Гра


5: 2

Хронометрист / Делегат:

Джаварова О./Голоскоков С.




Про гру:

Луцьке дербі за участю добре знайомих суперників стало другим поєдинком нового чемпіонату і назва ФК «КУМіКО» мало кого вводить оману, адже гравці «Забіяки» добре знайомі вболівальникам ще за виступами у минулому сезоні. Колектив з обласного центру без всякого «кумовства» зумів здобути звання Абсолютного чемпіона у Другій лізі та до останнього туру боровся у Регулярному чемпіонаті з FC «Respect» за золоті нагороди. Футзалісти з клубу «Олімп» такими здобутками поки що похвалитися не можуть, але завдяки Рейтингу разом із «однокласниками» потрапили до Першого дивізіону. Остання зустріч опонентів закінчилася перемогою «ковбасників» з рахунком 3:1 і примусила «олімпійців» відповідально підійти до звітного поєдинку.

Але, як не старалися підопічні Валерія Івахненка зберегти свої ворота недоторканними, в другому поєдинку гольовою, як і в першій грі туру, стала 2-а хвилина, а автором забитого м’яча став записний бомбардир Ігор Блажиєвський. Проте, швидкий гол не збентежив «Олімп», котрий зумів організувати низку небезпечних моментів, але Ігор Манілов та захист «зелених» діяли впевнено.

Перед тайм-аутом «КУМіКО» (відчули серйозний тиск) ніхто б не врятував ворота господарів, але «олімпієць» Юрій Онищук у майже порожню рамку не влучив. За відомим футзально-футбольним законом м’яч відразу влетів у протилежні ворота за мить після відновлення гри – відзначився Дмитро Стоянович.

Гра розкрилася і на радість фан-угрупування «Олімпа» Богда Компанієць рахунок розмочив. До відпочинкової паузи суперники встигли обмінятися гострими випадками, але «селект» більше в сітку не потрапляв.

Танцювальний експромт фанатів «античників» у перерві не зумів мобілізувати червоно-чорних на спортивні подвиги. Навпаки – Юрію Логвінову та Василю Власюку з «КУМіКО» знадобилася лише хвилина, аби в дебюті другого тайму зробити гандикап доволі комфортним – 4:1.

Пропущені голи додали мотивації «Олімпу», який пішов у пресинг та намагався переломити хід поєдинку. Найбільш вдалим у цій галузі виявився активний Богдан Компанієць – автор першого у чемпіонаті дублю. Щоправда у відповідь Дмитро Стоянович оформив свій дубль і зробив рахунок 5:2. Гру було зроблено. Навіть п’ять набраних «кумами» фолів не могли стати на заваді першої перемоги у Першій лізі. А вихід на кілька хвилин ігрового часу поважного Івана Кривого – батька братів Блажиєвських, дав можливість зафіксувати новий рекорд щодо віку учасників Чемпіонату Волині. Тепер він становить 58 років!