Гра


32: 22

Удари по воротах:

20
:
14

Удари у рамку воріт:

10
:
5

Сейви:

3
:
8

Фоли:

5
:
3

Максимов Дмитро/Хомич Анатолій/Попко Максим




Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Гетьман Василь




Про гру:

 

Третій чвертьфінальний поєдинок Кубка Волині з футзалу за своїм статусом та передматчевим розкладом дуже нагадував попередню зустріч між "Респектом" та "Торпедо", адже суперліговому  "Вотрансу" в суперники дістався аутсайдер «вишки» – горохівський  "Кураж". Як ми всі знаємо, в нинішній Суперлізі Волині все найцікавіше тільки розпочинається, тому в підопічних Юрія Волошина вся головна боротьба ще попереду, а от горохівські "міланісти" вже втратили навіть теоретичні шанси потрапити в "плей-офф" за "абсолюта" свого дивізіону. Тому ця кубкова дуель була для "куражних" додатковим стимулом продовжити свій футзальний сезон і підсолодити гіркоту пілюлі від невдалого виступу в цьогорічній Вищій Лізі. Забігаючи наперед, матч не просто виправдав градус попередньої битви, але й перевершив очікування численних вболівальників і за сценарієм, і за інтригою, і за самою конкуренцією на паркеті.

 

Дуже інтригуючим вийшов дебют зустрічі: після кількох обопільних атак горохівчанин Олександр Повідзьон взяв гру на себе, прокинув вліво Валентина Кривицького та низом з гострого кута влучив під дальню стійку воріт Володимира Філяровського – 0:1! Та вже за хвилину «транспортники» відігрались: Артем Федецький обігрався в "довгу стіночку" з Олександром Назарчуком, протиснув захисника гостей та з близької відстані не залишив шансів Костянтину Юцику – 1:1! Пропущений м'яч абсолютно не охолодив горохівську команду, брати Гладуни активно вели вперед своїх партнерів і за якихось півтори хвилини, після розіграшу ауту, Богдан Гладун знайшов на дальній стійці "синьо-червоних" самотнього Дмитра Бабенка, який мав досить часу та простору, щоб приборкати м'яч і буквально занести "селект" у порожні ворота – 1:2! Складалось відчуття, що поєдинок буде надрезультативним, але далі розпочалось гольове затишшя. Проте це аж ніяк не означає, що матч став нецікавим, а навпаки – на паркеті вирували ще ті пристрасті, чудеса реакції демонстрував кіпер  "Куражу", який дійсно піймав кураж і був непробивним недільного вечора. Ще в кінцівці першого тайму Павло Рибковський взяв тайм-аут і "вотрансівці" почали грати з п’ятим польовим. Неоднозначний епізод трапився на 17-й хвилині поєдинку, коли Дмитро Бабенко піймав на помилці Михайла Байбулу і вже готовий був пробивати в незахищені ворота, але захисник "Вотрансу" навмисно сфолив, не давши можливості нападнику завдати завершальний  удар. На майданчику закипіли емоції та суперечки, чи не заслуговував третій номер «транспортників» отримати пряму червону картку, але арбітр обмежився двома "гірчичниками" – Байбулі за фол та Владиславу Гладуну за надмірні емоції. Час спливав і все йшло до сенсації, але на останній хвилині цієї справжньої битви свою чудову техніку та виконавську майстерність продемонстрував Микола Коляда. Після затяжного розіграшу "десятка" Вотрансу майстерно обіграв захисника горохівчан і холоднокровно відправив м'яч у сітку їх воріт – 2:2!

 

А далі ще була післяматчева серія пенальті. Молодого воротаря "Вотрансу" в ній замінив досвідчений Василь Ярошик, який хоч і не здійснив жодного сейва в цій серії, але своїм авторитетом змусив тричі схибити з шестиметрової позначки гравців "Куражу". В свою чергу «вотрансівці» виконали тільки дві невдалі спроби, тобто їм посміхнулась фортуна, і вони з такими труднощами все-таки витягнули щасливий лотерейний квиток до півфіналу.

 

Найкращий гравець матчу: Коляда Микола (Вотранс)