Гра


1/8

Кубок Волині, Майданчик ПАРКЕТ
5: 3

Хронометрист / Делегат:

Джафарова О./ Кузнецов Д.




Про гру:

Чинні переможці Кубка Волині на захист титулу розпочинали непростим матчем проти горохівського «Куражу». Команди з різним успіхом стартували у чемпіонаті – «будівельників» перестріляло «Динамо», а «червоно-чорні» переконливо переграли «Хорів», тож розраховували на успіх і на кубковому фронті.

Після невеликої розкачки саме номінальні гості першими змусили вступити в гру Олександра Ярмощука, який впорався із ударами Романа Калитки та Юрія Борецького. У відповідь ледь не створили міні-шедевр Роман Філь та Олександр Неделюк, однак останній п’ятою не влучив у ворота після шикарної комбінації з партнером. А на 9-й хвилині «Кураж» таки вийшов уперед: Борецький у центрі «обікрав» опонента та викотив на Богдана Гладуна, який не лишив шансів голкіперу – 0:1.

Як виявилося, гості розбудили звіра, і уже за дві хвилини поступалися в рахунку. Спочатку гравці «ЛСТМ» швидко відігралися після точного удару Михайла Зайчука, а потім для нього ж організували вихід один в один – захисник «Куражу» на мить випередив суперника, однак, дезорієнтувавши воротаря, відправив «кулястого» у власні ворота – 2:1.

На початку другого тайму суперники швидко обмінялися голами. Спочатку таки спрацювала зв’язка досвідчених Філя та Неделюка – перший прострілив, а другий замкнув простріл точним ударом. Утім, вже в наступній атаці більярдним вистрілом від бокової стійки про себе нагадав Богдан Гладун – 3:2. Тиск «Куражу» на ворота «ЛСТМ» дедалі збільшувався, а той-таки Гладун з Борецьким якимось дивом не зрівняли рахунок в матчі. Рятував свою команду й Василь Фібіч, який відбивав удари Філя та Неделюка. У підсумку, на табло таки загорілася друга «трійка» після того, як Богдан Гладун розібрався із захисником та покотив під дальню стійку, оформивши «хет-трик» – 3:3.

Вирішальною в матчі стала остання хвилина основного часу. Ігор Махнюк з другої спроби точно пробив по воротах, і попри апеляції гравців «Куражу», які вимагали скасувати гол через можливу гру рукою, таки вивів команду вперед – 4:3. А за якісь миттєвості до фінального свистка Неделюк вдало завершив контратаку «ЛСТМ» та забезпечив своїй команді вихід до наступного раунду Кубка Волині – 5:3. Гравці ж «Куражу» намагатимуться реабілітуватися уже в поєдинках чемпіонату Волині.