Бенефіс Хоріва. Календар ¼ Плей-офф!

Заключний тур Регулярного чемпіонату Волині подарував глядачам чимало цікавих миттєвостей та остаточно визначив учасників основного обласного турніру в боротьбі за звання Абсолютного чемпіона сезону 2018/2019 у всіх лігах. Потрійний успіх чекав на представників с. Хорів, що у Локачинському районі. У Другій лізі «Надія-2» здобула впевнену перемогу в поєдинку з «Юністю», МФК «Хорів» мінімально переграв потужний «ЛСТМ», а в центральному поєдинку ігрового дня «Надія» була кращою за «Вокар-Ковель» 4:1 та здобула золото «регулярки». Один з діючих титулів ковельчан перейшов у власність підопічних Віктора Ревка. Лишається ще дві номінації у «абсолютці» та Кубку, а відповідно все саме цікаве попереду.

Матчі Суперліги не розчарували. Навіть прохідний поєдинок «Динамо» - «Агропродукт» (6:4) виявився багатим на події та емоції вечірньої пори у суботу. А відкривалася програма матчів елітного дивізіону поєдинком між «Вотрансом» та ФК «Любарт», в якому глядачі побачили лише один забитий м’яч, що приніс перемогу підопічним Юрія Волошина. У суперника були шанси для взяття воріт «транспортників» (один лише епізод за участю Олександра Шитова чого вартий), але вище всіх похвал зіграв у рамці досвідчений Павло Чемерис, який вже четверту гру поспіль відстояв на нуль. Поразка відкинула «княжу» команду на 7-ме місце і визначила у суперники підопічним Назара Бугайчука минулорічного володаря всіх діючих титулів – «Вокар-Ковель».

Волинські залізничники без кількох провідних гравців більш ніж гідно виглядали у вирішальному протистоянні за золоті медалі «регулярки» проти титулованих гравців «Надії», котрі разом із опонентами подарували глядачам захоплююче футзальне видовище. Практично в усіх ігрових компонентах суперники не поступалися один одному, але хорівці забили на три м’ячі більше і станом на 9 лютого були сильніше за діючого Абсолютного чемпіона Волині. В чвертьфіналі на «Надію» чекає двобій із мобільним та по-спортивному злим «Динамо» з обласного центру, в якого головним козирем є швидкість та кілька забивних виконавців.

«ЛСТМ» лише в один гол поступився МФК «Хорів», котрий завдяки цій перемозі виборов бронзу Регулярної першості. Невдача лучан у заключному турі між тим подарувала прихильникам футзалу дербі з приставкою «супер». В 1/4-й плей-офф глядачі двічі спостерігатимуть за поєдинками старих друзів-суперників «ЛСТМ» - «Вотранс». І хоча нещодавно у матчі 7-го туру перемогу святкували «транспортники», рахунок 3:0 не має вводити в оману, адже опоненти однозначно були гідними один одного.

Поза межами плей-офф залишився амбітний «Камаз-Агро», над яким відверто покуражився луцький «Кураж», забивши 10 голів та дозволивши лише один раз розписатися у власних воротах. Луцький колектив продовжує приємно дивувати футзальну спільноту гарною ходою, що після зимових канікул дозволила «Куражу» впевнено крокувати уверх у турнірній таблиці. Тепер цікаво буде подивитися на лучан у двобої з МФК «Хорів». А «Камаз» в цьому сезоні ще може підсолодити гіркоту поразок вдалим виступом у втішному турнірі «Cake Cup», де у першому півфіналі на острожецьку команду чекатиме невдаха з «вишкі» луцький «Neris-Авангард».

 

У Вищій лізі за підсумками першого етапу змагань поза межами плей-офф опинилися вищезгаданий «Neris-Авангард» та постійний учасник футзальних перегонів області «Колос» з Ківерець. Підопічні Юрія Ващука мали шанс обійти луцький «Мідас» коли в матчі з «Олімпією» вели у рахунку 4:3, але за дві хвилини до фінального свистка пропустили гол і не потрапили до омріяної вісімки за рахунок гіршої різниці забитих та пропущених м’ячів.

В центральному поєдинку завершального туру «Вілія» не зуміла встановити рекорд та пройти без втрат турнірною дистанцією «регулярки». І хоча бомбардир Сергій Вишневський не пішов з майданчика без забитого голу, все одно друга команда клубу «Вотранс» у неділю була більш вмотивованою до перемоги і впевнено розібралася з млинівцями 7:3. Що залишило підопічних Юрія Волошина на четвертій сходинці та визначило у суперники луцький «Агромат».

Синхронні перемоги призерів Вищої ліги команд «Stella» та НФК «Боратин» над «Мідасом» та «Торпедо» відповідно, не стали сенсаціями, а лише де-юре визначили лучан володарями срібних нагород та боратинців бронзовими медалістами. Цікаво, що на хлопців з луцького району чекатиме продовження у вигляді протистояння з «Торпедо». Три гарантованих зустрічі (плюс одна можлива) з одним і тим же суперником – випробування серйозне для будь-якої команди. В даному ж випадку легкої прогулянки гарантовано не слід очікувати, адже суперники рівні і без бою не здадуться. Так само, як і в інших парах. А «Мідас» взагалі має надихнутися прикладом «Вілії», яка минулого сезону після сьомого місця в «регулярці» виборола звання Абсолютного чемпіона. Живий приклад для всіх учасників плей-офф.

 

Першоліговому «Рятівнику» мінімальна перемога 3:2 над достроковим переможцем Регулярної першості «Теремно Хліб» особливих дивідендів не принесла, а лише дозволила випробувати свої сили напередодні вирішальних поєдинків «абсолютки». Найдраматичніші події у 1-му дивізіоні тривали перед центральним матчем туру. Спочатку «Вікторія» в чергове без штатних голкіперів та дискваліфікованого Віталія Тележинського мінімально 4:5 поступилася Олегу Шахарюку (4 голи), даруйте ФК «Олика», а далі в емоційному протистоянні Сергій Магера ледь не створив сенсацію у поєдинку із нововолинським «Шахтарем ТТІ», котрий вирвав перемогу в останню мить і вболівав за другу «Вілію» у матчі з ХФК «Фіміам» - головним конкурентом «гірників» на бронзу першості. Все складалося на користь «Шахтаря» у нічийному поєдинку християнської команди, але гол Ігоря Мельничука за 20 секунд до закінчення став не тільки переможним, але й бронзовим по суті.

Склад учасників ліги є ледь не найрівнішим у чемпіонаті, а тому наступної суботи в усіх парах чвертьфіналістів без виключення (Теремно Хліб – ФК Топільно; ФК Рятівник – Бережанка; ХФК Фіміам – Вікторія; ТТІ Шахтар – ФК Олика) слід чекати справжньої чоловічої боротьби.

 

В четвертій за рейтингом лізі обласної першості FC «Respect» не став гратися в цяцьки і впевнено переграв «МФК «Радимо» 4:1, зберігши першу сходинку у турнірній таблиці. Другими фінішували представники торгової марки «Забіяка», котрим у суперники в перших чвертьфінальних матчах дісталися «молочники» - таке собі «харчове» дербі. А найцікавішим протистоянням на першому етапі «абсолютки» може стати двобій між командами із середини турнірної таблиці Другої ліги – «СпецТех-Сахарадо» – «Надія-2».

 

Єдиною командою у Чемпіонаті області Третя ліга, яка на довгій турінірній дистанції у 9 матчів зуміла залишитися без очкових втрат став МФК «Гранітбуд Ексклюзив», котрий у звітному турі впевнено переграв «Кременець» - 6:2. Подальшу боротьбу в 1/4-й плей-офф «ексклюзивщики» продовжать в рамках «кам’яного» дербі з тим самим «Кременцем».

 

Поки команди всіх старших ліг фінішували у «регулярці», учасники плей-офф Четвертої ліги в понеділок 11 лютого зіграли свої другі матчі. «Волиньобленерго» лише у серії післяматчевих пенальті здолали ФК «Острожець». Найдраматичніша дуель, адже в першій грі «енергетики» перемогли з перевагою лише в один м’яч.

Любешівці в першому поєдинку легко переграли «OGGO Team» 6:2 і у матчі-відповіді намагалися у «пів ноги» здолати суперника і ледь за це не поплатилися, коли наприкінці гри лучани ледь не зрівняли рахунок. Мінімальна перемога 3:2 виводить «Прип’ять» до півфінального двобою.

В перших чвертьфіналах впевнена перемога «Атлетіка» зіграла з хлопцями із сусідньої області злий жарт. Стартові 3:0 відверто розслабили фаворита і «Варта переможців» за шаленої підтримки трибун створила справжню сенсацію, здобувши мінімальну вікторію 4:3. І тепер на поціновувачів емоційного футзалу чекає третя вирішальна зустріч за право потрапити у півфінал. ФК «Арсенал» не став випробувати долю третім поєдинком і зумів вдруге переграти «Ротан плюс», забронювавши собі місце у півфіналі.

Тепер команди готуватимуться до недільних поєдинків, коли будуть зіграні перші матчі 1/2-ї плей-офф Четвертої ліги.

 

Нагадаємо, що для команд, котрим за різних причин не пощастило потрапити до плей-офф 2-3 березня чекає втішний турнір «Cake Cup», започаткований у нинішньому сезоні. За малий солодкий спецприз «Cake Cup 3» боротьба між командами Четвертої та Третьої ліги розпочнеться із чвертьфіналів, в яких зіграють: «Волиньсталь-Любарт» – ФК «Лішня»; ФК «Феміда Юнайдет» - ФК «Бельбек»; ФК «Вілія-Дежа» - ХФК «Фіміам-2»; ФК «Волинь U-16» - «Імпульс». А після визначення півфіналістів 3 березня суперники поборються за право грати у фіналі.

Також у суботу 2 березня у боротьбу «Cake Cup 2» та «Cake Cup 1» відразу із півфінального етапу включяться представники вищих ліг. У блоці Першої та Другої ліг силами поміряються «Вілія-2» та «Юність» з Переспи і пара ФК «Мар’янівка» - «West Side», а за головний приз зіграють «Агропродукт» з «Колосом» та «Камаз-Агро» з «Neris-Авангард».

На 16 березня в СК «Арена Спорт» заплановані всі три фінали «Cake Cup» із врученням призів командам-учасницям. Але головні події Чемпіонату Волині з футзалу розпочнуть вже наступних вихідних, коли візьмуть старт перші чвертьфінальні поєдинки Абсолютної першості Волині. А після 16-17 березня за умови відсутності 3-го вирішального матчу стане відоме ім’я не тільки володаря титулу «Абсолютний чемпіон Волинської області з футзалу сезону 2018/2019», але й переможця регіонального етапу Аматорської футзальної ліги України. Сподіваємося, що на відміну від минулого сезону, представник Волині візьме участь у Всеукраїнському фіналі і гідно представлятиме край в кращих традиціях сезону 2016/2017, коли хорівська «Надія» стала чемпіоном України.

 Дітячі змагання цього вікенду - відпочивають та набираються сил перед вирішальними матчами!

Календар 16-17 лютого

 16 лютого (субота)

 МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Четверта ліга. ¼ Плей-офф ІІІ матч

09.00                 Атлетік Д – Варта переможців

Друга ліга. ¼ Плей-офф І матч

 09.50                 Модерн-Експо – Олімп

10.40                 FC Respect – Луцьктепло

11.30                 Забіяка – МФК РадиМо

12.30                 СпецТех-Сахарадо – Надія-2

Перша ліга. ¼ Плей-офф І матч

13.30                 Теремно Хліб – ФК Топільно

14.30                 ФК Рятівник – Бережанка

15.30                 ТТІ Шахтар – ФК Олика

16.30                 ХФК Фіміам – Вікторія

Суперліга ліга. ¼ Плей-офф І матч

17.30                 Надія – Динамо

18.30                 Вокар-Ковель – ФК Любарт

19.30                 МФК Хорів – Кураж

20.30                 Вотранс – ЛСТМ

 

17 лютого (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Третя ліга. ¼ Плей-офф І матч

09.30                 МФК Гранітбуд Ексклюзив – Кременець

10.30                 Kroshu Lutsk – Tatrafan

11.30                 Волинь-АТО – Joma-Луцьк

12.30                 ФК Духче – Akcent

Вища ліга. ¼ Плей-офф І матч

17.30                 Вілія – Мідас

18.30                 Stella – Олімпія

19.30                 НФК Боратин – Торпедо

20.30                 Вотранс-2 – Агромат

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

Четверта ліга. ½ Плей-офф І матч

17.30                 Прип’ять - Волиньобленерго

18.30                 Варта переможців/Атлетік Д – ФК Арсенал

 

Орієнтовний графік ігор закінчення сезону:

23 – 24 лютого

23 лютого (субота) Паркет

9.30 Другі матчі 1/4-ї плей-офф Друга ліга (4 гри)

13.30 Другі матчі 1/4-ї плей-офф Перша ліга (4 гри)

17.30 Другі матчі 1/4-ї плей-офф Суперліга (4 гри)

24 лютого (неділя) Паркет

9.30 Другі матчі 1/4-ї плей-офф Третя ліга (4 гри)

17.30 Другі матчі 1/4-ї плей-офф Вища ліга (4 гри)

 

25 лютого – 1 березня (резервні дні)

 

2 – 3 березня

2 березня (субота) Паркет

9.00  Другі матчі 1/2-ї плей-офф Четверта ліга (2 гри)

11.00 Перші матчі 1/2-ї плей-офф Третя ліга (2 гри)

13.00 Перші матчі 1/2-ї плей-офф Друга ліга (2 гри)

15.00 Перші матчі 1/2-ї плей-офф Перша ліга (2 гри)

17.00 Перші матчі 1/2-ї плей-офф Вища ліга (2 гри)

19.00 Перші матчі 1/2-ї плей-офф Суперліга (2 гри)

 

2 березня (субота) Майданчик №1 або №2

10.00 Матчі 1/4-ї турніру «Cake Cup №3» (4 гри)

14.00 Матчі 1/2-ї турніру «Cake Cup №2» (2 гри)

16.00 Матчі 1/2-ї турніру «Cake Cup №1» (2 гри)

 

3 березня (неділя) Паркет

9.00 Другі матчі 1/2-ї плей-офф Третя ліга (2 гри)

11.00 Другі матчі 1/2-ї плей-офф Друга ліга (2 гри)

15.00 Другі матчі 1/2-ї плей-офф Перша ліга (2 гри)

17.00 Другі матчі 1/2-ї плей-офф Вища ліга (2 гри)

19.00 Другі матчі 1/2-ї плей-офф Суперліга (2 гри)

 

3 березня (неділя) Майданчик №1 або №2

10.00 Матчі 1/2-ї турніру «Cake Cup №3» (2 гри)

 

4 – 7 березня (резервні дні)

 

8 березня

8 березня (п’ятниця, святковий день) Паркет

11.00 Матчі 1/2-ї Кубків Волині (4 гри)

 

16 – 17 березня

16 березня (субота) Паркет

10.30 Фінал турніру «Cake Cup №3»

11.30 Фінал турніру «Cake Cup №2»

12.30 Фінал турніру «Cake Cup №1»

13.30 Перший фінал плей-офф Четверта ліга

14.30 Перший фінал плей-офф Третя ліга

15.30 Перший фінал плей-офф Друга ліга

16.30 Перший фінал плей-офф Перша ліга

17.30 Перший фінал плей-офф Вища ліга

18.30 Перший фінал плей-офф Суперліга

 

17 березня (неліля) Паркет

13.30 Другий фінал плей-офф Четверта ліга

14.30 Другий фінал плей-офф Третя ліга

15.30 Другий фінал плей-офф Друга ліга

16.30 Другий фінал плей-офф Перша ліга

17.30 Другий фінал плей-офф Вища ліга

18.30 Другий фінал плей-офф Суперліга

 

18 – 24 березня (резервні дні)

 

Фінали Кубків Волині – 23, 24, 30 або 31 березня