Гра


5: 4

Про гру:

 

У формальні гості до представників рівненського району в луцьку ОДЮСШ завітали минулорічні чемпіони П’ятої ліги з АСК «Забороль». Волинський сусід з FC «Hawest» в сезоні 2021/2022 виступав у Четвертій лізі, де посів 7 місце. Тому, з огляду на рейтингові позиції суперників не варто було ділити на фаворитів та аутсайдерів, хоча версія АСК без дискваліфікованого граючого тренера та безумовного лідера на ім’я Віктор Воробей, виглядала не самою боєздатною. Проте енергетика 13-го номера команди з луцького району ще з перших хвилин передстартової розминки дозволила гравцям прокинутися від зимової сплячки і зі стартовим свистком рефері розпочати першу атаку в звітному поєдинку.

Дебют свідомо залишився за гравцями у синьо-червоній формі, що дозволило вже на 2-й хвилині Вадиму Симоновичу скористатися точною передачею Олега Войтюка – 0:1.

Пропущений гол дещо активізував «біло-зелених», але гості вміло захищалися і за першої можливості творчо контратакували. Час поступово перейшов до завершення другої чверті, коли гарною атакою вибухнув FC «Hawest». Міні-штурм господарів завершився тим, що  Ігор Білітюк потужно «пульнув» у праву дев’ятку і рахунок зрівнявся 1:1.

Гольовий успіх додав форсажу в діях заборолівців і на 11-й хвилині Володимир Білоус відправляв «селект» у порожні ворота, адже кращий гравець матчу Вадим Симонович зробив все для того, аби на перерву піти з мінімальною перевагою у рахунку 1:2. На останніх секундах футзалісти з рівненщини ледь не відновили паритет, але м’яч після метушні на п’ятачку став здобиччю голкіпера Віталія Романюка.

Після перепочинку лише хвилина з невеличким знадобилася АСК для того, щоб збільшити перевагу. Затяжну атаку на половині майданчика опонентів ударом з лівого флангу завершив Сергій Березюк, збільшивши перевагу до двох пунктів.

В середині другого тайму 23 хвилина стала справжнім бенефісом Олександра Згоранця, котрий двома влучними ударами не тільки оформив дубль, але й відновив паритет – 3:3. Цей успіх надихнув FC «Hawest» до нових успіхів і за кілька хвилин господарі були вже попереду. Кращий у складі рівнян Олександр Згоранець продемонстрував «фокус із шляпою» та вивів свій колектив уперед.

Ціла низка атак АСК у завершальній стадії матчу стала свідченням бажання гостей врятувати гру, яка протягом поєдинку не виглядала програшною. Але за півтори хвилини до завершення матчу гол-красень Вадима Остапчука зафіксував першу вікторію господарів та першу поразку «Забороля». Хоча шанс після вдалого дабл-пенальті на останній хвилині реалізований Згоранцем ще лишався до фінальної сирени.

Кращі гравці: Вадим Симонович – Олександр Згоранець