Цікаво, а буде ще цікавіше. КАЛЕНДАР. 7-й тур!

Звітний 6-й тур не розчарував. В усіх лігах тривають «розбірки» щодо призових місць та потрапляння до числа учасників плей-офф. Цікавих матчів вже зіграно не мало. А турнір у Суперлізі взагалі схожий на трилер, ролі в якому міняють кожного вік-енду. Спрогнозувати розташування команд в турнірній таблиці доволі складно та безперспективно.

Загалом у Суперлізі матчі стали прикрасою святкового дня. У суботу все розпочалося за сценарієм радянської кінострічки за романом Дюма про пригоди мушкетерів, котрі часто любили повторювати: «А скільки нас – чотири! А скільки в нас шпаг – чотири!» Гравці ФК «Вотранс», а саме Павло Рибковський, Олександр Назарчук, Валентин Кривицький та Микола Коляда другу частину девізу сміливо могли перефразувати на: «А скільки дублів у матчі з «Агропродуктом» - чотири!». Впевнена перемога підопічних Юрія Волошина стала єдиним поєдинком, де насправді соло вела одна команда, а саме «транспортники». В решті матчів сталася справжня «заруба», що у підсумку змінила розташування команд у турнірній таблиці між полюсами, де впевнено тримаються «ЛСТМ» та «Агропродукт».

Луцьке «Динамо» у закінченні свого поєдинку проти діючих чемпіонів області зі столиці волинських залізничників ще мали шанс вирвати бодай нічийний результат, але «Вокар-Ковель» не став наступати на граблі власної помилки у 5-му турі, коли підопічні Романа Бірука за відсутності свого керівника поступилися «Любарту», і довів перевагу до впевнених 4:1.

Лучани з «Любарта» явно були не проти відновити переможний досвід у матчі з «Надією», котра об’єктивно поступається у швидкості молодим опонентам. Господарі ретельно підготувалися до зустрічі з багаторазовими переможцями різноманітних футзальних турнірі і мали чимало можливостей для взяття воріт Назара Русецького. Один лише Олександр Шитов двічі міг організувати гол, проте єдиний м’яч у поєдинку після ледь не єдиної помилки у захисті влетів у ворота підопічних Назара Бугайчука. Чергова перемога досвіду над юністю.

Сенсацією завершилося протистояння оновленого МФК «Хорів» проти горохівського клубу «Кураж». Після першої половини гри на табло горіли 1:0 на користь господарів, а вболівальники гадали чи зможе Василь Фібіч безкінечно виручати своїх одноклубників під час штурму воріт. Василь точно не підвів свою команду та став одним з героїв матчу. Після перерви відбивши штурм господарів, «россо-нері» зуміли не тільки двічі поспіль зрівняти рахунок, але й вийти вперед після голу Романа Крота. Спроба «хорівців» уникнути першої в сезоні поразки наразилися на фантастичний по точності дальній удар голкіпера ФК «Кураж» Василя Фібіча, який став переможним для симпатичної команди з Горохова.

Як і прогнозували фахівці у заключному поєдинку суперліговського 6-го туру «Камаз-Агро» на правах доброго футбольного знайомого бився за залікові бали з «ЛСТМ». Підсумком захоплюючого першого тайму стала бойова нічия 2:2. А у другій половині гри спрацював головний козир діючих чемпіонів області з футболу неперевершений Тарас Кабанов. Головний голеадор «ЛСТМ» оформив не перший в кар’єрі хет-трик, а його команда відсвяткувала перемогу з рахунком 4:2 та зберегла одноосібне лідерство Суперліги.

Наступних вихідних в рамках 7-го туру відбудеться надпринципове луцьке дербі «ЛСТМ» - «Вотранс», в якому давні друзі-суперники по всім видам гри у м’яч ногами спробують довести один одному свої футзальні компетенції.

Нема куди відступати учаснику Чемпіонату України у Другій лізі луцькому «Любарту», до якого в гості приїдуть горохівські хлопці, у котрих є гарний настрій після подолання «Хоріва» та впевненість у власних силах. Лучани мають чіплятися за шанс поборотися за медальний залік «регулярки», а з тим не віддавати очок у поєдинках з колективами «підвальної» частини таблиці. Назару Бугайчуку слід добряче вивчити суперника та налаштувати своїх підопічних на останній та рішучий бій, адже дистанція у два залікових бали може кардинально змінити ситуацію в турнірних перегонах.

Клуби-земляки з Хоріва, якщо їх усерйоз цікавить боротьба за медалі Регулярної першості зобов’язані брати очки і бажано повний ліміт у поєдинках з аутсайдерами – клубами «Динамо» та «Агропродукт». І хоча мало хто вірить в успіх «жовто-блакитних» із МФК «Хорів», приклад «Куража» цілком може надихнути луцьких динамівців на міні-подвиг у протистоянні з «Надією». Ну а діючим чемпіонам Волині з футзалу аж ніяк не можна недооцінити готовність «Камаз-Агро» до результативних дій із суперниками в Суперлізі.

 

Хто зупинить «Вілію» та її кращого бомбардира Сергія Вишневського? Питання на цю тему виникають у багатьох учасників турніру у Вищій лізі, котрі бачать впевнену ходу млинівської команди. У звітному турі «Агромат» дав серйозний бій приїжджій команді (2:3), але залікових балів здобути так і не зумів. На останніх кілометрах, даруйте іграх, на «Вілію» чекають непоступлива «Олімпія», міцний «Боратин» та вічно молодий «Вотранс-2». Саме футзалісти з Княгининка мають першими у фінішному створі спробувати відібрати бодай одне очко в очному протистоянні з лідером сезону.

Центральним поєдинком 6-го туру у «вишці» безумовно стало протистояння «Боратина» та «Стелли», в якому гості не тільки здолали суперника, але й зуміли обійти представників луцького району у турнірній таблиці. Підопічні Віталія Міщука у наступному турі можуть закріпити лідерські позиції в матчі з «Авангардом», а на «боратинців» чекає черговий центральний матч туру з амбітним «Вотранс-2».

Непередбачуване «Торпедо» у наступному турі зустрінеться з бойовим «Агроматом», котрий дав гарний опір лідеру турніру і готується до календарного поєдинку з німецькою ретельністю. Команда з Рожищенського району після дещо сенсаційної поразки від античного «Мідаса» зобов’язана підійти до зустрічі з «агроматівцями» з тим рівнем відповідальності, що дозволить «чорно-білим» претендувати на медальний залік.

 

Звітний тур у Першій лізі дещо особливо не вразив. Хоча цілих три поєдинки можна розглядати, як справді цікаві матчі – «Топільно» - «Фіміам», «Теремно Хліб» - «Шахтар ТТІ» та «Олика» - ФК «Мар’янівка». В першому протистоянні була зафіксована вольова перемога «топільчан», що дозволила команді зробити вагомий крок до плей-оффу; друга зустріч стала справжньою прикрасою ігрового дня та завершилася бойовою нічиєю, а в недільній грі «волинські хорвати» дещо несподівано відсвяткували першу перемогу та наблизилися до вісімки «абсолютників». В решті матчів з огляду на суб’єктивні обставини та об’єктивні ситуації перемогли команди, котрі мали це зробити гарантовано.

У наступному 7-му турі буде цікаво подивитися наскільки «Бережанка» готова до рівного протистояння з лідером сезону «Теремно Хліб». «Вікторія» має вирішити проблему голкіпера, адже молодики з «Вілії-2» своїх шансів точно не впустять. Підопічні Сергія Магери мають шанс покращати турнірне становище у разі перемоги над ФК «Топільне», котрий залікових балів потребує не менше за суперників. ХФК «Фіміам» - «Рятівник» та «Шахтар ТТІ» - ФК «Олика» - непоганий вибір для перегляду футзалу наживо, для тих хто слідкує за Першою лігою.

 

Турнірна боротьба у Другій лізі заслуговує на компліменти в стилі: непередбачувані результати, місцеві сенсації, драматичні поєдинки і т. д. Адже насправді Регулярна першість в кожному турі вносить зміни у розташування команд, вбиває надії одних та дарує мрії іншим. Вже у стартовому матчі вперше за сезон очок позбувся одноосібний лідер чемпіонату FC«Recpect». Луцькі «поважні» примудрилися зіграти внічию з аутсайдером – ФК «Юність» Переспа, котрий відновив теоретичні шанси на участь у плей-офф.

Перемога «Модерн-Експо» над кадрово знекровленим клубом «Забіяка» дозволив заводській команді наблизитися до трійки переслідувачів FC«Recpect», що складається з колективів, у яких в здобутку по 12 очок – «Забіяка», МФК «РадиМо» та «СпецТех-Сахарадо». Ще одна трійця «семибальників» - «Луцьктепло», «Надія-2» та «Олімп» залишаються на позиції, що дозволяє потрапити у медальний залік у разі перемог, або вийти за межи вісімки «плей-оффщиків» програвши в останніх трьох турах.

Все цікаве на останок. Битва аутсайдерів «Юність» - «West Side» надважлива в першу чергу для «західної» команди, адже у разі успіху подарує реальний шанс на 1/4-у плей-офф, коли все буде залежати від самих гравців, а не від матчів суперників. Відразу три битви за так звані 6 очок: два луцьких дербі «Модерн-Експо» – «Олімп», МФК «РадиМо» – «Забіяка» та поєдинок «Луцьктепло» з хорівським третім клубом – «Надія-2». Результати цих матчів гарантовано змінять турнірну таблицю після матчів 7-го туру. Ну, а на завжди налаштованих на бій хлопців з команди «СпецТех-Сахарадо» чекатиме випробування лідером - FC«Recpect», котрий став автором місцевої сенсації. За пацанів з «цукрового» точно будуть тримати кулаки більшість представників команд Другої ліги. Але все розсудить гра.

 

Як і у «вишці», де панує млинівська «Вілія», одноосібним лідером та претендентом №1 на звання та титули Третьої ліги є команда з довжелезною назвою МФК «Гранітбуд Ексклюзив». Черговою жертвою «ексклюзивщиків» стала міцна команда німецького заводу «KroshuLutsk», а в останніх поєдинках фавориту першості достатньо набрати 3 залікових бали, аби стати переможцями Регулярного чемпіонату. Завдання стовідсотково доступне з огляду на суперників «гранітного» клубу. А ось за решту позицій у турнірній таблиці ліги посперечаються відразу вісім колективів, серед яких хтось має стати дев’ятим лишнім у боротьбі за «абсолютку» та разом із юнаками «Волині 16» перейти до втішного «солодкого» турніру.

 

В Четвертій лізі група «А» остаточно визначилася з трійкою призерів, де переможцем достроково стала любешівська «Прип’ять», а «Волиньобленерго» та «Варта переможці» у заочній боротьбі розіграють «срібло» та «бронзу».

В групі «В»» дебютант змагань «Арсенал» по-лондонськи кращих часів Арсена Венгера набрав після звітних турів стовідсотковий баланс і став недосяжним для суперників. Головними претендентами на місця у трійці лишаються дорогостайський «Атлетик» та «Вілія-Дежа» з Колодеж.

 

Дитяча футзальні ліга Луцька за підтримки Департаменту сім’ї молоді та спорту Луцької міської ради також виходить на фінішну пряму. Дорослі команди готуються до плей-оффу, а дитячі колективи розділяються на ліги де і будуть боротися за медалі.

У віковій категорії U-7 серед дітлахів 2012-2013 р. н. і молодші цього сезону мають двовладдя. Підопічні Івана Мартинюка та Юрія Павельчука однозначно у вищій лізі і тепер чекають хто ж із конкурентів складе їм компанію. Однією ногою до лідерів може доєднатися Олімпія-2 та Лаккі Тім. Майже із стовідсотковою впевненістю за медалі першої ліги сперечатимуться перша команда Дмитра Медунецького Олімпія та ДФК Штурм Олександра Сачковського.

У віковій категорії U-9 серед гравців 2010-2011 р. н. і молодші цьгоріч має найбільшу інтригу та ігрову практику. Беззаперечним лідером є тренерський тандем Олександра Лисенка та Романа Кузьміча у ФК Любарт. Достойну конкуренцію за потрапляння у Вищу лігу їм складають Юніор-Мідас, Універсал, ДЮСШ №2 та Олімпія-2. Хоча і ДЮСШ Маневичі та перша команда Олімпія ще не сказали свого останнього слова. Саме ці вихідні і дадуть більш реальну картину турнірної таблиці.

У віковій категорії U-11 серед футзалістів 2008-2009 р. н. і молодші боротьба за потрапляння у Вищу лігу триває у двох групах одночасно. У Групі «А» лідерство утримує колектив Олександра Лисенка ФК Любарт. У спину йому по п’ятах іде молода зміна Мідаса під керівництвом Юрія Павельчука та Олександра Миронюка. Як не дивно, але основну конкуренцію за завітні пропуски у лігу вище ведуть Вотранс08-2, ДЮСШ Ківерці та одразу два дівочі колективи-старожили змагань – ДЮСШ Маневичі та ЖФК Легіон. У групі «В» беззаперечним та недосяжним лідером стали наші сусіди – ДЮСШ №4 Рівне. На шанс поборотися у Вищій лізі претендують ДЮСШ Любомль, ДЮСШ Маневичі, Олімпія-2 та млинівська Вілія.

У віковій категорії U-13 серед гравців 2006-2007 р. н. і молодші також триває боротьба у двох групах. Група «А» уже делегувала у Вищу лігу ДЮСШ №4 Рівне та Power Рожище. Ще дві путівки можуть вибороти Олімпія Л, Юніор Мар’янівка та Вілія Млинів. У групі «В» розбірки уже завершилися – лідирує ДФК Штурм із Колок. Слідом ідуть ФК Любарт06, ДЮСШ Рубіж Любомль та Олімпія06 Княгенінок.

У віковій категорії U-15 серед футзалістів 2004-2005 р. н. і молодші у двоколовому турнір розігрують свої комплекти нагород. Лідирують гравці із Гіркої Полонки. Однак шанси на медалі ще мають Олімпія Луцьк, ДЮСШ №2 Луцьк та і Вілія з Любартом ще свого останнього слова не сказали. Саме наступні матчі і будуть давати відповіді на питання хто завоює медалі?

Все у руках, а точніше ногах самих футзалістів!

 

По традиції дитячі змагання та перегони Луцького району стануть основними заходами футзального життя Волині наступного вік-енду. 26 та 27 січня мають подарувати чимало цікавих поєдинків для любителів футзалу. Грайте та вболівайте!

 - за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

 26 січня (субота)

 МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

7 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                   Модерн-Експо – Олімп

10.30                   СпецТех-Сахарадо – FC Respect

7 тур. Перша ліга. Регулярний чемпіонат

11.30                  Нововолинськ ТТІ – ФК Олика

12.30                  ХФК Фіміам – ФК Рятівник

13.30                  Вікторія – Вілія-2

14.30                  Бережанка – ТеремноХліб

15.30                  ФК Мар’янівка – ФК Топільно

7 тур. Суперліга ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                  Агропродукт – МФК Хорів

17.30                  Вокар-Ковель – Камаз-Агро

18.30                  Кураж – ФК Любарт

19.30                  ЛСТМ – Вотранс

20.30                  Надія – Динамо

 ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

7 тур. Третя ліга. Регулярний чемпіонат

17.00                  Кременець – ФК Волинь

18.00                  Akcent – Волиньсталь-Любарт

19.00                  Joma – Волинь-АТО

20.00                  KroshuLutsk – ФК Духче

21.00                  Tatrafan – МФК Гранітбуд ексклюзив

 МАЙДАНЧИК №1

7-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                  U-7            Олімпія-2 Л – Лаккі Тім

10.40                  U-13          Вілія – Олімпія Л

11.20                  U-7            ФК Любарт – Олімпія Л

12.00                  U-13          Форвард – Вілія

12.40                  U-9            Універсал – Олімпія-2

13.20                  U-9            ДЮСШ №2-2 – ДЮСШ №2

14.00                  U-11          Вотранс – Олімпія Л

14.40                  U-9            Юніор-Мідас – ДЮСШ №2-2

15.20                  U-9            АСК Забороль – Вілія

16.00                  U-15          Любарт – ДЮСШ №2

16.40                  U-9            Юніор-Мідас – Олімпія

17.20                  U-15          Вілія – Олімпія Л

18.00                  U-11          Олімпія К – Вілія08

18.40                  U-15          ДЮСШ №2 – Вілія

19.20                  U-11          Вілія08 – Олімпія-2 Л

 

 

27  січня (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

7 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                  Луцьктепло – Надія-2

10.30                  МФК РадиМо – Забіяка

11.30                  Юність П – WestSide

7 тур. Вища ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                  Вотранс-2 – НФК Боратин

17.30                  Stella – Neris-Авангард

18.30                  Вілія – Олімпія

19.30                  Колос – Мідас

20.30                  Торпедо – Агромат

 ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

7 тур. Четверта ліга. Регулярний чемпіонат

13.30                  Волиньобленерго – Феміда Юнайтед

14.30                  ХФК Фіміам-2 – Ротан плюс

15.30                  OGGOTeam – Атлетік

16.30                  ФК Лішня – ФК Арсенал

17.30                  Імпульс – Варта переможців

18.30                  ФК Вілія-Дежа – ФК Острожець

 МАЙДАНЧИК №1

7-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

12.00                  U-9            Маневичі – Олімпія-2

12.40                  U-11          Маневичі – Олімпія-2 Л

13.20                  U-9            Маневичі – Олімпія

14.00                  U-11          Юніор-Мідас09 – Маневичі

14.40                  U-9            Маневичі – Універсал

15.20                  U-11          Маневичанка – Універсал

16.00                  U-9            АСК Забороль – ДЮСШ №2-2

16.40                  U-11          Маневичанка – ЖФК Легіон

17.20                  U-11          Вотранс – Ківерці