Гра


1/8

Кубок Прогресу, Центральний майданчик
7: 3

Хронометрист / Делегат:

Онищук Ю. / Кунаков О.




Про гру:

Цей поєдинок нагадував двобій Давіда з Голіафом. Скромному середнякові четвертої ліги протистояв один з лідерів третьої. Навіть на передматчевій розминці нововолинці, що завзято і з посмішками «катали квадрат» виглядали переконливіше лучан, які відпрацьовували удари, після яких м’ячі далеко не завжди влучали у рамку.

Гра почалася прогнозовано. «Нововолинськ», заволодівши м’ячем, почав планомірно накочувати хвилі атак на ворота господарів, було очевидно, що гол лише питання часу. І дійсно, невдовзі рахунок було відкрито, ось тільки м’яч влетів не в ті ворота, в яких його сподівались побачити. Микола Жук по-бразильськи елегантно розібрався з захисниками і не залишив шансів голкіперу гостей. Хлопці з міста шахтарів сприйняли це, як прикре непорозуміння і продовжили наступ. Але забити не виходило, «Сахарадо», граючи практично без замін, чинило відчайдушний опір, м’яч дзвінко плескав об стійки, а у воротах виблискував Влад Савчук, раз по раз рятуючи свою команду.

 У середині тайму Євгену Семенову вдалося втекти віч на віч з кіпером гостей Павлом Сечинським і з другої спроби переправити кулю у сітку, щоправда одразу ж лідер нововолинців Михайло Соколян скоротив відставання у рахунку.

На самому початку другої половини гри захист гостей проігнорував присутність в небезпечній близькості від своїх воріт Михайла Зайчука, за що і був покараний, але завдяки наполегливості «Нововолинськ» відновлює мінімальний розрив у рахунку.

 Гра наближалась до завершення, «Сахарадо», зціпивши зуби, вперто відбивався. Та за чотири хвилини до завершення матчу гості отримали Шанс, м’яч влучив в руку Олександра Лукашевича, коли той перебував у межах карного майданчика. Але Влад Савчук бере удар Ігора Бортнічука!

Господарі летять у контратаку і вже в 6-метровій зоні підступна куля влучає у руку гравця гостей. Олександр Лукашевич не схибив, а ще через 2 хвилини Микола Жук тікає від захисників суперника, знімає всі питання стосовно переможця двобою і виводить «Сахарадо» до чвертьфіналу. Сенсаційно? Можливо, але, як кажуть німці, «порядок б’є клас» і цей матч яскраво підтвердив цю тезу.