Гра


4: 4

Про гру:

 У звітному поєдинку 2-го туру 15-го ювілейного чемпіонату області турнірна доля звела два добре знайомих за виступами в минулорічному Третьому дивізіоні колективи ФК «Пірванче» та «BusMarket Group». Саме між цими суперниками в заключному 9-му турі Регулярної першості визначалася доля призових місць. Впевнена вікторія 5:1 дозволила юнакам з селища Луцького району, що за переписом має 662 мешканці, здобути срібні нагороди, а згодом після довгої паузи «покусатися» із досвідченою ветеранською «Володимирівкою» у фіналі «абсолютки». Лучани ж після четвертого місця у «регулярці» та вимушеної паузи восени непогано зіграли у Кубку Прогресу, де в драматичному фіналі поступилися 1:3 «Атлетіку» з Млинова, зберігши інтригу до останніх секунд гри.

Тепер же, 12 листопада 2022 року на майданчику ОДЮСШ зійшлися претенденти на титули Першої ліги. В стартовому турі господарі майданчика поступилися досвідченому «Камаз-Агро», а «бусмаркетовці» святкували перемогу в луцькому дербі над «Олімпом» з рахунком 5:0.

Номінальні гості зі стартових хвилин спробували працювати на максимальних швидкостях, що не на мить не збентежило ФК «Пірванче», у складі якого молоді виконавці з бажанням включають у матчах підвищені передачі. Гол на 6-й хвилині народився, як кажуть, із нічого. У швидкому випаді господарі втратили м’яч на половині суперника, а лучани відпасували «селект» на правий фланг, де завжди активний Іван Корчук наважився на постріл. Вийшло гарно та ефективно. 5-й номер «БусМаркету» вписав своє імя в ігровий пртокол та зробив заявку на гол туру, піднявши настрій Володимиру Крупніку, який замість майданчика через травму зайняв місце на тренерському містку

 Автор першого голу Іван Корчук на досягнутому зупинятися не збирався і, коли на 11-й Микола Бойко на правому фланзі атаки зробив гарний простріл, не схибив, зробивший заявку на переможний результат в першому таймі. Колектив з Горохівщини свої комбінації неодноразово доводив до логічного завершення, але голкіпер лучан Владислав Савчук  відверто кілька разів виручив своїх колег, нав’язавши боротьбу одноклубнику та автору дублю Івану Корчуку за звання кращого гравця матчу. За рахунку 0:2 команди пішли на відпочинок.

По перерві кардинальних змін в грі суперників не спостерігалося. Знову на ударну позицію виходив Іван Корчук, в чергове виручав Владислав Савчук, але на свій гол ФК «Пірвчанче» нарешті награв. Зручно відпасував завжди активний Давид Корнійчук, а Тарас Папко влучно пробив – 1:2.

Четвертий гол у напруженому поєдинку виявився з «присмаком», адже після короткого рикошету на думку лави запасних номінальних господарів Микола Бойко переправив «селект» у сітку воріт із порушенням правил. Проте рефері гол зарахували і рахунок 1:3 тримався до 27-ї хвилини гри, коли другий дубль в емоційному протистоянні у складі господарів оформив Тарас Папко.

Мінімальний гандикап в один пункт заставив лучан в останні хвилини гри притиснутися до власних воріт через відчайдушний штурм ФК «Пірванче», але сольний прохід «маркетівця»  Руслана Ракубовчука завершився точним ударом в дальній кут воріт – 2:4. Проте втримати переможний результат лучанам так і не вдалося, адже характер в горохівчан виявився міцним та спортивним, а підсумком став бойовий рахунок 4:4. В заключній фазі гри ніхто не зміг завадити Тарасу Папко оформити дубль, а Давиду Корнійчуку поставити заключну крапку в битві, де емоції зашкалювали.

Кращі гравці: Андрій Ткачук – Владислав Савчук