Гра


2: 4

Удари по воротах:

0
:
0

Удари у рамку воріт:

0
:
0

Сейви:

0
:
0

Фоли:

0
:
0

Про гру:

Право відкрити новий кубковий старт в ювілейному 15-му сезоні отримали учасники ранкового поєдинку 1/8-ї фіналу Кубку АМФВ місцеві  «Олімп» та FC «Traders». В першому матчі кубкового вік-енду зійшлися непересічні колективи з обласного центру. Минулого року опоненти виступали у різних дивізіонах з різним успіхом. Античний колектив відверто провалився через кадрові проблеми у перегонах Першої ліги, здобувши восени під час догравання сезону 2021/2022 смачний тортик – приз переможця втішного турніру «Cake Cup». На початку сезону «олімпійський» колектив дещо оновив свій склад та непогано виступив на «Ярмарку футзалу», хоча на думку тренерського штабу ідеально налаштувати взаєморозуміння між виконавцями поки що налагодити не вдалося. «Трейдери» ж у чотирнадцятому чемпіонаті Волині двічі намагалися скинути з трону Другого дивізіону млинівський «Атлетик», але обидві спроби в «регулярці» та «абсолютці» завершилися здобуттям лише титулу віце-чемпіонів.

За примхою жеребу та завдяки рейтинговим колізіям учасники луцького дербі тиждень тому провели репетицію кубкового протистояння в рамках 3-го туру Регулярної першості, де FC «Traders» впевнено переміг 4:0 та створив справжнє дежавю. Судіть самі, нині в Першій лізі першу позицію зі стовідсотковим результатом ділять між собою два головних конкуренти минулорічного Другого дивізіону «Атлетік» та «Трейдерс», а «Олімп» ніяк не може покинути надоїлу десяту сходинку свого рідного дивізіону. Минулих вихідних у новітній історії взаємовідносин між клубами команда «фахівців із фінансів» двічі засмутила суперника в обох таймах. Але якщо в першій половині гри гол Сергія Трофимчука особливих емоцій у прихильників «античних» не викликав, то успіх екс-гравця «олімпійців» Михайла Брагінця явно залишив смуток у душах вірних прихильників команди з чудовими дружніми та спортивними традиціями.

І ось, чергове побачення, в якому вистачало прихованих інтриг та історичних родзинок. Серед яких наявність у заявці FC «Traders» на сезон окрім вищезгаданого Михайла Брагінця двох одвічних друзів суперників з ХФК «Фіміам» - тезок Олександрів Потурая та Терещука, яких на фініші сезону 21/22 колектив Валерія Івахненка впевнено преграв за сумою двох поєдинків. Пролунав стартовий свисток і кубкові перегони розпочалися.

Перші підходи до воріт суперника здійснили господарі майданчика і… пропустили гол. На 2-й хвилині поєдинку ніщо не віщувало небезпеки володінням Івана Семенюка, але після відскоку м’яча у праву зону атаки «чорних» точний постріл вдався Дмитру Козачуку і рахунок було відкрито – 0:1.

В середині першого тайму після того, як більш ніж досвідченому голкіперу «жовто-блакитних» Івану Семенюку, вдалося в чергове виручити свій колектив, штаб «Олімпу» взяв хвилину на роздуми і за хвилину пішов у наступ. Проте, у найгострішому епізоді Михайлу Лобоцькому не вдалося вразити ворота «фінансистів» та зрівняти рахунок. А за 2 з лишнім хвилини до перерви, змінивши праву зону наступу на ліву, відзначився дублем Дмитро Козачук і рахунок подвоївся – 0:2.

Після перепочинку суперники жваво взялися до справи і кілька гострих епізодів прикрасили похмурий ранок 3 грудня в яскраво освітленому залі ОДЮСШ. Господарі були близькими до успіху, але фортуна посміхнулася екс-гравцю «Олімпа». Через півтори хвилини від початку другої половини гри після пасу Дмитра Бондарчука відзначився «злий геній» Михайло Брагінець.

Лише після цього «античні» почали діяти дещо розкутіше, що відразу додало гостроти. Штрафний у виконанні  Дениса Гарагана завершився влучним пострілом у воріт – 1:3. А за кілька хвилин молодий дядько автора першого голу «жовто-блакитних» Олександр Гараган мав скорочувати рахунок до мінімуму, але двічі поспіль потрапив у стійку воріт «трейдерів».

У середині тайму «каркасна хвороба» вразила обидві команди, коли кращий у складі господарів Михайло Лобоцький перевірив міць металу воріт, а далі Сергій Стернійчук відповів подібною люб’язністю.

За кілька хвилин до фінальної сирени після тайм-ауту господарів на майданчику в якості п’ятого польового з’явився  Денис Гараган. Штурм володінь «людей у чорному» завершився порушенням правил у карній зоні й Сергій Шостак з шестиметрової позначки був бездоганним – 2:3.

Грати лишалося ще цілих 26 секунд і «Олімп» спробував на куражі розвинути успіх, але за 13, фатальних для господарів секунд, втрата м’яча у середині майданчика призвела до того, що Артем Пашківський технічним ударом в порожні ворота підбив підсумок цікавого поєдинку – 2:4. "Трейдерс" вдруге поспіль протягом тижня переграє "Олімп".

Кращий гравець: Михайло Лобоцький – Дмитро Козачук