Гра


2: 2

Удари по воротах:

15
:
13

Удари у рамку воріт:

5
:
6

Сейви:

5
:
3

Фоли:

5
:
3

Попко Максим/Гоза Руслан/ Журибіда Володимир




Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Гетьман Василь




Про гру:

 

Минулорічний чемпіон та один з лідерів нинішньої Вищої Ліги "ЛСТМ" зустрічався з аутсайдером  «вишки» –  горохівським "Куражем". Але чи все так однозначно зрозуміло в цьому протистоянні? На папері та у головах більшості вболівальників та любителів футзалу, можливо, це було й так, але сама гра часто вносить свої корективи та підкидає сюрпризи. Та й якщо уважно вгледітись в статистичні показники команд, то видно, що при хорошому захисті вкрай важко даються забиті м'ячі «будівельникам», а горохівчани, навпаки, не можуть занести до своїх "плюсів" гру в захисті. Натомість, як для аутсайдера та команди без жодного залікового очка після шести турів, горохівські  "міланісти" в атаці забили лише на один гол менше свого титулованого опонента. Додаткової інтриги зустрічі додавав ще й той факт, що двоє лідерів атак команди "Кураж" Богдан Гладун та Дмитро Бабенко дуже добре знають футбольну "кухню" «сантехмонтажників»: Богдан не так давно захищав кольори команди Ігоря Чорнухи в обласних та всеукраїнських турнірах з класичного футболу, а Дмитро є діючим гравцем команди на теперішньому етапі. Забігаючи наперед, слід віддати належне обом лідерам горохівчан, які по-бойовому налаштувались на принципову гру та по-доброму завели на такий же лад своїх партнерів.

 

Матч розпочався в невисокому темпі, який нав'язували супернику більш вікові «будівельники», які вже на 3-й хвилині здобули право на пробиття пенальті за фол в карному майданчику "куражних". Вирок з шестиметрової позначки бездоганно виконав Ігор Махнюк – 1:0. Так, почин був, але ніяких особливих змін на паркеті не відбулося, а на майданчику точилася абсолютно рівна конкурентна боротьба. В середині першого тайму вже згадуваний Богдан Гладун вчергове продемонстрував свої снайперські якості, несподівано в боротьбі пробивши низом в дальній кут воріт Романа Перлова – 1:1. 

 

В рівній боротьбі без забитих голів закінчився перший тайм, а в другому команда з обласного центру включилась на повну. Але як не намагались Тарас Кабанов та його партнери дотиснути своїх суперників, усе було марно. Лише на останній хвилині матчу після блискавичного розіграшу на "п'ятачку" перед воротами Костянтина Юцика Роман Філь з метра розстріляв порожні ворота горохівської команди – 2:1! Здавалось, ось вони – такі вистраждані три очки, але гравці "Куражу" впевнено пішли на завершальний штурм з п’ятим польовим. Спочатку це мало не призвело до  ще одного гола в їх же ворота, але схибив, пробиваючи в затяжному підкаті Василь Олійник. А вже в наступній атаці Дмитро Бабенко поставив нічийну крапку в драматичному поєдинку, потішивши своїх футзальних колег і засмутивши колег футбольних – 2:2! Гарний матч, бойова нічия і перше залікове очко в першості для "Куража"!

 

Найкращий гравець матчу: Роман Філь (ЛСТМ)