Гра


1: 2

Удари по воротах:

9
:
9

Удари у рамку воріт:

6
:
5

Сейви:

3
:
5

Фоли:

5
:
4

Журибіда Володимир/Попко Максим/Леончук Олександр




Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

 

Перед потужним луцько-ковельським протистоянням команди були майже сусідами по турнірній таблиці – «Вотранс» в останніх матчах минулого року розгубив своє лідерство, двічі втративши очки, а «Ковель», навпаки, після пробуксовки на старті сезону закінчив рік двома перемогами, тож ці колективи у таблиці розділяв лише один заліковий пункт. У попередньому чемпіонаті ковельчани двічі переграли «транспортників» у непростих матчах (7:4, 5:4), тож не проти були повторити успіх тих поєдинків та зробити подарунок своєму гравцю Віталію Романчуку, який у день гри святкував день народження.

 

У перші хвилини гри команди грали на рівних та старалися надійніше діяти позаду, дозволяючи одна одній пробивати лише з незручних позицій та у боротьбі. За такої гри на перший план могли вийти сміливі індивідуальні дії, і саме така у середині тайму принесла плоди «Ковелю»: Віталій Кашуба продерся крізь одразу двох суперників та прострілив на дальню стійку, де Руслану Самарчуку потрібно було лише підставити ногу – 0:1! Пропущений гол, за логікою, мав понести вперед гравців «Вотрансу», однак ковельчани не дуже хотіли віддавати м’яч під контроль суперників, тримаючи його у власних ногах. Лише під завісу тайму «синьо-червоні» притиснули номінальних гостей до власних володінь, однак окрім удару з льоту від Артема Федецького, який з незручної позиції у боротьбі із захисником послав м’яч вище воріт, нічого реально серйозного створити так і не зуміли.

 

У другому таймі лучани знову протягом декількох хвилин не могли нічого вдіяти із організованим захистом суперників. Лише на 19-й хвилині Юрію Романюку вдалося зміститися до центру і пробити – Назар Мигаль надійно виставив ногу та відбив удар. Ще за дві хвилини міг відзначитися з гострого кута Федецький – однак голкіпер ковельчан знову був там, де потрібно. Час ішов, а «Вотранс» уже повністю прибрав ініціативу до власних ніг. На 25-й хвилині це таки дало результат – простріл з правого краю вдало переправив у ворота Владислав Гаврилюк – 1:1. Утім, рівність у рахунку протрималася лише трохи більше ігрової хвилини – уже невдовзі Олександр Портянко точним ударом після розіграшу кутового знову вивів «Ковель» уперед – 1:2! Останні три хвилини «Вотранс» провів у п’ять польових, намагаючись організувати фінальний штурм, однак ковельчани вистояли та здобули четверту перемогу в сезоні та як мінімум тимчасово зрівнялися у таблиці з лідерами з «Надії»!

 

Найкращий гравець матчу: Олександр Портянко (МФК Ковель)