Ковель знову чемпіон! Календар фіналів!

Новий чемпіон на старий лад.

Хорівські команди захищатимуть честь Волині у фіналах АФЛУ.

Кубкові фінали визначать володарів трофеїв.

«Волиньобленерго» - впевнена перемога в серії.

У Вищій лізі «Вілія» вириває перемогу в матчі-реванші з «Торпедо».

Невгомонна «Бережанка» після поразки від «Шахтаря» в суботу 1:3, обіграла «гірників» 3:0 в неділю.

Після впевнених 5:1 у першому раунді плей-офф «Надія-2» в м’яч поступилася луцькому клубу «Забіяка».

«Західна заруба» в Луцькому дербі Третьої ліги триватиме три матчі.

Торти смачні – перевірено.

 

Минулого року в ці дні ФЦ «Ковель-Волинь» у ранзі переможця «регулярки» двічі поспіль (6:3 та 2:0) у фінальній серії здолав діючого на той момент чемпіона області хорівську «Надію» та став володарем відразу всіх головних трофеїв футзального чемпіонату Волині. В поточний сезон колектив, яким опікується Роман Бірук, вчетверте у своїй клубній історії змінив назву на «Вокар» (попередні назви ФЦ «Ковель-Волинь», «Апперкот» та «Буран-Негабарит») та зумів повторити минулорічний успіх, виборовши звання Абсолютного чемпіона Волині з футзалу. Нагадаємо, що у Регулярному чемпіонаті ковельський колектив здобув срібні нагороди першості.

 

Суперником клубу «Вокар» у фінальній серії плей-офф у нинішньому сезоні став зголоднілий до успіхів луцький «Вотранс» - перший чемпіон області. Підопічні Юрія Волошина наприкінці турнірних перегонів набрали гарної ходи і до матчів вирішальної серії підійшли у гарному настрої, демонструючи змістовну та цікаву гру. Баланс між захистом та нападом дозволяв лучанам грати як з позиції сили, так і другим номером. Синьо-червоні ні в чому не поступалися ковельчанам, за винятком фарту. Саме цієї субстанції не вистачало претенденту на трофей у боротьбі з діючим володарем титулу. В першому поєдинку фінальний свисток зафіксував на табло цифри 1:1 і серія післяматчевих пенальті, ледь не в сьомий раз за історію футзальних протистоянь команд, завершилася на користь «Вокару».

 

В другому раунді серії, що відбувався у неділю, сценарій подій на паркеті СК «Арена Спорт» практично повторився – за кілька секунд до сигналу про закінчення ігрового часу на табло  горіли вже звичні 1:1. Але в ковельчан лишалося право на розіграш кутового. І вони на 100% скористалися цією нагодою, давши можливість Олександру Портянко забити золотий переможний гол. Драматична розв’язка, безмежна радість одних та сум в очах інших – вже звична ознака нинішнього сезону, що подарував немало цікавих миттєвостей любителям гри 5 на 5. Наші вітання ковельському «Вокару», котрий вже цієї середи має можливість додати до клубної скарбнички ще й перехідний Кубок Волині з футзалу.

 

Нажаль невідкладні футбольні справи другий рік поспіль не дають можливість Роману Бируку використати свій чемпіонський кадровий резерв у Всеукраїнському фіналі АФЛУ, що збирає кращі аматорські команди України в різних містах країни. Тому честь нашої області на головному турнірі любителів в Житомирі захищатиме цьогорічний переможець Регулярного чемпіонату хорівська «Надія», яка на відміну від минулого сезону, таки зуміла відлучити ковельчан від одного з титулів. Також згідно Регламенту АФЛУ в Кубку Регіонів, що відбудеться в Ужгороді, від Волині буде делеговано бронзового призера першості – МФК «Хорів». А у разі перемоги у фіналі Кубку Волині, «ЛСТМ» також зможе отримати путівку до другого за значенням всеукраїнського аматорського турніру.

 

До речі фінал Кубку Волині за тих же футбольних причин буде зіграно ввечері середи 20 березня ввечері. Нагадаємо, що за вісім попередніх розіграшів (у сезоні 2018/2019 волинські команди за кубковий трофей змагаються у дев’ятий раз) ковельський «Вокар» тричі вигравав турнір. І що цікаво, всі три рази під різними назвами -  «Буран-Негабарит», «Апперкот» та ФЦ «Ковель-Волинь». Багаторазовий чемпіон та титулований футбольний клуб «ЛСТМ» поки що футзальними трофеями не розживався і відповідно має унікальну можливість в очному протистоянні спихнути з кубкового трону діючого володаря.

 

В неділю після трьох інших кубкових фіналів своїх власників знайде решта золотих чаш. У фіналі Кубку АМФВ зійдуться «Модерн-Експо» та «Теремно Хліб» - команди, які у півфіналах розібралися із «Шахтарем» (4:3) та ФК «Мар’янівка» (6:0) відповідно. Обидва суперники вже встигли засумувати за футзалом, адже офіційні поєдинки для них закінчилися на етапі півфіналів плей-офф Другої та Першої ліг. Різниця у класі з огляду на «ліговість» команд номінально робить фаворитом на перемогу «хлібопіків», але в кубкових перегонах свої закони. Тим більше, що заводському колективу вже вдалося прибрати із свого шляху нововолинських «гірників», котрі в свою чергу грають у фіналі плей-офф Першої ліги.

 

Ще одне луцьке дербі відбудеться в рамках розіграшу Кубка Прогресу. У фіналі зійдуться «Забіяка» та FC «Respect», котрі на стадії 1/2-ї примудрилися не пропустити жодного м’яча у свої ворота. Долю драматичного поєдинку «ковбасників» проти хорівської команди «Надія-2» вирішив єдиний гол, а «поважні» без проблем розібралися із клубом «Луцьктепло» - 3:0.

Різним був шлях до фіналу претендентів на Кубок Мрії. Так луцький клуб «OGGO Team»  в 1/8-й без проблем 5:2 розібрався з володарем «Cake Cup №3» - ФК «Феміда Юнайтед», а в чвертьфіналі лише у серії післяматчевих пенальті забив на гол більше ФК «Острожець». Далі лучани на пару з «Імпульсом» організували гольову феєрію – 11:3. Їх терешківцівський суперник за головним «омріяним» фіналом на своєму шляху послідовно здолав луцьку «Варту переможців» (6:2), Абсолютного чемпіона Волині в Четвертій лізі «Волиньобленерго» (4:1), якому пізніше поступився в фінальній серії плей-ооф та переможця групи «А» своєї Четвертої ліги Припять Любешів (1:0), де зумів виграти «регулярку» у групі «В». Хто виявиться більш вдалим у неділю покаже гра.

 

А минулих вихідних разом із ковельським «Вокаром» звання Абсолютного чемпіона області здобув дружній колектив «Волиньобленерго». Підопічні Петра Назарука у першому в сезоні очному побаченні з вищезгаданим «Арсеналом» двічі відвантажили супернику по п’ять м’ячів – 5:0; 5:1, та здобули звання найкращої команди у Четвертій лізі. Наші вітання переможцям!

 

На відміну від «Вокара» та «Волиньобленерго», решті суперникам по фіналам плей-офф знадобилися треті поєдинки, в яких остаточно визначяться Абсолютні чемпіони решти ліг. У Вищій лізі перший поєдинок торпедівців проти переможця Регулярного чемпіонату з Млинова (6:1) здавалося зняв питання щодо фаворита перегонів – на стільки впевнено в суботньому матчі виглядали підопічні Анатолія Мищука. Проте менше ніж за добу «Вілія» в драматичному протистоянні вирвала перемогу в матчі-реванші та призначила чергове побачення з «Торпедо» на вечір середи.

Свою третю зустріч суперники за фінальною серією плей-офф Першої ліги перенесли на тиждень. В неділю 24-го березня «ТТІ Шахтар» та «Бережанка» остаточно з’ясують, хто з них протягом всього наступного сезону володітиме титулом Абсолютного чемпіона Волині у Першій лізі. Два перших матча лише підтвердили факт, що претенденти на нагороди вищого ґатунку мають повністю рівні шанси на успіх. Долю вирішального поєдинку може вирішити єдиний м’яч, єдиний пас, вигране єдиноборство, або будь-яка дрібниця. Так що на глядачів чекає насправді цікавий бій.

 

У фінальній серії Другої ліги своя драма. В першому раунді «Надія-2» отримала сатисфакцію від «Забіяки» за поразку 0:1 в півфіналі Кубку Прогресу у вигляді впевненої перемоги на представниками харчового бренду 5:1. Другий раунд мав перетворитися на формальність, тим більше що головний бомбардир «Забіяки» Ігор Блажиєвський відбував дискваліфікацію. Проте лучани знову зуміли забити один гол та отримали шанс здобути титул в «абсолютці». Ще одним бонусом для «Забіяки», нагадаємо, може стати перемога у Кубку Прогресу, що фінішує у неділю.

 

Суперники, яких об’єднують іноземні назви, у першому раунді фінального протистояння продемонстрували сольний проект у виконанні команди «Kroshu», яка об’єктивно була сильніше за клуб «Joma-Луцьк» 6:1. Проте за ніч тренерський штаб іспанського спортивного бренду зумів внести корективи у гру і матч-реванш завершився серію післяматчевих пенальті, котрі краще пробили гравці «Joma». Третій раунд не за горами і там гарантовано буде цікаво.

 

Таким чином два насичених подіями ігрових дні 20 та 24 березня чекають на прихильників гри 5 на 5. Вісім інтриг та вісім закручених сюжетів – таким бачиться завершення 11-го сезону в обласному футзалі. Не пропустіть все саме смачне та найцікавіше.

 

А ледь не забули. В суботу та неділю минулих вихідних можливість підсолодити гіркоту невдалого виступу у сезоні отримали учасники «Cake Cup». Перший солодкий та смачний торт, або правильніше «Cake Cup №3» експериментального втішного турніру отримали гравці ФК «Феміда-Юнайтед». Автор дублю, а за сумісництвом капітан господарів Андрій Янко під оплески глядачів підняв над головою трофей сезону 2018/2019. Підсумок фіналу з командою «Волиньсталь-Любарт» - 6:1. Пити чай та заїдати тортом пішли гравці ФК «Феміда-Юнайтед».

Першолігові однокласники в боротьбі за «Cake Cup №2» розіграли чудовий матч. Діями «волинських хорватів» у традиційному стилі керував неповторний Сергій Магера, а «Вілія» зуміла без Сергія Вишневського протиставити супернику і волю, і майстерність, закінчивши ігровий час з нічийним результатом 2:2. Суперники перейшли до процедури пробиття шестиметрових, де справжнім героєм серії пенальті став Михайло Бабюк – голкіпер «волинських хорватів», який двічі змусив помилитися суперників і приніс довгоочікувану перемогу своєму рідному колективу на чолі з унікальною людиною – Сергієм Магерою. До речі торт виявився смачним, адже завдяки тренеру ФК «Мар’янівка» автору цих рядків вдалося скоштувати переможного смаколика.

 

А за самий великий торт, даруйте «Cake Cup №1», у вирішальному матчі зійшлися вищоліговий «Колос» та представник Суперліги «Камаз-Агро». У

завершальній грі сезону обом командам довелося зіграти в умовах кадрового дефіциту, що зумовлений початком футбольного сезону. Проте «камазівцям» стараннями Руслана Дорощука – автора хет-трику, вдалося піти на перерву з комфортним рахунком 3:0. В другому таймі вже гравці «Колосу» заграли дещо активніше та зуміли скоротити відставання Ківерців мінімуму. Але за гри в п’ять польових «Колос» припустився помилки у ході розіграшу «лишнього» і голкіпер Ігор Неділько влучив у порожні ворота. «Камаз» завершує сезон перемогою 4:2 і отримує солодкий трофей.

  

- за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

Календар 20-24 березня

20 березня (середа)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Третя ліга. Фінал Плей-офф ІІІ матч

18.00                  KroshuLutsk–Joma-Луцьк

Друга ліга. Фінал Плей-офф ІІІ матч

19.00                 Надія-2 – Забіяка

Кубок Волині. Фінал

20.00                 ЛСТМ – Вокар-Ковель

Вища ліга. Фінал Плей-офф ІІІ матч

21.00                 Вілія – Торпедо

 

 23 березня (субота)

МАЙДАНЧИК №2

13-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-7 І ліга          Лаккі Тім – Олімпія Л

10.40                 U-13 В ліга      Любарт06 – Любомль

11.20                 U-13 І ліга       Олімпія07 К – Рубіж

12.00                 U-13 В ліга      Рівне – Любарт06

12.40                 U-13 І ліга        Олімпія06 К – Рубіж

13.20                 U-13 В ліга      Рівне – Олімпія Л

14.00                 U-13 І ліга        Вілія – Любомль

14.40                 U-13 І ліга       Олімпія06 К – Мар’янівка

15.20                 U-11 В ліга      Любомль – Вілія08

16.00                 U-13 І ліга       Мар’янівка – Юніор-Мідас

16.40                 U-11 В ліга      Маневичанка – Любомль

17.20                 U-9 В ліга        ДЮСШ №2 – Маневичі

18.00                 U-11 І ліга       Вілія08 – Маневичанка

18.40                 U-9 В ліга        Універсал – Олімпія-2

19.20                 U-9 І ліга          ДЮСШ №2-2 – Олімпія

 

 

24 березня (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Кубок Прогресу. Фінал

18.00                  Забіяка – FC Respect

Кубок Мрії. Фінал

19.00                 OGGO Team – ФК Арсенал

Перша ліга. Фінал Плей-офф ІІІ матч

20.00                 ТТІ Шахтар – Бережанка

Кубок АМФВ. Фінал

21.00                 Модерн-Експо – Теремно Хліб

 

МАЙДАНЧИК №2

13-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

 16.00                 U-9 В ліга        Любарт – Мідас

16.40                 U-11І ліга ЖФК Легіон – Ківерці

17.20                 U-11 В ліга      Мідас08 – Любарт