Гра


1/8

Кубок Волині, Центральний майданчик
1: 2

Хронометрист / Делегат:

Онищук Ю./Голоскоков С.




Про гру:

Кубковий двобій за участю суперлігових команд апріорі став родзинкою суботньої програми змагань. Дебютант елітного дивізіону мав витримати іспит на фахову відповідність з одним із «монстрів» Волинського футзалу. І як показали подальші події команда виправдала очікування власних вболівальників та склала екзамен на тверду четвірку.

Гра без усіляких перебільшень захопила увагу прихильників футзалу, адже суперники у високому темпі почали плести мереживо атак та шукати підходи до воріт Євгена Кречковського та Дмитра Дувакіна. Звичайно досвідчені «червоні» більше володіли мячем та створювали позиційний тиск, але гострі контратаки «камазівців» були доволі небезпечними. Під час одного з таких випадів Роман Киценюк продерся лівим флангом до володінь ковельчан та сильно прострелив в бік воріт, де рикошет від гравця гостей трансформувався у перший гол. Спроби гостей швидко відновити статус-кво виявилися безуспішними і на відпочинок команди пішли за мінімальної переваги блакитно-чорних.

На початку другого тайму рахунок міг подвоїтися, але Роман Киценюк не зумів на швидкості замкнути дальню стійку. Після цього моменту гра набула драматичного апогею. Кілька разів підопічні Романа Бірука відверто «вибачили» опонентів. Іван Мучак у власному стилі, граючи «стовпа» кілька разів був близьким до взяття воріт, але лише на 16-й хвилині зумів пробити Євгенія Кречковського, за якого суботнього вечора підігрував навіть каркас воріт.

1:1 і все розпочалося наново. Ковель атакував, а господарі гостро контратакували. Час спливав. Рахунок не мінявся. Глядачі відверто готувалися до серії післяматчевих пенальті. Проте кращий бомбардир за всю історію існування футбольного центру «Ковель-Волинь», («Аперкот», «Буран-Негабарит») Іван Данилюк був іншої думки і дописав у протокол повноцінний м’яч, що став у підсумку переможним. Хоча останні секунди зустрічі «Камаз-Агро» присвятив наступу з п’ятим польовим гравцем та мав нагоду зрівняти рахунок, але Ігор Заболотний не влучив у рамку, замикаючи дальню стійку. Оплесками привітали глядачі суперників за гідну гру.