З Новим футзальним роком!

Щороку футзальний сезон щедро розбавляється низкою улюблених з дитинства календарних дат – Миколая, Новий рік, Різдво, Василя та Водохреще, що у купі з новомодними корпоративами створюють неповторну атмосферу справжнього свята взимку. На Волині, та й в цілому в країні, футзалісти всіх вікових груп в цей період традиційно беруть участь у виставочних турнірах, що дарують додаткові позитивні емоції любителям спорту №1 (футболісти не ображайтеся)). Не став виключенням і сезон 2019/2020, вже подарувавши незабутні враження від перегляду цікавих поєдинків. Так в Рівному відбувся другий в історії АФУ матч зірок «Захід» - «Схід» - 6:7, а в Луцьку на останній вік-енд року припали відразу кілька цікавих футзальних подій, що часто ставили вболівальників у глухий кут під час вибору матчів.

 В СК «Арена Спорт» в рамках дитячого новорічного турніру ФК «Любарт» зібралося 26 команд вікових категорій «U-9» та «U-11», аби протягом двох днів розіграти нагороди та подарунки від «князівського» клубу, котрий другий сезон пише всеукраїнську історію луцького футзалу. Малеча на радість батькам демонструвала непоганий рівень підготовки та в експрес-режимі визначила переможців, призерів та номінантів.

 

Паралельно з дітлахами в СК «Арена Спорт», але ще з п’ятниці 27 грудня в новонародженому турнірі «Lutsk Cristmas Cup 2019» взяли участь вісім суто футзальних команд з Волині, Львова, Тернопіля та Житомира. В двох відбірних групах протягом трьох турів з’ясувалося, що тернопільська «Вікторія», володимир-волинський «Rainbow», МФК «Хорів» та житомирська «Форца» залишилися за межами плей-офф, хоча й набрали залікових балів та голів назабивали на радість вболівальникам.

В першому півфіналі «Lutsk Cristmas Cup 2019» зіграли хорівська «Надія» та ФК «Любарт» з обласного центру, котрі нещодавно в п’ятому турі Суперліги видали «бойок», що завершився мінімальною перемогою лучан 1:0. Черговий поєдинок волинських команд не розчарував прихильників футзалу. Суперники були гідними один одного і до останніх секунд гри тримали у напруженні глядацьку аудиторію в СК «Арена Спорт». Гра з п’ятим польовим гравцем стала переможною зброєю для хорівчан, в складі яких голами в «манішках» відзначилися досвідчені Андрій Пашиков та Сергій Шафранський. Мінімальна перемога з рахунком 3:2 вивела «Надію» до фіналу.

В другому протистоянні за право грати у фіналі зійшлися надпотужна «Володимирівка» та «Галицька здоба», котрі подарували глядачам справжній трилер, що в ігровий час закінчився бойовою нічиєю 3:3. А в футзальній лотереї фортуна посміхнулася «володимирівцям».

В поєдинку за третє місце турнірна доля звела недавніх учасників поєдинків 2-го туру в Другій лізі Чемпіонату України ФК «Любарт» та «Галицьку здобу». І якщо на всеукраїнському рівні перемогу відсвяткували лучани з рахунком 3:2, то в бронзовому матчі «пекарі» змогли реваншуватися 4:2 та здобути бронзу турніру.

Перший фінал першого «Lutsk Cristmas Cup 2019» закінчився крупною перемогою «Володимирівки» над титулованим клубом Волині «Надією». Але рахунок (5:1) не має вводити в оману тих, хто не бачив поєдинок наживо. Футзал вищого ґатунку побачили вболівальники, а з ним і цікаву гру справжніх майстрів м’яча №4.

 

Традиційною родзинкою передсвяткових канікул став черговий «Новорічний турнір», який в 23-й (!) раз зібрав під дахом луцької ОДЮСШ футбольно-футзальний бомонд Волині. Тут вирували свої пристрасті та кипіли емоції. Незважаючи на забиті голи та набрані очка, після вік-енду поза плей-офф залишилися старожили турніру – «Ісіда» та «Волиньтабак» разом із самобутніми колективами «Респект» та «Вест».

В першому ж півфіналі ковельський «Вокар» мірявся силами з вищезгаданим ФК «Любарт» та зумів реваншуватися за поразку в чемпіонаті області, обігравши лучан 4:2. В другій парі футбольно-футзальний зірковий склад «Вотрансу» мінімально переграв амбітний «Кураж» 2:1.

Після показового поєдинку дитячих команд «Волинь» та «Респект», у бронзовому поєдинку «Любарт» зумів в свою чергу взяти реванш у команди «Кураж» за суперліговські негаразди 5:2 та здобув титул бронзового призера «Новорічного турніру».

В головному матчі вечора понеділка глядачам подали десерт у вигляді епічного протистояння «Луцьк – Ковель». На майданчику ОДЮСШ зійшлися «Вотранс» та «Вокар». Битва вийшла на славу і було на що подивитися. Гол через себе, подвиги голкіперів та вольові прояви лучан, котрі поступалися 0:3, але знайшли в собі сили на відновлення інтриги. Проте 30 грудня 2019 року сильніше виявилися ковельчани. «Вокар» переміг з рахунком 4:2 та став не вперше в історії змагання 23-м чемпіоном «Новорічного турніру».

 

Ось так насичено проходили останні дні 2019 року, що закінчується. А через кілька днів черговою подією у футзальному житті області стане шоста «Різдвяна коляда», заявкова кампанія якої вже фінішує, хоча бажаючі ще можуть телефонувати за номером - 0661877050 (Руслан) та бронювати місця.

Користуючись нагодою команда працівників АМФВ від щирого серця вітає всіх з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим. Самі теплі побажання та гарні вітання. Щастя, здоров’я та успіхів в усіх починаннях!