Гра


4: 3

Удари по воротах:

20
:
19

Удари у рамку воріт:

14
:
14

Сейви:

4
:
8

Фоли:

2
:
3

Журибіда Володимир/Гоза Руслан/Хомич Олена




Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Волинець Юрій




Про гру:

 

        Розпочинали недільний ігровий день у Вищій лізі команди, які навряд чи задоволені нинішнім сезоном. Тут розгорнулася боротьба не на життя, а на смерть, якби жорстко це не звучало. «Куражу» необхідно було перемагати в цій грі, аби врешті-решт підсолодити сезон, в якому вони не потрапили до плей-офф, а «Атлетіку» потрібно було не втратити своє місце у чільній «вісімці», хоча його зберегти команда могла і у випадку поразки (що, забігаючи наперед, і сталося у підсумку).

 

        За такого розкладу команди почали гру без розвідки, на високих швидкостях. І вже в дебюті гри, швидка комбінація гостей завершилася взяттям воріт. Олександр Друкачук асистував на Тимофія Денисюка – 0:1. Впіймавши «кураж», млинівські футзалісти кинулися вперед і через хвилину Богдан Цап після чіткого пасу Денисюка подвоїв перевагу гостей – 0:2! Забитий м’яч додав сил гостям і вони заграли більш комбінаційно та гостро. Реальні шанси для взяття воріт мали Друкачук, Денисюк, Цап, але щоразу на заваді м’яча був голкіпер господарів Віталій Дубік. Перша половина тайму пройшла за переваги гравців «Атлетіка», які більше володіли м’ячем і їх атаки були більш небезпечними. Господарі спромоглися лише один раз провести небезпечну атаку. Утім, картина кардинально змінилася у другій половині першого тайму. Господарі в одній з нечисленних своїх контратаках досягли успіху: Богдан Гладун, вийшовши сам на сам з Запорожцем, скоротим рахунок гри – 1:2. Гол додав прискорення гравцям «Куражу» і вже вони домінували на майданчику, загрожуючи воротам суперників. Повідзьон двічі мав шанс зрівняти рахунок, але Запорожець відводив загрозу своїх воріт. «Атлетік» теж мав шанс в кінцівці тайму збільшити перевагу після розіграшу штрафного, який розіграли Денисюк і Чабан, але потужний удар останнього відбив Дубік. Сирена на зміну воріт зафіксувала мінімальну перевагу гостей.

 

        Другу половину гравці «Куражу» розпочали активніше, намагаючись переломити хід гри. Гладун підступно, з-під ноги захисника, перевірив Запорожця. І цей удар став «сигналом» для них.  Вони знову пішли вперед і за кілька хвилин комбінація Повідзьон – Гладун завершилася взяттям воріт, а рахунок став нічийним – 2:2! Пропущений гол змушував гостей до активних дій і вони знову опинялися на вістрі атак. Друкачук потужно і влучно пробив штрафний, але на заваді шкіряного стали груди захисника господарів. Денисюк, Лисенко несли постійну загрозу воротам Дубіка, але цього разу їх удари проходили поруч зі стійкою та поперечиною. «Кураж» теж не здавався, а шукав шляхи до воріт суперника. І одна з атак, яку розпочав Гладун дальньою націленою передачею, чітко завершив Стебельський, вколотивши м’яч ударом з розвороту – 3:2! Пропущений гол додав сил гостям і вони пішли на відчайдушний штурм. Розпочалася бойова гра на зустрічних курсах. За три хвилини до закінчення гри гравці «Атлетіка» перейшли на гру в 5 польових, щоб за чисельної переваги в атаці зрівняти рахунок. І така тактика принесла їм успіх. Після чергового удару по воротах м’яч рикошетом від Гладуна затріпотів у сітці господарів – 3:3! Кінцівка гри знову була за гостями, які будь-що прагнули переламати гру на свою користь. Але господарі чітко організували захист своїх воріт і чекали слушного моменту. І такий настав: на останній хвилині гри Олександр Повідзьон перехопив передачу гостей і закотив м’яч в порожні ворота гостей, тим самим принісши своїй команді таку очікувану перемогу – 4:3!

 

        Отож, вольова перемога «Куражу», яка стала для них другою в цьому сезоні, прикрасила невдалий сезон для «червоно-чорних». А от найкращий бомбардир регулярної першості Тимофій Денисюк (14 голів!) разом з «Атлетіком» у плей-офф зіграє якраз проти команди, за яку він набив більшість цих голів та допоміг їй багато в чому стати регулярним чемпіоном Вищої ліги – «Вуд Еко Буду» з Олики!

 

Найкращий гравець матчу: Богдан Гладун (Кураж)