Гра


7: 2

Хронометрист / Делегат:

Щербяк К./ Голоскоков С.




Про гру:

На відміну від решти учасників чвертьфінальних поєдинків плей-офф Асбсолютної першості, які дружньо зустрічалися у 8-му турі Регулярного чемпіонату, «Надія-2» та ФК «Кум і Ко» в останнє бачилися у минулому році, коли в рамках 2-го туру в суботу 23 листопада 2019 року зіграли доволі цікавий та драматичний поєдинок. Лучани довгий час мінімально вели у рахунку 1:0, але після перерви підопічні Віктора Ревка завдяки дублям Андрія Никитюка та Михайла Кисельова переломили хід поєдинку та відсвяткували перемогу. Того ж, 2019-го року турнірна доля в плей-офф Другої ліги звела у фіналі саме цих суперників. Хоча «куми» тоді грали під назвою «Забіяка». Задля визначення Абсолютного чемпіонства опонентам знадобилося цілих три зустрічі, аби визначити володаря титулу. Стартова перемога 5:1 подарувала другій «Надії» надію на успіх, даруйте за тавтологію, але далі сильнішими виявилися лучани – 1:0 та 3:0.

Цього річ на стадії плей-офф турнірна доля звела суперників вже на першому етапі, де за сумою двох матчів має визначитися ім’я учасника півфіналу плей-офф. Учасники минулих «боїв» з перших хвилин пішли у наступ та почали створювати моменти у конвеєрному режимі, що було лише на руку глядачам в СК «Арена Спорт».  Сині та зелені хвилі атак накочувалися по черзі на ворота опонентів, але «селект» у сітку потрапляти не поспішав. Аж доки досвідчений Максим Омелян на 5-й хвилині не наважився на потужний постріл з лівого флангу наступу та не відкрив рахунок – 1:0.

В середині першого тайму результат подвоївся. Правим флангом Назар Ожеховський зі швидкістю експресу промчав майже до лінії воріт та прострелив на дальню стійку, де чатував Михайло Кисельов, якому лишалося підставити ногу. А під завісу першої половини гри рахунок став 3:0, коли самим розторопним на п’ятачку виявився хорівець Олександр Клецор.

По перерві сюжет матчу не змінився. Лучани не були схожими самі на себе. В «кумів» мало що виходило, а бажання переломити хід поєдинку часто виливалося у фоли та попередження. Після дублю Максима Омеляна та голу Андрія Никитюка нерви не витримали у кращого бомбардира «зелених» Ігоря Блажиєвського, котрий отримав друге попередження та залишив майданчик. Покарання у вигляді голу за лічені секунди у більшості організував Юрій Савчишин.

Розмочити рахунок номінальним гостям вдалося на початку останньої третини ігрового часу, коли стандарт реалізував Олександр Блажиєвський. Ще за хвилину Юрій Логвінов дещо відновив інтригу – 6:2, але Максим Омелян оформив хет-трик і створив серйозний гандикап перед другим чвертьфіналом плей-офф. Відіграти 5 м’ячів та ще й за відсутності свого капітана «кумам» буде ой як важко. Але це – футзал.