Чемпіонат набирає оберти: сенсації, бійки, несподівані лідери. КАЛЕНДАР!

Минулих вихідних відбулися матчі 2-го туру ХІІ-го Чемпіонату Волині з футзалу і в турнірних таблицях ліг почали поступово окреслюватися групи лідерів та угрупування команд, які на етапі «регулярки» вирішують завдання щодо потрапляння у плей-офф, де завжди, з огляду на минулі сезони, є можливість вибороти титули Асбсолютних чемпіонів. Суперники в усіх дивізіонах лише набирають ігрових кондицій, але при цьому втрачати залікові бали ніхто не бажає. Звітний тур не став виключенням і подарував шанувальникам футзалу чимало цікавих баталій.

Нагадаємо, що найкращі команди, котрі візьмуть участь у турнірах під егідою АМФВ, отримають подарунки від наших надійних партнерів:

Іnsurancetourservis – страховий туристичний сервіс. Розіграш путівок, найкращі у Луцьку знижки на тури та страхування!

РадиМО – виробник найкращої молочної продукції у Західній Україні. І це саме те, що потрібно спортсменам для міцного здоров’я!

Піцерія Solo – це велика дружня сім’я, що приваблює затишком, гарним обслуговуванням та смачними стравами, приготовленими з любов’ю та якісних продуктів. 

Yarych – це поєднання сучасної технології та якісної продукції. Печиво та крекери визнані найкращими не тільки в Україні, але і за кордоном.

Штаб канцелярії – надійний постачальник канцелярії у Луцьку.

football.lutsk.ua – найкращий футбольний магазин Луцька повністю забезпечить вас спортивним екіпіруванням.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради - найкращі спортивні функціонери в Україні.

А всі учасники турніру отримають найсмачніші молочні вироби у Західній Україні від незмінного та надійного партнера АМФВ - ТМ «Радивилівмолоко».

 Футзал – це круто!

  - за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

Головна увага вболівальників була прикута в суботу до столиці волинських залізничників, адже саме в Ковелі відбулися поєдинки другого туру Суперліги Волині. В місцевій ДЮСШ  кращі команди області вирішували оперативні турнірні питання Регулярного чемпіонату. Першими на майданчик СК «Спартак» вийшли господарі, котрим протистояв горохівський «Кураж» - команда з характером та добротними виконавцями. На очах місцевої публіки за рахунку 7:3 на користь місцевого «Вокару» хлопці у формі «россо-нері» організували справжній камбек та створили невеличку сенсацію підсумувавши результат гри – 7:7.

Луцьке дербі на ковельській землі стало бенефісом «Динамо», яке також організувало камбек за рахунку 2:0 на користь ФК «Любарт» та в кращих традиціях голлівудського кіно про спортивні подвиги переграло своїх візаві 5:3. Сенсація? Мабуть ні. Адже саме «Динамо» на відміну від суперника за останні сезони навчилося успішно грати і в обласному центрі і в Ковелі з суперниками різного рангу.

Поки що лихоманить «ЛСТМ», котрий після кубкової перемоги поступився у чемпіонаті МФК «Хорів» з рахунком 3:7. Хоча колишній чемпіон Волині з футболу останні роки щоразу важко входить у футзальний сезон, втрачаючи залікові бали у боротьбі за медалі Регулярного чемпіонату.

Два розгромних рахунки 0:13 та 14:3 у матчах «Агромат» – «Надія» та «Вотранс» - «Торпедо» стали свідченням не тільки різниці у класі суперників, але й специфікою майданчика, де зазвичай менший розмір дає підвищення гольової результативності. Щоправда «агроматівцям» та «торпедівцям» від цього не легше. Якісні кадрові вливання в край необхідні обом клубам. І хоча до трансферної паузи лишається всього чотири тури, очкові втрати в боротьбі за потрапляння у плей-офф можуть стати фатальними вже сьогодні.

В наступному турі все буде ще значно цікавіше. В двох луцьких дербі будуть вирішуватися різні завдання, але від цього інтрига турнірної боротьби лише збільшується. І якщо у матчі дебютантів «Торпедо» - «Агромат» вирішується принципове питання щодо отримання перших очок у «регулярці», то поєдинок лідерів «Динамо» - «Вотранс» з огляду на турнірне становище команд перетворюється у ласий шматок футзального шоу на ім’я Суперліга Волині.

Суперники за минулим кубковим фіналом «Вокар» та «ЛСТМ» мають довести в першу чергу самим собі, що незаплановані втрати очок у звітному турі були прикрою випадковістю. У футбольній майстерності ковельчан та лучан сумнівів не має, а футзальні кондиції у сезоні 2019/2020 добре знайомі конкуренти поступово відновлюють.

Два хорівських колективи ретельно готуватимуться до своїх наступних суперників. Горохівський «Кураж» в нинішньому сезоні вже заслужив величезну повагу від вболівальників та суперників за бажання, характер і волю до перемоги. А коли в тебе у суперниках черговий володар безлічі титулів в особі «Надії» - шанс заробити чергових вістів стає ще більше, а за можливу поразку ніхто і слова «горбатого» не скаже. Пара МФК «Хорів» - ФК «Любарт» має свою історію відносин. Минулого року в стартовому поєдинку Чемпіонату області підопічні Віктора Ревка переграли лучан 4:1 і будуть явно не проти повторити свій успіх. Тим паче, що для більшості суперників «Любарт» через участь в Другій лізі та Кубку України є статусним подразником, не зважаючи на етап будування команди. Але тим цікавіше спостерігати за матчами обласного чемпіонату.

 

Відразу два луцьких дербі відбулося в рамках 2-го туру Вищої ліги. В поєдинку «Neris-Авангард» з «Теремно Хліб» сенсації не сталося. Добряче укомплектований колектив харчового бренду виявися не по зубам підопічним Олександра Кунакова, котрі лише раз зуміли вразити ворота «хлібопіків». Червоно-жовті ж зуміли забити 7 голів і в компанії з «ТТІ» та «Колосом» очолили турнірну таблицю «вишки».

В другому луцькому протистоянні навпаки до останніх секунд не можливо було передбачити підсумок. Рахунок постійно змінювався на користь обох суперників і остаточно підсумувався лише після фінального свистка. Футзалістам «Рятівника» таки вдалося провести на м’яч більше за «Модерн-Експо» і відсвяткувати драматичну перемогу 5:4. Цей поєдинок став справжньою прикрасою туру.

Вищезгадані «ТТІ» з Нововолинська та ківерцівський «Колос» здобули свої чергові перемоги, здолавши ХФК «Фіміам» та «Мідас» - 4:0 та 6:4 відповідно. Вдалий старт дозволив обом переможцям у компанії з «Теремно Хліб» сформувати трійку лідерів Вищої ліги. Також в 2-му турі свою першу перемогу в Чемпіонаті з рахунком 3:0 здобув «Атлетік» із Олики, а друга команда ФК «Любарт» вписала першу «1» в графу «поразки».

Наступного тижня в рамках 3-го туру зустрінуться той же «Любарт-2» з «Фіміамом», а «ТТІ» у ролі номінальних господарів та фаворита турніру перевірить майстерність луцького «Neris-Авангард». Ще два представники обласного центру «Мідас» та «Рятівник» зіграють чергове дербі, а «Модерн-Експо» спробує здобути перші залікові бали в матчі з «Атлетіком». А центральним поєдинком на третині турнірної дистанції слід вважати гру «Теремно Хліб» - «Колос». Обидва суперники непогано стартували і наразі є прямими конкурентами у боротьбі за медалі першості.

 

В Першій лізі безумовно центральним поєдинком вважався поєдинок прямих конкурентів за першу сходинку в турнірній таблиці  - луцького МФК «РадиМо» та ФК «Топільно». Але за накалом та змістом кращою грою мабуть став драматичний поєдинок хорівської «Надії-2» з луцьким «Кум і Ко». І хоча сюжет протистояння «молочників» з ФК «Топільно» з огляду на рахунок 2:3 виправдав надії вболівальників, камбек хорівців  на тлі майстерної гри їх юного голкіпера Олександра Клецора став прикрасою ігрового дня.

FC «Respect» прогнозовано переміг земляків з «Луцьктепло» 5:2 та опанував звичну ще Другою лігою лідерську сходинку у турнірній таблиці. Такий само рахунок у матчі з МФК «Гранітбудексклюзив» дозволив клубу «Іква-2» розділити лідерство у Першій лізі з «поважними» та ФК «Топільно».

Веселі футзальні перегони у виконанні «Олімпа» та ФК «Мар’янівка» закінчилися на користь Сергія Магери, котрий віддав чимало власної енергетики задля перемоги 5:3.

Тепер у 3-му турі центральним поєдинком варто буде вважати чергове луцьке дербі за участю FC «Respect» та «РадиМо», не зважаючи на поразку останніх. ФК «Топільно» буде вимушений доводити свої чемпіонські амбіції в матчі з луцьким «Олімпом», котрий буде намагатися перервати невдалу серію поразок. Володар лігових титулів «Кум і Ко» зустрінеться з млинівською «Іквою-2» і цілком ймовірно може подарувати глядачам повноцінне футзальне дійство. Важко доведеться підопічним Сергія Магери у протистоянні з міцною «Надією-2», але можливо за тиждень повернуться з Польщі заявлені за ФК «Мар’янівка» якісні виконавці та допоможуть землякам у вирішенні турнірних завдань. Про битву аутсайдерів годі й казати – так званий бій за 6 очок має привернути увагу до горохівських «каменярів» та луцьких «тепловиків».

 

Рівний склад учасників Другого дивізіону визначає характер протистоянь, де часто-густо один гол, або прояв чоловічого характеру визначає долю поєдинку. Прикладом може бути бойова нічия 4:4 в матчі «Камаз-Агро» - «Волинь-АТО», де обидва суперники були гідними вікторії. Лише один м’яч визначив долю матчу (1:2) між «Юністю» з Переспи та луцькою командою «Joma-Луцьк», а в центральному поєдинку туру лідерство у чемпіонаті місцевий «Akcent» здобув завдяки перемозі з рахунком 5:3 над потужним  FC «Traders». Ще один лідер Чемпіонату «Kroshu Lutsk» обіграв ФК «Духче» 4:0. У локальній битві луцьких колективів «Tatrafan» - «West Side» більш досвідчені «західники» переграли провідного європейського виробника плівки з рахунком 9:1.

У наступному 3-му турі всі п’ять поєдинків можуть приховувати чимало сенсацій та несподіваних результатів. В неділю можна буде наживо переглянути матчі: «West Side» - «Камаз-Агро», «Волинь-АТО» - «Kroshu Lutsk», ФК «Духче» - «Юність», «Joma-Луцьк» - «Akcent» та «Tatrafan» - FC «Traders».

 

Своя боротьба за призи Чемпіонату триває і в Третій лізі, де кілька колективів цілком могли би сперечатися і за медалі Другого дивізіону. Проте нинішня першість має стати для лідерів черговим кроком на шляху до вищих щаблів волинського футзалу. Легкої прогулянки не варто чекати нікому з фаворитів. Серед результатів варто відзначити несподівану поразку «Арсенала» 0:4 у районному дербі з непередбачуваним ФК «Дежа» та мінімальну перемогу «Атлетіка» з Рівненщини над міцним ФК «Прип’ять» 2:1.

Доволі дивними виглядають результати поєдинків «Ротан плюс» - «Приват» 4:7 та «Варта переможців» - «Волиньобленерго» 0 :7, хоча в історії «регулярки» зустрічалися і значно цікавіші колізії. Час на адаптацію та апгрейт у команд ще є, але до фінішу лишається 7 турів.

 

В неділю 25 листопада представники Четвертої ліги FC «Hawest» та ФК «Вілія» Коршовець підсумували результати 1/8-ї Кубку Мрії – хлопці з Рівненщини поступилися одному з лідерів Чемпіонату 3:5, а в суботу з таким само рахунком «західники» програли лідеру першості – ФК «Пірванче».

В турнірній таблиці Четвертого дивізіону після 2-го туру тривладдя, як і в Суперлізі, «вишці» та Першій лізі. В компанії з ФК «Пірванче» та клубом «Вілія» Коршовець друга команда «поважних» з Луцька, яка явно не хоче поступатися результатами своїм товаришам з FC «Respect».

 

Не відстають від дорослих і самі юні учасники футзального сезону. В усіх вікових групах Дитячої футзальної ліги свої закручені сюжети, драматичні поразки та впевнені перемоги. А емоції вирують не гірше, ніж на великих майданчиках СК «Арена Спорт». Чемпіонати сезону 2019/2020 набирають обертів та чекають своїх вболівальників в останній день осені 30 листопада та зимою 1 грудня. Приходьте. Буде цікаво. До речі, наступних вихідних ще гратимуть жінки.

 

Календар 30-1 листопада

30 листопада (субота)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

     3 тур. Перша ліга. Регулярний чемпіонат

11.30                 ФК КУМіКО – Іква

12.30                 FC Respect – МФК РадиМо

13.30                 ФК Мар’янівка – Надія-2

14.30                 ФК Топільно – Олімп

15.30                 МФК Гранітбудексклюзив – Луцьктепло

3 тур. Суперліга. Регулярний чемпіонат

16.30                 Торпедо – Агромат

17.30                 МФК Хорів – ФК Любарт

18.30                 Вокар – ЛСТМ

19.30                 Динамо – Вотранс

20.30                 Надія – Кураж

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

3 тур. Четверта ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                 FC Respect-2 – FC Hawest

17.30                 ФК Стир – ФК Фенікс ДПЗ

18.30                 ФК Пірванче – Луцьк-центр

19.30                 Вілія К – BusMarket Group

20.30                 FC KaDar – Теремно Хліб-2

 

МАЙДАНЧИК №1

4-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-13         Атлетік – Любарт

10.40                 U-13         ФК Піддубці – Олімпія-2

11.20                 U-13         Любарт – Олімпія

12.00                 U-13         ФК Піддубці – Вотранс

12.40                 U-13         Мідас08 – Атлетік

13.20                 U-13         Легіон – Вотранс-2

14.00                 U-9           Мідас – Олімпія-2

14.40                 U-9           ДЮСШ №2 – Сойне

15.20                 U-9           Ураган – Олімпія-2

16.00                 U-7           Любарт – Ураган13

16.40                 U-9           Сойне – Ураган12

17.20                 U-7           Ураган13 – Мідас

18.00                 U-9           Ураган – Лаккі Тім

18.40                 U-7           Ураган13 – Лаккі Тім

19.20                 U-9           Олімпія – Ураган12

 

 

1 грудня (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

3 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

11.30                 FC Traders – Tatrafan

12.30                 ФК Духче – Юність П

13.30                 West Side – Камаз-Агро О

14.30                 Волинь-АТО – Kroshu Lutsk

15.30                 Joma-Lutsk – Akcent

3 тур. Вища ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                 ТТІ – Neris-Авангард

17.30                 Модерн-Експо – Атлетік О

18.30                 Теремно Хліб – Колос

19.30                 Мідас – ФК Рятівник

20.30                 ФК Любарт-2 – ХФК Фіміам

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

3 тур. Третя ліга. Регулярний чемпіонат

16.00                 Волиньобленерго – Атлетік М

17.00                 Прип’ять – Olam-Kesef Sport

18.00                 ХФК Фіміам-2 – ФК Дежа

19.00                 ФК Арсенал – Ротан плюс

20.00                 Приват – Варта Переможців

3 тур. Четверта ліга. Регулярний чемпіонат

21.00                 Покров – Клевер Сторс

 

МАЙДАНЧИК №1

4-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька 7/23

10.00                 U-7           Олімпія-2 – Ураган13

10.40                 U-9           Іква – Ураган

11.20                 U-7           Ураган13 – Олімпія

12.00                 U-9           Маневичі – Іква

12.40                 U-9           Рівне – Ураган12

13.20                 U-9           Ураган – Маневичі

14.00                 U-9           Ураган12 – ДЮСШ №2

14.40                 U-11          Рівне – ДФК Штурм-2

15.20                 U-7           ДФК Штурм – Ураган13

16.00                 U-11         Маневичі – Рівне

16.40                 U-9           Рівне – Легіон

17.20                 U-11         Маневичі – ДФК Штурм-2

18.00                 U-11         ДФК Штурм – Любарт10

18.40                 U-15         ДФК Штурм – Любарт

19.20                 U-11         Любарт – ДФК Штурм