Гра


4: 3

Удари по воротах:

16
:
12

Удари у рамку воріт:

11
:
9

Сейви:

6
:
5

Фоли:

6
:
6

Попко Максим/Гоза Руслан/Котельчук Ігор



0

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Кунаков Олександр




Про гру:

 

Після не надто вдалого минулого сезону та відродження кількох колективів, що пропускали попередній чемпіонат, ківерцівський «Локомотив», як і кілька інших команд з «Вишки» опинився у Першій лізі. Не зважаючи на обмежену кількість гравців («залізничники» мали лише одну заміну), номінальні господарі розпочали доволі активно, хоча певний час «Олімпу» завдяки насиченості захисту вдавалося запобігати виникненню гостроти біля власних воріт. Проте, «Локомотив» вміє зіграти по-різному і, якщо не виходить пробитися до воріт за рахунок командної взаємодії, то є кому взяти гру на себе. У цій зустрічі джокером для ківерчан став Роман Веселуха. На 5-й хвилині він відгукнувся на довгий пас когось з партнерів і в дотик невідпорно пробив у дальню «дев’ятку», а на 11-й знову вразив той самий верхній кут, тільки вже після швидкої комбінації. «Олімп», розуміючи, що поступається в класі намагався нівелювати це за рахунок порядку. Гості вперто намагалися нав’язати «Локомотиву» свою неквапливу гру і зрештою потрохи «заспокоїли» швидких нападників господарів. До того, як це частенько з ними трапляється, «залізничники» перебрали фолів і наприкінці першого тайму Роман Костюкевич гарматним пострілом з 10-метрової позначки скоротив відставання «Олімпу» в рахунку.

 

По перерві ставало все більш помітним, що гравці «Локомотиву» вже добряче «наїлися», гра перемістилася в центральну частину майданчика і майже зовсім заспокоїлася, аж раптом додав партнерам адреналіну голкіпер господарів Валентин Бондарєв, не впоравшись з простим ударом Юрія Франка. Втім, відповідь не забарилася, не минуло й хвилини, як Романові Веселусі вдалося накрутити захисників і викотити м’яч на Павла Шмигу, який у падінні переправив його у порожній кут. «Олімп» збільшив темп, але до реальних загроз воротам справа майже не доходила і наприкінці зустрічі гості вирішили ризикнути «з п’ятим». Не спрацювало. Натомість Ігор Філіппов спрямував «Select» у порожні ворота. Але й це ще було не все, на останніх секундах лучанам вдалася нарешті зразкова контратака і Юрій Франко встановив остаточний рахунок 4:3.

 

Отож, «Локомотив» розпочинає з перемоги «на класі», а «олімпійці» поки виглядають непереконливо, потрібно терміново покращувати гру, інакше з потраплянням до топ-8 можуть виникнути проблеми.

 

Найкращий гравець матчу: Роман Веселуха (Локомотив).