Гра


4: 1

Хронометрист / Делегат:

Джафарова О./ Голскоков С.




Про гру:

Перенесений на вівторок матч 8-го туру між ФК «Любарт» та «ЛСТМ» зібрав чималу глядацьку аудиторію, яка з інтересом спостерігала за подіями в матчі, що мав величезне турнірне значення для обох суперників. В разі успіху господарів «князівський» колектив продовжував медальну гонку, а «будівельники» виривалися з небезпечної зони учасників втішного турніру «Cake Cup». І з  перших хвилин гри на паркеті СК «Арена Спорт» розгорнулася справжня чоловіча боротьба. Після стартової розвідки суперники стали поступово створювати гольові моменти. Після першої третини ігрового часу «чорні» не зуміли отримати дивіденди від швидкого випаду, а «любартівцю» Владиславу Козачку забракло влучності у шикарній позиції з лівого флангу атаки.

Господарі високим пресингом заставляли нервувати захист «ЛСТМ», але в підсумку роздратували свого молодого наставника Назара Бугайчука, котрий емоційно реагував на нереалізовані гольові епізоди за участю Романа Кузьмича та Сергія Вишневського. В останні 5 хвилин першого тайму опоненти затіяли обмін гострими моментами. Андрій Пушкарчук, Владислав Козачок, Сергій Піддубний, Андрій В’юник, Роман кузьмич - ось скорочений список майстерних виконавців, яким так і де вдалося відправити м’яч у сітку воріт. За півтори хвилини до перерви «будівельники» набрали критичну кількість фолів і останок часу відбувався під акомпанемент саркастичних коментарів та емоцій учасників протистояння. Дабл-пенальті, як і голів, глядачі так і не побачили, а ось вилучення Назара Бугайчука з тренерського містка на 13-й «роковій» хвилині таки сталося.

Після відпочинку на паркеті СК «Арена Спорт» продовжилося принципове протиборство і вже через 45 секунд рахунок було відкрито. У складі господарів відзначився Микола Жук, коли виявився самим розторопним на п’ятачку і переправив «селект» у верхній кут -  1:0. За хвилини цифра забитих  могла подвоїтися, але після гросмейстерського виконання Сергієм Піддубним удару з розвороту голкіпер «чорних» зумів зреагувати та перевести круглястого на кутовий. Ще за кілька миттєвостей гуру волинського футзалу вивів на ударну позицію Романа Кузьмича, але 23-й номер ФК  «Любарт» тривіально не влучив у рамку.

На активність «червоних» футзалісти «ЛСТМ» спробували пограти на Тараса Кабанова, використовуючи дальні заброси, але ця зброя виявилася неефективною. Боротьба тривала за кожний квадратний метр території. За таких  подій індивідуальна майстерність учасників матчу могла стати козирем у протистоянні, де ніхто не хотів поступатися. Менше ніж за три хвилини до фінального свистка «княжич» Владислав  Козачок в оточенні суперників наважився на постріл низом, який виявився несподіванкою для кіпера гостей і рахунок подвоївся – 2:0.

Пристрасті завирували. Емоцій ще побільшало. В наелектризованій атмосфері поєдинку «будівельники» перейшли межу дозволеної кількості  фолів і ФК «Любарт» отримав право пробивати дабл-пенальті. Перша спроба Олега Нечипоренка завершилась пострілом у стійку, а друга виявилася вдалою – 3:0.

На останніх хвилинах Дмитро Горщарук «розмочив» рахунок, а Владислав Сизик, якого штаб юнацької збірної України викликав на тренувально-навчальний збір, з нестандартної точки реалізував третій дабл-пенальті в звітній грі.

Перемога залишила ФК «Любарт» у медальній гонці, а «ЛСТМ» залишився поза вісімки учасників плей-офф і тепер спробує виграти найбільший торт, яким нагороджують переможців втішного турніру «Cake Cup».