Кубкові пристрасті та протистояння у плей-офф. Календар фіналів!

Луцьк-Ковель – фінальну серію плей-офф Суперліги розпочнуть «Вотранс» та «Вокар». 

У фіналі Кубку Волині футбольний та футзальний чемпіони.

Першоліговий «Шахтар» поступився «Модерн-Експо» з Другої ліги в боротьбі за Кубок АМФВ.

У фіналі Кубку Прогресу старі знайомі «Respect» та «Забіяка».

Наступних вихідних без матчів прохідних.

Для певної кількості представниць прекрасної статі кубкові півфінали у Міжнародний жіночий день стали справжнім нематеріальним, але доволі бажаним подарунком в поєдинках, де перемагали їх обранці. Самі ж поєдинки згідно трендам сезону 2018/2019 виявилися цікавими та непередбачуваними.

Прикро, що матч у Ковелі не відбувся із-за відмови «Вілії» їхати на гру до столиці волинських залізничників. Проте другий півфінал, де зустрічалися "Надія" та "ЛСТМ" став справжньою прикрасою не тільки розіграшу Кубку Волині, але й всього сезону. Там було все - і футзал, і боротьба, і тактика, і камбек, і драматична розв'язка. А чого вартий був кубковий бій за участю «Теремно Хліб» та ФК «Мар’янівка». Про поєдинки плей-офф Суперліги взагалі окрема мова.

 

Єдиний півфінал Кубку Волині з перших хвилин і до самого фінального свистка являв з себе апофеоз драматизму в протистоянні кращого футбольного клубу Волинської області «ЛСТМ» та титулованого клубу з Хоріва «Надія» - чотири чемпіонства та дві кубкові перемоги у волинському футзалі. Дві школи, дві тактики, свої козирі та своя ігрова філософія зійшлися в п’ятницю в СК «Арена  Спорт». На 21-й хвилині гри будівельники здавалося зняли питання щодо переможця матчу, зробивши рахунок 4:1 на свою користь. Проте «Надія» протягом кількох хвилин та титанічних надзусиль за 28 секунд до фінального свистка повернулася у суперечку за титул, але гол Андрія Пушкарчука за три секунди до закінчення гри перекреслив мрії хорівців про фінал. Вболівальники були у захваті від такого трилера.

 

Не підкачав з огляду на глядацьку привабливість і передостанній етап боротьби за Кубок АМФВ. В першій грі 1/2-ї фіналу «Теремно Хліб» довелося добряче попотіти, аби здолати скажений опір «Мар’янівки». Швидкий успіх лучан в дебюті зустрічі не збентежив підопічних Сергія Магери, котрі знайшли в собі сили вирівняти рахунок та ще й домінувати на майданчику доволі довгий час. Фатальне невезіння та низька реалізація «картатих» під кінець зустрічі дали очевидні дивіденди переможцю «регулярки», котрі не стали транжирити свої моменти, а забили в потрібний момент і довели гру до логічної перемоги 6:3.

В другому півфіналі сталася локальна сенсація. Фіналіст плей-офф Першої ліги «ТТІ Шахтар» об’єктивно вважався фаворитом у протистоянні з «Модерн-Експо», котрий за підсумками сезону став бронзовим призером Регулярної першості у Другій лізі, а в  плей-офф боротьбу припинив на стадії півфіналу. Але кубок є кубок. Саме в цей день і на цей час лучани виявилися сильнішими за «гірників». Справжнім лідером заводського колективу став обізнаний у футболі та футзалі Андрій В’юник, котрий ще у першому таймі дублем зробив результат 2:0. А далі партнери по команді не дозволили нововолинцям наздогнати себе у рахунку і з результатом 4:3 «Модерн-Експо» проходить до фіналу, де зустрінеться з «регулярним» переможцем Першої ліги – командою «Теремно Хліб».

 

У Кубку Прогресу першими зіграли FC «Respect» та «Луцьктепло», колективи які в цьому сезоні зустрічалися вже у четверте. Що в «регулярці», що в плей-офф перемогу святкували «поважні», котрим вже підкорився титул переможця Другої ліги у Регулярному чемпіонаті. Щоправда підопічні Руслана Корпоша у плей-офф темп збавили та в чвертьфіналі мінімально двічі обіграли «тепловиків» (2:1; 2:1), в наступній серії з трьох поєдинків поступившись хорівській «Надії-2». Проте ці факти не завадили FC «Respect» у звітному поєдинку впевнено переграти «Луцьктепло» з рахунком 3:0. 

Головний конкурент «поважних» у перегонах «регулярки» луцька «Забіяка» зробила важливий крок до чергового побачення з опонентом, котрому в чемпіонаті «ковбасники» поступилися лише за додатковими показниками, набравши рівну кількість очок – по 21. В драматичному протистоянні з «однокласниками» із клубу «Надія-2» все вирішив єдиний гол у виконанні брата кращого бомбардира лучан Олександра Блажиєвського. «Забіяка» у фіналі, а «Надія-2» ще як мінімум двічі зіграє з «харчовим» суперником у фінальній серії плей-офф за звання Асболютного чемпіона Волині у Другій лізі.

 

Два переможця груп Регулярної першості у Четвертій лізі протягом поточного сезону не пересікалися на турнірних шляхах. Тому стартовий поєдинок футзальної програми Міжнародного жіночого дня розпочався з обережної розвідки – суперники придивлялися один до одного, і в такому ж режимі тривав май же весь ігровий час. Лише за дві хвилини до фінального свистка розіграш кутового закінчився влучним ударом Олександра Корнійчука. Цей гол став єдиним і переможним, не зважаючи на всі спроби «Прип’яті» врятувати гру. У фіналі «Арсенал», якому до чергового титулу лишається один крок.

Як з’ясувалося ввечері п’ятниці суперником канонірів за фіналом Кубку Мрії  стала луцька команда «OGGO Team», з якою «канонірам» вже доводилося зустрічатися в Регулярному чемпіонаті Четвертої ліги. В 6-му турі ФК «Арсенал» обіграв лучан з рахунком 7:4. Чи зможуть лучани створити сенсацію – стане відомим за два тижні, коли відбудуться (заплановані кубкові матчі на 24 березня) фінальні поєдинки в усіх кубкових перегонах області.

 

Закінчувався футзальний вік-енд двома поєдинками плей-офф Суперліги. Але якщо поєдинок між МФК «Хорів» - «Вокар-Ковель» був лише другим матчем у півфінальній серії, то «Динамо» з «Вотрансом» зустрічалися вже втретє і мали остаточно з’ясувати долю путівки до фіналу Суперліги.

Першими на майданчик СК «Арена Спорт» вийшли МФК «Хорів» та діючий володар титулу Абсолютного чемпіона Волині «Вокар-Ковель». Після першої перемоги у серії післяматчевих пенальті ковельчани у недільному протистоянні за 9 секунд до фінального свистка були на грані того, щоб вдруге взяти участь у  післяматчевій лотереї. Але суперники з дабл-пенальті не змогли зрівняти рахунок і мінімальної перемоги з рахунком 4:3 вистачило підопічним Романа Бірука для виходу у фінал. Драматична розв’язка двобою гідних суперників дозволила «Вокару» другий сезон поспіль потрапити до  фіналу.

Луцьке дербі двох амбітних суперників викликало чималий інтерес у вболівальників. «Динамо» в цьому сезоні взагалі набуло чимало симпатиків, сенсаційно обігравши титуловану «Надію» та взявши реванш у «транспортників» 4:1 після стартової поразки 0:3. Проте у третій зустрічі з підопічними Юрія Волошина створити сенсацію динамівцям  не вдалося.  

З рахунком 1:7 закінчилася епічна сага луцького «Динамо», якому не варто дорікати самим собі за невикористані нагоди пробитися до фіналу. Хлопці показали справжній спортивний характер та надали приклад всім колективам, котрі не вважаються записними фаворитами, як боротися за лідерство в обласному футзалі без фінансових мотивацій. А на першого чемпіона Волині луцький «Вотранс» чекає випробування фінальною серію плей-офф з діючим володарем титулу ковельським «Вокаром». Традиційне футзальне протистояння Луцьк-Ковель вже наступних вихідних стане головною подією у футзальному житті Волині. За Регламентом АФЛУ переможець серії гратиме у Всеукраїнсьму фіналі, що відбудеться в Житомирі 22-24 березня.

В наступну суботу 16 березня окрім старту перших матчів фінальних серій всіх шести дивізіонів відбудуться фінальні поєдинки втішного турніру «Cake Cup».

Представники двох груп Четвертої ліги «Волиньсталь-Любарт» та ФК «Феміда Юнайтед» зіграють за найменший із солодких трофеїв. Відразу два представники Першої ліги «Вілія-2» та ФК «Марянівка», котрі в «регулярці» розійшлися бойовим миром 3:3, зійдуться у другому фіналі «Cake Cup». Чергова зустріч із Сергієм Магерою та його вихованцями в купі з молоддю Сергія Вишневського – привід для вболівальників завітати на чергове побачення в суботу з яскравими колективами. А в головному фіналі «солодкого» турніру за головний приз поборються Суперліговий «Камаз-Агро» та ківерцівський «Колос», котрий фінішував у «вишці» дев’ятим. Переможці всіх  трьох фіналів «Cake Cup» відразу отримають свої призи, а ось учасникам вирішальних серій плей-офф гарантовано доведеться попрацювати і в неділю. Отже наступних вихідних не буде прохідних матчів.

- за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

Календар 16-17 березня

16 березня (субота)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Cake Cup 3. Плей-офф Фінал

10.30                 ФК Феміда-Юнайтед – Волиньсталь-Любарт

Cake Cup 2. Плей-офф Фінал

11.30                 ФК Мар’янівка – Вілія-2

 

Четверта ліга. Фінал Плей-офф І матч

12.30                 Волиньобленерго – ФК Арсенал

Третя ліга. Фінал Плей-офф І матч

15.30                 Kroshu Lutsk – Joma-Луцьк

Друга ліга. Фінал Плей-офф І матч

16.30                 Надія-2 – Забіяка

Перша ліга. Фінал Плей-офф І матч

17.30                 ТТІ Шахтар – Бережанка

Вища ліга. Фінал Плей-офф І матч

18.30                 Вілія – Торпедо

Суперліга ліга. Фінал Плей-офф І матч

19.30                 Вотранс – Вокар-Ковель

 

 

 

МАЙДАНЧИК №2

12-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-7 В ліга        Олімпія-2 Л – Універсал

10.40                 U-13 І ліга       Мар’янівка – Форвард

11.20                  U-7 І ліга          ДФК Штурм – Лаккі Тім

12.00                 U-13 І ліга       Мар’янівка – Олімпія07 К

12.40                 U-13 В ліга       Рожище – Рівне

13.20                 U-7 І ліга         Олімпія – ДФК Штурм

14.00                 U-9 І ліга          АСК Забороль – Вілія

14.40                 U-13 В ліга       ДФК Штурм – Рівне

15.20                 U-13 В ліга      Вілія – Любарт06

16.00                 U-11 І ліга       ДФК Штурм – Вілія09

16.40                 U-13 В ліга      Вілія – ДФК Штурм

17.20                 U-11 І ліга       Ківерці – Вілія09

18.00                 U-9 І ліга         Олімпія – ДФК Штурм

18.40                 U-11 І ліга       Олімпія-2 – Універсал

19.20                 U-9 І ліга          Любарт – Олімпія-2

 

 

17 березня(неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Cake Cup 1. Плей-офф Фінал

12.30                 Колос – Камаз-Агро

 Четверта ліга. Фінал Плей-офф ІІ матч

13.30                 ФК Арсенал – Волиньобленерго

Третя ліга. Фінал Плей-офф ІІ матч

14.30                 Joma-Луцьк – Kroshu Lutsk

Друга ліга. Фінал Плей-офф ІІ матч

15.30                 Забіяка – Надія-2

Перша ліга. Фінал Плей-офф ІІ матч

16.30                 Бережанка – ТТІ Шахтар

Вища ліга. Фінал Плей-офф ІІ матч

17.30                 Торпедо – Вілія

Суперліга ліга. Фінал Плей-офф ІІ матч

18.30                 Вокар-Ковель – Вотранс

 

 

МАЙДАНЧИК №1

12-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-9 В ліга        Мідас – Маневичі

10.40                 U-11 В ліга      Любарт – Маневичі

11.20                 U-9 В ліга        Маневичі – Універсал

12.00                 U-11 В ліга      Маневичі – Форвард

12.40                 U-11 В ліга       Вотранс08 – Маневичанка

13.20                 U-13 І ліга        Форвард – Олімпія06 К

14.00                 U-11 В ліга      Маневичанка – Форвард

14.40                 U-13 І ліга        Юніор-Мідас – АСК Забороль

15.20                 U-11 І ліга       ЖФК Легіон – Олімпія К

16.00                 U-11 В ліга      Мідас08 – Вотранс08

16.40                 U-13 В ліга      Олімпія Л – Любарт06

17.20                 U-15                  ФК Гірка Полонка – Олімпія Л

18.00                 U-11 І ліга       Олімпія – Олімпія-2

18.40                 U-11 І ліга       Мідас09 – Універсал

19.20                 U-9 В ліга        Універсал – ДЮСШ №2