Гра


5: 3

Удари по воротах:

13
:
14

Удари у рамку воріт:

9
:
5

Сейви:

3
:
5

Фоли:

5
:
2

Попко Максим/Максимов Дмитро/Журибіда Володимир




Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

 

Одне з найбільш класичних протистоянь волинського футзалу було досить цікавим. По-перше, команди підходили до звітного матчу Суперліги на різних полюсах турнірної таблиці: «Вотранс» святкував три перемоги поспіль в усіх турнірах та лідирував у таблиці, тоді як «Надія» в лайв-таблиці перед стартовим свистком досить несподівано посідала останню сходинку – щоправда, при цьому маючи незіграний матч 2 туру проти МФК «Хорів». А по-друге, минулого сезону «Надія» переконливо виграла обидва матчі проти лучан із загальним рахунком 9:2, тож «Транспортникам» було за що відігруватися у цьому протистоянні.

 

Щоправда, вже на 14-й секунді матчу голкіперу лучан Василю Ярошику довелося діставати м’яч з сітки власних воріт після швидкого (можливо, найшвидшого у цьому сезоні?!) голу від Миколи Сікача – 0:1! Утім, «Вотранс» досить швидко прийшов до тями, а вже на 3-й хвилині відігрався: це наддосвідчений Олег Герасимюк вдало підібрав м’яч метрах в семи від воріт та послав його повз воротаря від бокової стійки прямісінько у рамку – 1:1! За чудового темпу гри (а що ще можна було очікувати від настільки статусного поєдинку?!) в наступні хвилини все ж трохи гострішими були гравці «Надії»: здавалося б, найпростіші футзальні комбінації вони постійно доводили до дуже небезпечних ударів по воротах. Та лучани не просто витримали цей тиск, а й зуміли двічі провести показові контратаки, які після передач Юрія Романюка та Олега Герасимюка завершував точними ударами у незахищені ворота Дмитро Максимчук – 3:1! Такий поворот подій явно не входив у плани «Надії», тож Микола Радько оперативно відреагував тайм-аутом. Однак потрібного ефекту від цього керманич «Зелених» не дочекався – навпаки, гравці «Вотрансу» знову «розкатали» суперників, тільки цього разу автор «дубля» Максимчук додав до активу ще й асист на Романюка – 4:1! Останні три хвилини тайму гравці «Надії» провели, граючи п’ятьма польовими, однак самовіддана гра захисту лише двічі змусила голкіпера вступити в гру, а лучанам вдалося зберегти до антракту приємний для себе рахунок.

 

На другий тайм «Надія» одразу вийшла з п’ятьма польовими гравцями, хоча скоротити відставання допоміг випадок – удар когось із «Зелених» прийшовся у бокову стійку, а від неї гравець «Вотрансу» за інерцією вніс «кулястого» у власну рамку – 4:2. В подальшому гра не змінювалася – постійний контроль м’яча від номінальних гостей та намагання підловити помилку суперників від лучан. За три хвилини до завершення матчу інтрига в ньому заграла новими фарбами після того, як простріл Ігоря Кудінова з невеликим рикошетом залетів у ворота – 4:3! Останні хвилини перетворилися у змагання нервів: на 28-й хвилині лише якісь сантиметри могли перетворити самовіддану гру Юрія Романюка у «дубль» з автоголів – на щастя, все обійшлося для господарів. Останній штурм «Надії» також не вдався – натомість, за декілька секунд до завершення матчу Дмитро Максимчук оформив «хет-трик» ударом в порожні ворота та встановив кінцевий рахунок поєдинку – 5:3! «Вотранс» продовжує переможну серію в Суперлізі Волині з футзалу!

 

Найкращий гравець матчу: Дмитро Максимчук (Вотранс)