У фінішному створі. Календар на 9-й тур!

«Ковель» та «Надія» - стара битва на новий лад.

«Авангард» отримав шанс заскочити до «абсолютки», а «Вілія» ставить рекорди у «вишці».

У Першій лізі лишилося з’ясувати лише нюанси, а «Теремно Хліб» приміряє золото «регулярки».

Позаочні перегони FC «Respect» та «Забіяки» закінчяться через тиждень.

Ексклюзивний чемпіон у Третій лізі та срібна суперечка.

В перших матчах плей-офф Четвертої ліги перемогли фаворити

 

Передостанній 8-й тур Регулярної першості у п’яти лігах Чемпіонату Волині сильно зменшив коло претендентів на першість у «регулярці», на медальний залік, на участь в чвертьфіналах та втішному міжліговому турнірі «Cake Cup». Проте саме останній тур має остаточно дати відповідь на питання хто де гратиме, хоча у Четвертій лізі вже розпочалася запекла боротьба за звання Абсолютного чемпіона області.

Суперліга за непередбачуваністю результатів не стоїть на першому місці цього сезону, поступаючись деяким із своїх молодших партнерів, але в звітному турі пасьянс турнірних варіантів закрутив інтригу за своїм специфічним сценарієм.

Спочатку «Любарт» вимістив зло за невдалий матч у Чемпіонаті України з «Дунаївцями» (4:5) на ослабленому відсутністю дискваліфікованого голкіпера «Агропродукті» – 12:1, що дозволило бригаді Назара Бугайчука закріпитися у середині турнірної таблиці та створити дует (в обох команд по 12 очок) із своїм майбутнім суперником у 9-му турі – луцьким «Вотрансом». Підопічні Юрія Волошина доволі грамотно зіграли з МФК «Хорів», не давши голеадорам гостей можливостей для взяття власних воріт. Щоправда свої нагоди для взяття воріт «транспортники» також не використали і суха нічия стала підсумком цікавого та змістовного поєдинку. А в суботу «Вотранс» з «Любартом» в очній дуелі мають з’ясувати з якої позиції у сітці плей-офф вони стартуватимуть.

Підкорегувати плани вищезгаданих суперників дуже легко може горохівський «Кураж», котрий у минулу суботу раптово поступився «Динамо» 1:4. Результат цього матчу серйозно вплинув на боротьбу за право грати в Абсолютній першості. Лучани на один пункт обійшли «Камаз-Агро» і тепер у разі перемоги над аутсайдером командою «Агропродукт» гарантовано попадають до омріяної вісімки.  Шарму ситуації додає той факт, що в останньому турі на «Кураж» чекає саме «Камаз-Агро», котрий в звітному турі гідно поступився титулованій «Надії» 2:4. Ця поразка практично поставила хрест на мріях острожецької команди зіграти у матчах на вибування. Для того, щоб сподівання стали реальністю «камазівцям» треба не тільки обігравати «Кураж», але й чекати на втрату очок динамівцями у поєдинку з «Агропродуктом» - варіант малоймовірний.

Ще один дует у «турнірці» склали МФК «Хорів» та «ЛСТМ» ( у команд по 15 очок). Претенденти на бронзу «регулярки» у 8-му турі на двох набрали лише один заліковий бал завдяки «сухарю» представників Локачинського району у поєдинку з «Вотрансом». Лучани ж, які ще кілька турів тому лідирували у першості, поступилися «Вокару» 1:4. Символічно, що спортивна доля звела саме цих суперників в заключному турі та дозволить очно з’ясувати хто підніметься на п’єдестал пошани Суперліги у Регулярній першості.

Детективний сюжет цьогорічного чеміпонату віншує протистояння діючого чемпіона з багаторазовим володарем титулу. Третій «золотий» дует подарує вболівальникам головну родзинку «регулярки» - матч «Надія» - «Вокар-Ковель». Минулого року суперники подарували глядачам відразу чотири трилери, в яких неодмінно перемагала команда із столиці волинських залізничників. Як буде цього разу покаже гра. В суперників по 19 очок, а у разі нічиї перевага буде на боці ковельчан, котрі мають кращу різницю забитих та пропущених м’ячів. Отже битва за перший титул - переможця Регулярної першості у Суперлізі розпочнеться вже у суботу 9 лютого.

 

За всю історію розіграшів другого за силою дивізіону - Вищої ліги чемпіонату Волині важко згадати про такі статистичні показники, як в млинівської «Вілії», котра із стовідсотковим результатом лідирує у чемпіонаті. Практично в усіх матчах «Вишневський и Ко» відвантажували по п’ять забитих м’ячів. Лише в останньому поєдинку з потужним конкурентом із НФК «Боратин» дострокові переможці першості обмежилися лише двома голами для чергової перемоги. Для досягнення стовідсоткового результату на турнірній дистанції «Вілії» слід подолати опір ще одного міцного горішка – другого «Вотранса», котрий в праві розраховувати як мінімум на бронзу у разі перемоги над лідером.

В свою чергу на боратинців в боротьбі за медальний залік чекає випробування непередбачуваним «Торпедо», котре не проти зайняти вигідну диспозицію перед чвертьфіналами. Ну а «Стелла» після поразки від підопічних Юрія Волошина, аби зберегти другу сходинку у таблиці, не має права поступатися «Мідасу», котрий в свою чергу неочікувано «згорів» записному аутсайдеру – команді «Neris-Авангард». У свою чергу «авангардівцям» слід серйозно підготуватися до поєдинку з «Агроматом», де перемога може легко перетворитися у перепустку до «вісімки» кращих. Шанс застрибнути в останній вагон потягу «абсолютки» лишається і у ветеранів футзального руху області з ківерцівського «Колоса». Для цього підопічним Юрія Ващука треба вдало зіграти з «Олімпією», котра свої турнірні завдання перед вирішальним етапом Чемпіонату вже практично вирішила.

 

В попередньому турі Перша ліга практично розібралася «ху із ху». Луцький клуб «Теремно Хліб» достроково переміг у Регулярному «чемпі», здолавши у суботу доволі міцну «Вікторію» 4:1. Після чергових поразок поза межами плей-офф опинилися ФК «Мар’янівка» та друга «Вілія», котрі очікуватимуть поєдинків з невдахами Другої ліги в рамках турніру «Cake Cup». А інтрига зберігається лише у питанні щодо третього медального місця. «Шахтарю» з Нововолинська окрім перемоги над підопічними Сергія Магери слід вірити, що молодята з млинівської «Вілія-2» зможуть дати гідний бій ХФК «Фіміам». Проте християнський футзальний клуб набрав гарної ходи і навряд чи упустить шанс здобути комплект бронзових нагород. Решта команд спробує лише покращати стартову диспозицію перед матчами на вибування.

 

 Інтрига житиме до останніх хвилин поєдинків у Другій лізі, адже тут на диво підібралися доволі рівні суперники. Лідери не обійшлися без очкових втрат, а аутсайдери без самку перемог не залишилися. І хоча «West Side»  та «Юність» втратили навіть теоретичні шанси на потрапляння до стадії плей-офф, своєю грою команди заслужили повагу від суперників. А в боротьбі за «Cake Cup №2», де гратимуть також представники Першої ліги, саме ці дві команди можна розглядати як фаворитів у боротьбі за солодкий трофей.

Проте 9-й тур має дати відповідь на питання – кому дістанеться комплект медалей найвищого ґатунку за підсумками Регулярного чемпіонату. Претендентів двоє - FC «Respect» та «Забіяка», котрим протистоятимуть МФК «РадиМо» та «West Side» відповідно. У разі синхронних вікторій перевага буде на боці «поважної» команди, а за очкових втрат лідер вимушений буде поступитися титулом колективу, що представляє харчовий бренд.

Ще один конкурент на трон «СпецТех-Сахарадо» вже не може розраховувати на першу сходинку в турнірній таблиці, адже навіть за умови нічийного результату лідерів «цукровики» поступаються конкурентам за особистими показниками. А для початку «спецтеху», аби втриматися на пєдесталі, ще треба здолати «Модерн-Експо», котрий дихає у спину, поступаючись лише у два пункти.

 

У боротьбі за третє місце, а правильніше за срібло в Третій лізі своє кіно. «Волинь-АТО» та ФК «Духче» заочно поборються за другу сходинку, хоча суперник у «атошників» в особі «KroshuLutsk» набагато серйозніший, аніж молодята «Волині» для їх прямих конкурентів. Свій рекорд непереможності у Чемпіонаті встановив колектив МФК «Гранітбуд ексклюзив», вигравши всі вісім поєдинків «регулярки». На вболівальників у 9-му турі чекає таке собі «кам’яне» дербі під вивіскою «Кременець» – МФК «Гранітбуд ексклюзив», де вже діючому переможцю першості треба буде зробити ще один крок для рекордного, а з тим й ексклюзивного результату.

 

Першими боротьбу за звання Абсолютного чемпіона Волині розпочали представники Четвертої ліги. У своїх дебютних чвертьфінальних поєдинках фаворити здобули чотири прогнозованих перемоги, доволі впевнено здолавши опір опонентів. Виключенням став лише поєдинок за участю «Волиньобленерго» та ФК «Острожець», де лише дубль лучанина Михайла Курасевича допоміг вирвати перемогу для синьо-білих. Можливо другі матчі 1/4-ї , котрі відбудуться ввечері понеділка 11 лютого подарують сенсації для любителів драматичних протистоянь.

 В будь-якому разі можна розгубитися у виборі поєдинків для перегляду. Проте уважно вивчивши календар ігор, завжди можна знайти матчі де гарантовано буде чудове видовище під назвою ФУТЗАЛ. Приходьте та вболівайте!

  - за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

Календар 9-10 лютого

 9 лютого (субота)

 МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

9 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

09.00                 Луцьктепло – Олімп

09.50                 Юність П – Надія-2

9 тур. Третя ліга. Регулярний чемпіонат

10.40                 KroshuLutsk – Волинь-АТО

9 тур. Перша ліга. Регулярний чемпіонат

11.30                 Вікторія – ФК Олика

12.30                 Нововолинськ ТТІ – ФК Мар’янівка

13.30                 ХФК Фіміам – Вілія-2

14.30                 ФК Рятівник – Теремно Хліб

15.30                 Бережанка – ФК Топільно

9 тур. Суперліга ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                 Вотранс – ФК Любарт

17.30                 Надія – Вокар-Ковель

18.30                 ЛСТМ – МФК Хорів

19.30                 Кураж – Камаз-Агро

20.30                 Агропродукт – Динамо

 

МАЙДАНЧИК №1

9-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-7  І ліга        Лаккі Тім – Любарт

10.40                 U-9                    ДЮСШ №2-2 – Вілія

11.20                 U-9                    АСК Забороль – ДФК Штурм

12.00                 U-9                    Вілія – Любарт

12.40                 U-13 І ліга       Юніор-Мідас – Рубіж

13.20                 U-13 В ліга      Любомль – Рівне     

14.00                 U-13 І ліга       Рубіж – АСК Забороль

14.40                 U-13 В ліга      Рівне – Вілія

15.20                 U-13 В ліга       ДФК Штурм – Любомль

16.00                 U-11                  Вілія09 – Олімпія Л

16.40                 U-11                  ДФК Штурм – Вілія08

17.20                 U-11                  Вілія09 – Любарт09

18.00                 U-11                  Вілія08 – Форвард

18.40                 U-11                  Ківерці – Любарт09

19.20                 U-11                  ЖФК Легіон – Вотранс

 

 

10 лютого (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

9 тур. Третя ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                 Tatrafan – Волиньсталь-Любарт

10.30                 Akcent – Joma

11.30                 ФК Волинь – ФК Духче

12.30                 Кременець – МФК Гранітбуд ексклюзив

9 тур. Вища ліга. Регулярний чемпіонат

13.30                 Neris-Авангард – Агромат

14.30                 Вілія – Вотранс-2

15.30                 Торпедо – НФК Боратин

16.30                 Stella – Мідас

9 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

17.30                 Модерн-Експо – СпецТех-Сахарадо

18.30                 МФК РадиМо – FC Respect

19.30                 West Side – Забіяка

9 тур. Вища ліга. Регулярний чемпіонат

20.30                 Колос – Олімпія

 МАЙДАНЧИК №1

9-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-7  В ліга       Універсал – Юніор-Мідас

10.40                 U-9                    Любарт – Універсал

11.20                 U-11                  ЖФК Легіон – Універсал

12.00                 U-15                  Вілія – Любарт

12.40                 U-11                   ЖФК Легіон – Юніор-Мідас08

13.20                 U-15                  ДФК Штурм – Вілія

14.00                 U-15                  ДЮСШ №2 – ФК Гірка Полонка

14.40                 U-13 І ліга        Олімпія07 К – Олімпія06 К

15.20                 U-11                  Ківерці – Олімпія Л

 

 

11 лютого (понеділок)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

Четверта ліга. Плей-офф ІІ матчі

18.00                 ФК Острожець – Волиньобленерго

19.00                 OGGO Team – Прип’ять

20.00                 Варта переможців – Атлетік Д

21.00                 Ротан плюс – ФК Арсенал