Гра


2: 4

Удари по воротах:

20
:
18

Удари у рамку воріт:

11
:
10

Сейви:

6
:
9

Фоли:

7
:
10

Шульгач Андрій/Стащук Леонід/Кірепко Анатолій




Хронометрист / Делегат:

Басун Ярослава/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

 

Обидва суперники у цій грі Третьої ліги чимось завинили перед фортуною в новому році: «Клевер Сторз» після потужного старту сезону двічі мінімально поступилися «Надії-3» та «Грифону» з однаковим рахунком 0:1, а «Дежа», яка веде відчайдушну боротьбу за потрапляння до плей-офф, не зуміла перестріляти «Локі» (5:6) та «Бережанку-Метеор» (1:2). Тож не дивно, що у звітній грі обидві команди дуже хотіли перервати неприємну серію та здобути перший успіх 2024-го року.

 

Гра відповідала своєму важливому статусу – до прикладу, в першому таймі обидва колективи нафолили по п’ять разів, щоправда, так і не змусили арбітрів призначати дабл-пенальті. А от з реально серйозними загрозами було трохи гірше. Лише коли перший тайм оминув свій екватор, декілька гарних атак поспіль вдалося провести гравцям «Клевер Сторс», і у підсумку в одній з них Сергій Тачинський вдало ударом з розвороту послав м’яч у дальній нижній кут – 1:0. І якраз цей гол «розбудив» обидва колективи – гравці «Дежі» намагалися багато атакувати, і голкіперу «розумних магазинів» Володимиру Ярмолюку довелося часто рятувати свою команду, однак і його візаві аж ніяк не відпочивав, адже «фіолетово-білі» були не проти подвоїти свою перевагу. І наприкінці тайму їм це вдалося, коли Богдан Мосійчук потужним пострілом з гострого кута прошив воротаря – 2:0!

 

Після невеликої активності господарів на початку другого тайму гравці «Дежі» побігли відігруватися. На 16-й хвилині Олександру Вішнеру дали і обробити м’яч у карній зоні, і другим дотиком переконливо пробити голкіпера – 2:1. А вже за три хвилини рахунок був рівним, і тут гості можуть подякувати воротареві, який невпевнено зіграв на виході з рамки та дозволив Володимиру Гурі з другої спроби таки заштовхати м’яч вже у порожні ворота – 2:2. Великий приплив моралі дозволив команді з Колодежа набагато впевненіше відбивати атаки на власні володіння, а наприкінці матчу вирішити його долю на власну користь. Вирішальним став «дубль» у виконанні Михайла Лисюка, який спочатку знайшов шпарину в ногах суперників, пробивши точно в кут несильним ударом з лінії карної зони, а наприкінці матчу підловив ще одну помилку голкіпера, перехопивши м’яч та потужно з носка відправивши його у ворота повз воротаря – 2:4. Фінальний штурм «фіолетово-білих» результату не дав, тож вони майже розпрощалися із медальними амбіціями в Третій лізі, а от їх суперники з «Дежі» завдяки цьому успіху повернулися до зони плей-офф свого дивізіону.

 

Найкращий гравець матчу: Михайло Лисюк (ФК Дежа)