Гра


1: 3

Хронометрист / Делегат:

Ховайло Т./ Голоскоков С.




Про гру:

Принципове протистояння між Гороховом та Топільно розпочалося ще 25 січня, коли вольову перемогу в емоційному закінченні здобули віце-чемпіони «регулярки» Першої ліги. А в стартовій чвертьфінальній зустрічі довгий час тривала гольова посуха, аж поки суперники не обмінялися чотирма гольовими випадами та не підбили підсумок – 2:2. І ось за тиждень «трилер» продовжився. Тим більше, що МФК «Гранітбудексклюзив» якісно посилився після повернення із дискваліфікаційного покарання капітана «кам’яної» команди Андрія Марценюка.

Розпочали суперники обережно, в першу чергу приділяючи увагу захисту власних воріт та накриваючи атакуючих гравців ще на дальніх підступах до власних володінь. Рівний хід подій в середині першого тайму спробував оживити голкіпер топільчан Андрій Бльох, коли зловив м’яч, кинув собі на хід та рвонув до протилежних воріт. Проте перспективний пас на партнера по команді віддати забув і момент зіпсував. Тактика дальніх ударів у виконанні обох суперників виявилася неефективною, хоча подекуди ефектною з точки зори глядачів, котрі голів у першій половині так і  не побачили.

Після відновлення гри сюжет поєдинку кардинально не змінився. Бажання зберегти свої ворота недоторканними вимушувало опонентів шукати щастя під час стандартних положень та креативних ходів у позиційних  атаках. Гості у простій ситуації «привезли» собі вільний удар, а «кам’янері» його раціонально розіграли. «Селент» катнули і капітан горохівчан Андрій Марценюк відмітив своє повернення влучним пострілом у притирку зі стійкою – 1:0. На майданчику стало значно цікавіше, емоційніше та веселіше. На 20-й хвилині рівновага відновилася. Топільчанин Василь Деркач дальнім та потужним пострілом таки пробив кіпера господарів – 1:1.

Знову суперникам довелося розпочинати все з нуля, хоча пристрасті вже вирували на повну. Голкіпер «блакитних» Андрій Бльох за кожної нагоди почав ходити у наступ, а його одноклубник Павло Деркач зумів у складній ситуації майстерно розібратися в шестиметровій зоні та відправити «селект» у сітку – 1:2.

Напруження все зростало, а час спливав. Побільшало фолів та вигуків з трибун. За хвилину з невеличким вп’ятьох у наступ пішли вже «ексклюзивщики». Бажання відігратися зашкалювало. Але фортуна своїми обранцями в суботу 15 лютого визначила гравців ФК «Топільно». На останніх секундах капітан гостей Василь Присяжнюк остаточно оформив перепустку до півфіналу плей-офф.