Гра


1: 2

Удари по воротах:

18
:
16

Удари у рамку воріт:

6
:
5

Сейви:

3
:
3

Фоли:

5
:
4

Журибіда Володимир/Хомич Анатолій/Попко Максим




Хронометрист / Делегат:

Горун Валерій/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

 

Чинні чемпіони Вищої ліги з «ЛСТМ» нинішній сезон розпочали з перемоги над переможцями плей-офф Першої ліги з «БусМаркета» (4:2), а от з «Атлетіком» розійшлися безгольовим миром (0:0). А от гравці «Акцента» зіграли дві видовищні нічиї з однаковими рахунками 4:4 із тим же «БусМаркетом» та «Торпедо». Минулого сезону «Будівельники» переконливо перемогли підопічних Олександра Антонюка, тож гості з Княгининку воліли взяти реванш за ту гру.

 

І засмутити суперників «Акценту» вдалося вже на 15-й секунді поєдинку, коли Роман Ковалюк потужним ударом вразив ближній верхній кут воріт Романа Перлова – 0:1! Здобувши перевагу в рахунку, «червоно-чорні» з честю прийняли бій на зустрічних курсах від старожилів волинського футзалу і в першій половині тайму ще не раз дошкуляли їм своїми разючими контрвипадами – іноді «кулястий» просто якимось дивом не влітав у ворота «ЛСТМ», як після моменту Назара Серського який з двох метрів не влучив вже у фактично незахищені ворота! А от ближче до завершення тайму по-справжньому працювати довелося голкіперу «Акцента» Василю Фібічу – він виручав команду після ударів Тараса Кабанова, Андрія Кодлубая, Ігоря Махнюка та Романа Філя, а ще в одному моменті захисник ледь не зрізав м’яч у власні ворота, не даючи йому підкотитися під удар Кабанова. Та все ж, попри усі намагання, у першому таймі гравцям «Акцента» вдалося зберегти мінімальну перевагу над грізними суперниками.

 

У другому таймі «Будівельники» продовжили постійний тиск на ворота суперників, однак доводити ці атаки до стовідсоткових гольових можливостей гравці «Акцента» їм не давали. Натомість, на 20-й хвилині Роман Ковалюк міг робити «дубль», однак після його шаленого пострілу м’яч, вдарившись у поперечину та бокову стійку, якимось дивом вилетів назад у майданчик! Відповідь від «ЛСТМ» не забарилася: якщо Тарас Кабанов з близької відстані вразити ворота не зумів, то ще один «зубр» волинського футзалу – Леонід Єфремов – метрів із дев’яти пробив уже без шансів для Василя Фібіча – 1:1! Відчувши «запах крові», лучани могли виходити уперед в рахунку, однак цього разу вже «Акцент» врятував каркас воріт після ще одного удару Єфремова. Хвиля за хвилею накочувалися атаки «ЛСТМ» на ворота опонентів, однак на 27-й хвилині після разючого контрвипаду лише в останню мить з лінії воріт саме «Будівельників» врятував Василь Олійник! У відповідь самовіддано кинувся у дуель з Дмитро Горщаруком Василь Фібіч, який у підсумку обличчям врятував свою команду від пропущеного голу! Гаряча кінцівка матчу продовжилася подвійним вилученням – емоцій не стримали Ігор Махнюк з «ЛСТМ» та Владислав Кальчук з «Акцента», тож команди закінчували в режимі «чотири на чотири». А в останню хвилину ближчими до голу були гравці з Княгининка – тричі після їх ударів рятував свою команду В’ячеслав Голюк, однак прямісінько із сиреною Денис Шворак таки приніс своїй команді перемогу шаленим ударом у дальній верхній кут – 1:2! «Акцент» вириває неймовірну перемогу та здорово б’є по амбіціях чинних чемпіонів Вищої ліги!

 

Найкращий гравець матчу: Роман Ковалюк (Akcent)