Час міняти імена... Календар на 8-й тур!

Звітний 7-й тур приблизно окреслив коло претендентів на призові місця у Регулярній першості, а в обох групах Четвертої ліги навіть розставив команди по всіх місцях. У Суперлізі ж на верхніх поверхах турнірної таблиці відбулися чергові зміни – у стан лідерів повернулися ті, кого на старті турніру вважали фаворитами. Імена ті ж самі – діючий володар всіх трьох титулів волинського футзалу «Вокар-Ковель» та лідер останніх сезонів хорівська «Надія».

Хто зможе втрутитися у боротьбу з двійкою головних претендентів на футзальний трон Волині? Питання відкрите. У центральному поєдинку Суперліги в суботу в рамках луцького дербі «ЛСТМ» втратив лідерство, поступившись своєму довічному принциповому супернику з клубу «Вотранс». Підопічні Юрія Волошина забили три сумирних голи, замкнувши п’ятірку кращих колективів області станом на січень.

Якраз у наступних поєдинках цих п’яти колективів і визначиться остаточно доля комплекту нагород Регулярної першості. Вже у найближчі вихідні на вболівальників чекають протистояння з приставкою «супер» МФК «Хорів» - «Вотранс» та «Вокар-Ковель» - «ЛСТМ», а в заключному турі спочатку «ЛСТМ», котрий вже розпочав підготовку до футбольного сезону, поміряється силами з амбітним МФК «Хорів». А далі матч сезону «Надія» - «Вокар-Ковель», адже саме ці два клуби після чергових перемог над «Динамо» та «Камаз-Агро» відповідно очолюють турнірну гонку обласної першості, маючи по 16 залікових очок. Хоча до очного протистояння суперники ще мають подолати один тур і бажано без втрат, що легко можуть стати важливим здобутком для їх опонентів. Ціна кожного балу зростає в рази, адже щільність в «турнірці» величезна і диспозиція команд може змінитися миттєво.

З першим учасником «Cake Cup» Суперліга вже визначилася, а ось хто гратиме у втішному турнірі за солодкі призи з вищоліговим «Авангардом» з’ясується у заочному протиборстві між «Камаз-Агро» та «Динамо», на яких послідовно чекає випробування горохівським клубом «Кураж», який після новорічної паузи набрав гарної ходи і впевнено перемагає доволі міцних суперників. В будь-якому випадку все саме цікаве у Регулярці вже на початку лютого.

 

Навіть у «вишці», де одноосібно лідирує млинівська «Вілія», все вирішуватиметься в останніх двох турах. Як і у старшому дивізіоні, Вища ліга має відразу п’ять реальних претендентів на медальний залік. У звітному турі один із фаворитів сезону НФК «Боратин» з мінімальним рахунком 3:2 здолав амбітний «Вотранс-2», якому у найближчі два віке-енди уготована роль розпорядника медального заліку, адже в суперниках у молодят Юрія Волошина луцька «Stella» (друга сходинка у турнірній таблиці) та головний претендент на перемогу у «регулярці» млинівська «Вілія». Також до активного втручання в розподіл комплектів нагород готове «Торпедо», котре у неділю крупно обіграло «Агромат», а відповідно боротьба триватиме до останніх хвилин завершального матчу 9-го туру.

У нижній частині «турнірки» свої клопоти. Вищезгаданий «Агромат» ще не забезпечив собі прописку у плей-офф, а тому матч із «Колосом», котрий під кінець першості почав набирати залікові бали, стає в край важливим для обох суперників. Так само і античному «Мідасу» для потрапляння в 1/4-у «абсолютки» у наступну неділю слід вигравати в команди «Neris-Авангард», аби в середині лютого не грати з суперліговським «Агропродуктом» в рамках турніру «Cake Cup».

 

В Першій лізі інтриг не менше, ніж у головних дивізіонах області, а подекуди і більше. Ранок суботи розпочався з бойової нічиєї між «гірниками» та ФК «Олика», а продовжився несподіваною поразкою одного із лідерів першості ФК «Рятівник» від християнського футбольного клубу «Фіміам» з рахунком 2:9(!) Втратами конкурентів одразу скористалися «Теремно Хліб» та «Вікторія», здобувши по 3 очки. Хлібопіки зміцнили лідерство і скоріш за все золото «регулярки» не віддадуть, а команда «чорних» повернулася у медальний залік. Більше того, підопічні Романа Дмоховського вже наступних вихідних можуть не тільки покращати фінішну позицію, але й «насолити» лідерам з «теремнівської» команди.

А на «Мар’янівку» взагалі чекає ультравипробування в поєдинку з ХФК «Фіміам», адже Сергій Магера завдання колективу щодо потрапляння у плей-офф з порядку денного не знімав. Щоправда «християнам» відкривається пряма дорога до п’єдесталу першості, а тому розбазарювати очки лучани точно не збираються. Авторам гучної сенсації, що представляють футбольний клуб луцького МНС слід добряче підготуватися до поєдинку із молоддю «Вілії», котра гратиме у своє задоволення, адже в останньому турі на них чекає вирішальний поєдинок «регулярки» із діючим лідером першості.

 

Друга ліга в сезоні 2018/2019 стала апологетом непередбачуваності. Варто було тренеру FC «Respect» залишити на два дні тренерський місток, як команда миттєво почала втрачати очки. Спочатку сенсаційна нічия з аутсайдером, а в звітному турі лише фортуна дозволила вирвати нічийний результат у епохальному протистоянні з «несолодким» клубом «СпецТех-Сахарадо». А на фініші у лідера чемпіонату серйозні матчі з «Модерн-Експо» та МФК «РадиМо», котрі в свою чергу не втратили шансів зачепитися за медалі. «Поважним» не варто розслаблятися, адже «Забіяка» точно не вибачить ще за одну помилку.

Цікаво, що друголігові «заруби» відбуваються на всіх щаблях турнірної таблиці. Свою першу перемогу в чемпіонаті минулої неділі здобула «Юність» з Переспи, насухо перегравши «West Side» та наблизившись на мінімальну відстань до луцького «Олімпа», котрий ще кілька турів тому відчував себе стовідсотковим учасником плей-офф.

В наступних турах ситуація в Другій лізі може кардинально змінитися у разі двох-трьох невеличких сенсацій. Спрогнозувати щось наперед в цьому дивізіоні особливо важко, а тому інтерес до поєдинків доволі високий.

 

В лізі під назвою «Третя» все зрозуміло із полюсами. Беззаперечним лідером дивізіону є непереможний МФК «Гранітбуд ексклюзив», а юним гравцям ФК «Волинь» ще варто вчитися футзальній майстерності, аби здобути бодай один заліковий бал. А на медальний залік можуть претендувати щонайменше шість колективів. Навіть команда з обласного центру «Joma» не втратила шансів у разі двох поспіль перемог дотягнутися до п’єдесталу, або значно покращати диспозицію у сітці плей-офф. Клуби «Кременець» та «Волиньсталь-Любарт» у фінішному створі мають розібратися кому замкнути «вісімку», а хто побореться разом із представниками Четвертої ліги за «Cake Cup».

 

Минулих вихідних Четверта ліга закінчила матчі Регулярної першості та визначилася з учасниками двох наступних турнірів. Призерами чемпіонату в групі «А» стали: «Прип’ять» Любешів, «Волиньобленерго» Луцьк та «Варта переможців» з обласного центру. В групі «В» перемогу із стовідсотковим результатом святкував луцький «Арсенал», а дорогостайський «Атлетік» та ФК «Острожець» фінішували відповідно другими та третіми. Відповідно у боротьбі за звання Абсолютного чемпіона Волині у Четвертій лізі до шістки призерів додадуться клуби, що посіли четверті місця у своїх групах. Цікавим є той факт, що в групі «В» путівки у плей-офф за додатковими показниками виборювали відразу три команди – не пощастило ФК «Вілія-Дежа», котрий разом із рештою команд ліги та двома невдахами Третього дивізіону посперечається за «Cake Cup», що стартує після закінчення матчів Регулярної першості в усіх лігах. Гарна нагода під час паузи ретельно підготуватися до втішного турніру, аби спробувати підсолодити собі гіркоту поразки у чемпіонаті.

А наступних вихідних свої перші чвертьфінали плей-офф зіграють вісім кращих команд Четвертої ліги. Нагадаємо, що згідно Регламенту змагань АМФВ матчі граються до двох перемог. Відповідно учасники півфіналів стануть відомі лише за два тижні, коли якраз визначяться учасники боротьби за звання Абсолютних чемпіонів в решті ліг.

  - за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

 2 лютого (субота)

 МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

8 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                 Надія-2 – West Side

10.30                 Забіяка – Луцьктепло

8 тур. Перша ліга. Регулярний чемпіонат

11.30                 ФК Олика – Бережанка

12.30                 ФК Топільно – Нововолинськ ТТІ

13.30                 ФК Мар’янівка – ХФК Фіміам

14.30                 Вілія-2 – ФК Рятівник

15.30                 Теремно Хліб – Вікторія

8 тур. Суперліга ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                 ФК Любарт – Агропродукт

17.30                 МФК Хорів – Вотранс

18.30                 Динамо – Кураж

19.30                 Вокар-Ковель – ЛСТМ

20.30                 Камаз-Агро – Надія

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

1/4 фіналу. Четверта ліга. Плей-офф І матч

11.30                 ФК Арсенал – Ротан плюс

12.30                 Волиньобленерго – ФК Острожець

13.30                 Атлетік Д – Варта переможців

14.30                 Прип’ять – OGGO Team

8 тур. Третя ліга. Регулярний чемпіонат

15.30                 Joma-Луцьк – Кременець

16.30                 МФК Гранітбуд ексклюзив – ФК Волинь

17.30                 Волиньсталь-Любарт – KroshuLutsk

18.30                 ФК Духче – Tatrafan

19.30                 Волинь-АТО – Akcent

 

 

МАЙДАНЧИК №1

8-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-7           Лаккі Тім – Олімпія Л

10.40                 U-11         Олімпія-2 Л – Форвард

11.20                 U-11         ДФК Штурм – Юніор-Мідас09

12.00                 U-11         Маневичі – Любомль

12.40                 U-11         Олімпія Л – Маневичанка

13.20                 U-13          Мар’янівка – Вілія

14.00                 U-11         Маневичі – ДФК Штурм

14.40                 U-9           Любарт – Маневичі

15.20                 U-11         Маневичанка – ЖФК Легіон

16.00                 U-9           Маневичі – Вілія

16.40                 U-9           ДФК Штурм – Олімпія

17.20                 U-9           ДЮСШ №2 – Юніор-Мідас

18.00                 U-15         Любарт – ДФК Штурм

18.40                 U-9           ДЮСШ №2 – ДФК Штурм

19.20                 U-15         ДЮСШ №2 – Олімпія Л

 

 

3 лютого (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

8 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                 FC Respect – Модерн-Експо

10.30                 Олімп – МФК РадиМо

11.30                 СпецТех-Сахарадо – Юність П

8 тур. Вища ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                 Мідас – Neris-Авангард

17.30                 Вотранс-2 – Stella

18.30                 НФК Боратин – Вілія

19.30                 Олімпія – Торпедо

20.30                 Агромат – Колос

 

МАЙДАНЧИК №1

8-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-11         Юніор-Мідас09 – Олімпія К

10.40                 U-11         Любарт09 – ЖФК Легіон

11.20                 U-11         Форвард – Олімпія К

12.00                 U-11          Юніор-Мідас08 – Універсал

12.40                 U-9           АСК Забороль – Універсал

13.20                 U-11         Універсал – Ківерці