Гра


3: 2

Хронометрист / Делегат:

Катеринюк О./ Голоскоков С.




Про гру:

Преамбулою центрального протистояння 5-го туру в Першій лізі між ФК «Топільно» та «Іква 2» стало не тільки турнірне становище – суперники із 10-ма набраними очками ділили другу та третю сходинки таблиці, але й гарні ігрові кондиції та змістовний футзал, що був продемонстрований клубами на половині турнірного шляху. Та й з огляду на конкуренцію в боротьбі за медалі найвищого ґатунку перемога в звітному поєдинку дарувала кожному з опонентів надію на здобуття титулу чемпіонів Регулярного чемпіонату.

Статусний характер поєдинку дався в знаки вже у дебюті, коли топільчанин Олександр Коровіцкій, намагаючись врятувати власні ворота, відправив м’яч у сітку. Прикра випадковість не збентежила господарів, котрі протягом кількох хвилин реально погрожували воротам Сергія Гузоватого, за якого в одному з моментів відверто зіграла стійка.

Тренерський штаб та гравці ФК «Топільно» робили все, аби зрівняти рахунок. Радилися під час тайм-ауту, оригінально розігрували стандарти, потужно били з дальніх дистанцій та навіть епізодично підключали голкіпера до атак, але все марно. М’яч до сітки в першому таймі більше не потрапляв.

По перерві сценарій подій на паркеті СК «Арена Спорт» не змінився. Команда «Топільно» атакувала великими силами, а млинівці намагалися підловити суперника на контратаці. Але «селект» вперто не хотів потрапляти у рамку, чому часто-густо допомагали самі учасники атакуючих комбінацій. Як не забили господарі за 6 хвилин до закінчення гри у ситуації «втрьох перед порожніми воротами» лишилося загадкою для самих виконавців.

За 3 хвилини до фінального свистка «блакитні» почали частіше підключати до атак свого голкіпера і добилися права виконати пенальті, що був призначений за гру рукою. З точки Вадим Шутовський був бездоганним.

А останні хвилини матчу за футзальними законами перетворилися в очікуване видовище. Спочатку після удару зі штрафного Едуард Хрипа знову вивів «Ікву-2» вперед. Далі Олександр Коровіцкій реабілітувався за автогол та рахунок зрівняв, а на останній хвилині Василь Присяжнюк вирвав перемогу для ФК «Топільно», повернувши команду на другу позицію в турнірній таблиці Першої ліги.