Гра


0: 3

Удари по воротах:

15
:
19

Удари у рамку воріт:

9
:
12

Сейви:

8
:
8

Фоли:

1
:
9

Шульгач Андрій/Літвінчук Леонід/Попко Максим




Хронометрист / Делегат:

Басун Ярослава/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

До звітної гри суперники підходили з різницею в один бал у таблиці. «Агромат» після шикарного старту програв два матчі, а от чинні чемпіони Вищої ліги з «ЛСТМ» в останній грі минулого року здобули переконливий успіх над «Пірванче» (7:0) та воліли продовжити вдалу серію. Минулого сезону команди видали цікаве протистояння між собою, в якому перемогу святкували «будівельники» (3:2) тож і від цього матчу очікування були досить серйозними.

 

З перших хвилин гри «агроматівці» увімкнули високий темп, однак суперники були готовими до стартового тиску, а на третій хвилині гри вибігли у гарну контратаку, яку точним ударом у дальній кут завершив Олександр Прощерук – 0:1. Загалом, попри всі старання «салатових», їх наддосвідчені суперники, віддавши ініціативу, набагато краще доводили свої моменти до ударів по воротах, і змарнували ще декілька чудових нагод для взяття воріт, серед яких був і вільний удар, і ще одного разу Святослав Трофимчук виніс м’яч з лінії воріт. У «Агромата» було чимало контролю м’яча, однак суперники чатували на помилки і дочекалися свого шансу на 11-й хвилині, і якщо перший удар опонентів Валентин Рижук потягнув, то проти добивання Назара Іскарєва шансів не мав – 0:2. Наприкінці тайму «салатові» таки притиснули суперників до воріт, посадивши на п’ять командних фолів, однак ані дабл-пенальті, ані голів глядачі не побачили: після ударів Максима Борщевича та Максима Бондаренка «ЛСТМ» врятував Роман Перлов, а Денис Козловський з дуже вигідної позиції не влучив у ворота.

 

У другому таймі господарі майданчика так само безуспішно намагалися пробити захисну стіну «будівельників», які блокували усі спроби вразити ворота Романа Перлова. Довелося вступати в гру і самому воротареві «ЛСТМ», який врятував команду після пострілу зі штрафного від Максима Бондаренка. У відповідь чудовий шанс відзначитися отримав Ігор Заболотний, однак, елегантно перекидаючи воротаря, він не влучив у рамку. Ледь не дозволив випадок відзначитися і «Агромату», коли «кулястий» ледь не зрикошетив у ворота Перлова від власного гравця. Час невпинно йшов, а шанси господарів на те, аби врятувати матч, так само невмолимо танули, хоча команда все ж старалася, як могла: зокрема, два моменти мав Святослав Трофимчук, після ударів якого «будівельники» знову повинні були дякувати сейвам Перлова. А самі гравці «ЛСТМ» дочекалися свого шансу на 28-й хвилині, коли Тарас Кабанов фірмово прикрив м’яч корпусом та відпасував на Олександра Прощерука, який несподівано для всіх низом покотив «кулястого» в дотик у дальній кут – 0:3. До завершення гри залишалося дві хвилини, і невеличкий шанс «Агромату» давали п’ять командних фолів від суперників. Згодом за Перлова одразу двічі зіграла «найкраща подруга» - поперечина, яка прийняла на себе потужні постріли Максима Борщевича та Дениса Козловського! На останній хвилині «агроматівці» таки заробили право на дабл-пенальті, однак Романа Перлова цього дня було пробити неможливо – він відбив і удар Козловського, і його ж добивання! У підсумку, «Агромат» зазнав третьої поразки поспіль, а «ЛСТМ» на досвіді переміг та обійшов суперників у таблиці Вищої ліги!

 

Найкращий гравець матчу: Олександр Прощерук (ЛСТМ)