Гра


4: 2

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Л./Голоскоков С.




Про гру:

 Купа сенсацій та несподіваних результатів Асболютної першості в Четвертій лізі в цьому сезоні стали трендом. Дивуватися тому, що у півфіналі головного турніру сезону 2019/2020 зустрічається восьма та п’ята команда «регулярки» вже не доводиться. Звична картина. Луцький ФК «Фенікс ДПЗ» в чвертьфіналі взагалі став автором головної сенсації обласної першості, обігравши у першому раунді двобою діючого чемпіона Регулярної першості «BusMarket Group» 9:0. А суперник «ДПЗшників» в особі «Вілії» на стадії 1/4-ї плей-офф продемонструвала справжній бійцівський характер та витривалість, перемігши непоступливий FC «KaDar» в один м’яч. 5:4 та 4:4 за сумою двох поєдинків.

Після стартового свистка арбітра матчу лише 9 секунд знадобилося лучанину Дмитру Пікалеву аби завершити стрімку атаку господарів майданчика. Швидкий початок розкріпостив учасників першого півфінального поєдинку, що відкривав програму суботніх матчів і моменти почали виникати біля обох воріт з калейдоскопічною швидкістю. Вже за кілька хвилин рахунок у поєдинку став рівним 1:1. Це гравець «Вілії» Богдан Наконечний потужним ударом відправив «селект» у  сітку.

Після гольового дебюту в грі настала посуха. Суперники комбінували, били з дальніх позицій та боролися за кожний клаптик майданчика, де вирували справжні футзальні емоції. Не зважаючи на всі старання гравців змінити цифри на табло, одинички трансформувалися в інші показники лише у рубриці фоли. За таких умов команди пішли на відпочинок.

В другому таймі ФК «Фенікс ДПЗ» спробував повторити стартовий успіх першої половини, але захист Коршовця впорався із міні-штурмом, а згодом розігнав непогану атаку на ворота Олександра Антипенкова, який з небезпекою впорався у кращих традиціях воротарського мистецтва. Але кіпер господарів був безсилим на 16-й хвилині, коли Сергій Ткаченко завершив багатоходівку «Вілії» - 1:2.

Такий хід подій аж ніяк не влаштовував господарів майданчика, які продовжили шукати гольові рецепти. І коли біля шестиметрової зони «Вілії» після порушення правил був призначений штрафний, до м’яча підійшов обізнаний в цій справі Костянтин Вознюк. Прямий та потужний постріл десятого номера «чорних» виявився ефективним і рахунок зрівнявся.

За три з половиною хвилини до завершення гри коршовецький колектив набрав п’ять фолів, що внесло свої коректури у хід поєдинку. На кожне ігрове зіткнення суперники реагували емоційно та діаметрально протилежними думками щодо рішень арбітрів. Дабл-пенальті таки стався і кращий гравець матчу Костянтин Вознюк впевнено оформив дубль та довів перевагу господарів до 4:2. Адже, ще до епізоду з шостим фолом лучанин Олег Романюк вивів «ДПЗшників» вперед.

Таким чином у серії повів луцький клуб, але в неділю ще два тайми ігрового часу мають остаточно підсумувати результат двобою та визначити фіналіста Асболютної першості у Четвертій лізі.