІ Нововолинськ)