Гра


1/8

Кубок Волині, Центральний майданчик
1: 6

Хронометрист / Делегат:

Леончук О./Голоскоков С.




Про гру:

Багатостраждальний стартовий поєдинок Кубку Волині, що не відбувся у запланований день та час по причині ДТП за участю львівсько-хорівського колективу. Комітет з проведення змагань довго шукав «дирку» у графіку тренувань та матчів і зрештою матч відбувся.

Для дебютанта елітного дивізіону команди «Бренд» ця гра мала стати не тільки можливістю просунитися вверх у кубковій сітці, але й випробувати себе у протистоянні з діючим володарем відразу трьох титулів, який довгий час був зразком для молодих лучан у побудові гри. В свою чергу «Надія» бажала без особливих «траблів» пройти команду, яка ще тільки почала збирати титули обласних змагань. За останній час з весни МФК «Бренд» встиг виграти Кубок АМФВ та стати чемпіоном «Ярмарку футзалу». Нагадаємо що «Надія» за звітний період часу встигла зробити золотий дубль, вигравши абсолютне чемпіонство Волині та взявши перший приз у Всеукраїнському фіналі АФЛУ.

У рингу, а точніше на тарафлексі СК «Арена Спорт», зійшлися суперники різних вагових категорій, але з переможним духом кожний. Тільки но  суддя-інформатор став оголошувати склад команди господарів, як стався гол. На 15-й секунді гри швидка атака «Бренда» закінчилася ударом впритул Дмитра Романюка. Нетривіальний початок кубкового протистояння дебютанта Супреліги проти діючого володаря всіх офіційних титулів в аматорському футзалі.

П’ять хвилини знадобилося «Надії» аби відновити статус-кво. І допомогли хлопцям із Хоріва самі господарі коли позиційно помилилися при виході із під пресингу. А ще за хвилину Владислав Мазур, котрий за плечима має досвід львівської школи «Енергії», вивів «зелених» уперед, оформивши дубль.

Мінімальна перевага гостей дозволила підопічним Віктора Ревка діяти розкуто та у комфортному середньому темпі, проводячи академічні атаки за участю свого голкіпера Ігоря Пунди. «Бренд» рідко, але небезпечно огризався. Проте за дві хвилини до перерви Андрій Любуська збільшив перевагу у рахунку до 3:1. У залишок часу суперники обмінялися гострими випадами. Спочатку Владислав Мазур «пульнув» у стійку після індивідуального проходу по центру, а далі вихід лучан втрьох проти одного захисника закінчився неточним пасом. Сирена застала «Бренд» у наступі.

Після музично-відпочинкової паузи свій академічний номер продовжила відпрацьовувати «Надія», використовуючи  у якості диригента атак свого голкіпера. Господарі притиснулися до власних воріт та шукали шанс для випаду. Суперник же щедрувати не збирався і мав кілька чудових нагод для збільшення рахунку. Захист тримався і Дмитро Притулюк, як кажуть, потягнув кілька мертвих м’ячів.

За три хвилини до закінчення основного часу м’яч після перехоплення опинився в ногах Миколи Жука, але після його удару у сітку не потрапив. Можливо цей момент став ключовим у кубковому протистоянні. Тайм-аут «Бренда» і господарі пішли спасати (чи не запізно) гру в п’ятьох. Вийшло не дуже. Досвідчений Ігор Пунда зловив нескладний м’яч і з рук влучно пробив у порожні ворота, а ще пізніше Петро Шелест не промахнувся при виконанні удару від воріт до воріт. Крапку у грі поставив автор хет-трику Владислав Мазур з «Надії».

Цікавий поєдинок став прикрасою футзального четверга. Тепер на хлопців у зеленій формі в чвертьфіналі чекає наступний луцький колектив – «Волиньагротех», гравці якого уважно спостерігали за перебігом подій у звітному двобої.