Гра


2: 6

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./ Кузнєцов Д.




Про гру:

«Рятівник» на новий сезон підвищився у класі – ще навесні команда грала у Першій лізі чемпіонату Волині. Разом із тим, команда суттєво підсилила свій склад гравцями, які вже давно виступали на вищоліговому рівні. Утім, долю матчу вирішила якраз зіграність номінальних гостей з «Колоса», які уже давно грають одне з одним. Уже на 4-й хвилині розіграною немов по нотах контратакою вони відкрили рахунок у матчі – Олександру Ващуку потрібно було лише підставити ногу на дальній стійці. А вже за хвилину точним ударом з декількох метрів подвоїв перевагу ківерцівського клубу Назарій Левчук. А далі був «шоу тайм» Юрія Чепури, який спочатку замкнув простріл свого тезки Юрія Ващука, а під завісу тайму пробив голкіпера дальнім низовим ударом – 0:4. У лучан були шанси скоротити відставання, однак Мирослав Лащук та Дмитро Журавський були неточними, а удар Віталія Шинкарука потягнув Валентин Бондарєв.

У другому таймі «рятівники» таки розпечатали воротаря «Колоса»: Олександр Якимчук вдало зіграв на добиванні. Утім, за три хвилини Юрій Чепура оформив «хет-трик», ефектно реалізувавши вихід віч-на-віч з кіпером – 1:5. Автогол когось із ківерцівських гравців допоміг господарям знову відновити «статус-кво». Утім, попри фактичну ясність у результаті, помітно ріс градус напруги в матчі. Арбітр навіть вилучив представника команди «Рятівник» Віктора Абрамчука, а команди відзначилися частими апеляціями до суддівських рішень та грубими фолами. Гравці «Рятівника» на останній хвилині матчу заробили одразу дві жовті картки, а один із фолів призвів до штрафного, ударом з якого Назарій Левчук поставив крапку в поєдинку – 2:6.

Шкода, що емоції учасників поєдинку не вщухали й після фінального свистка. Дісталося й одному з арбітрів поєдинку, а гравці та вболівальники обох команд продовжили виясняти відносини за межами майданчика. В будь-якому разі, ці епізоди додадуть роботи контрольно-дисциплінарному комітету АМФВ, однак вони точно не красять футзал, який у першу чергу повинен бути відпочинком, гарно проведеним часом і видом спорту, де повага учасників процесу одне до одного завжди повинна бути на першому місці…