Гра


1/8

Кубок Волині, Центральний майданчик
14: 43

Хронометрист / Делегат:

Зварич Я. / Зварич Я.




Про гру:

Безумовно найцікавішим, або як мінімум одним із самих цікавих, поєдинків стартового етапу розіграшу Кубку Волині став поєдинок в Ковелі, де зустрілися команди з досвідом володіння цінним трофеєм. Двічі це вдавалося господарям під назвами «Буран-Негабарит» та «Апперкот» і одного разу луцькому «Вотрансу». Цей факт лише додавав особливого шарму звітному матчу, в якому один із претендентів на цьогорічний титул мав покинути поле бою на щиті.

Суботня гра в ковельській ДЮСШ вболівальників не розчарувала. Команди подарували глядачам видовищне та драматичне футзальне шоу, в якому нажаль постраждав голкіпер клубу «Ковель-Волинь» Дмитро Дувакін. У воротаря господарів стався відкритий перелом пальця на руці і наприкінці матчу Дмитро покинув майданчик. Ми всі бажаємо мужньому футзалісту скорішого одужання та повернення до улюбленої справи.

А розпочався двобій давніх друзів-суперників з швидкого голу ковельчан. Капітан команди Петро Мороз вже на 30-й секунді пробив досвідченого кіпера лучан Павла Чемериса – 1:0. Відповідь не забарилася. В складі гостей швидкості та координації Леоніда Єфремова можуть позаздрити багато гравців Суперліги. Саме на долю спритного «вотрансівця» випав шанс завершити комбінацію партнерів по команді на 5-й хвилині. А після другого фолу господарів «Вотранс» вийшов вперед. З місця порушення Павло Рибковський поцілив у дальню «дев’ятку» - 1:2.

Ковельчани оговталися і зусиллями невтомного Івана Данилюка на 11-й хвилині спромоглися встановити рівновагу. На останній хвилині господарі за підтримки вболівальників пішли у рішучій наступ і Дмитро Романюк зумів перед перервою вразити ворота Павла Чемериса. За мінімальної переваги місцевого клубу «Ковель-Волинь» гравці взяли паузу на відпочинок.

Перерва пішла на користь лучанам, котрі змогли в дебюті тайму зрівняти рахунок – 3:3. Дублем в кубковій дуелі відзначився Павло Рибковський.

З цього моменту події в ковельському «трилері» розгорталися з калейдоскопічною швидкістю та вагомою часткою драматизму. На 20-й хвилині трибуни «вибухнули» емоціями після ідеально розіграного стандарту господарями. На цей раз дублем відзначився капітан «Ковель-Волинь» Петро Мороз. 4:3 – непогана заявка на перемогу. Проте на 24-й хвилині «зламався» голкіпер господарів Дмитро Дувакін і доки підопічні Романа Бирука переналаштовували оборонні побудови стався гол в їхні ворота. Лучанин Андрій Пушкарчук на останній хвилині основного часу гри забив гол та в чергове відновив паритет.

Далі ж була лотерея, в якій першими свої спроби виконували гравці «Вотрансу». Всі удари «транспортників» були бездоганними, а господарі в другій спробі помилилися і в підсумку припинили боротьбу за Кубок Волині.

Чудовий матч. Чоловіча боротьба. Та взаємоповага суперників. Так би і в пле-оффах, яких вболівальники чекають з нетерпінням.